Eprom написа:Аз също имам пасат В4 комби (1,9 ТДИ-90к.с.). Купих го с гуми и джанти съответно 205/50/R15 6Jx15H2 ET38, но да си призная никак не съм доволен от поведението на автомобила в/у пътя ( във коловози и при неравности воланът "дърпа здраво", а и е много "тежък" за въртене )
П/з зимата му сложих 195/65/R15 на същите джанти и пак не бях доволен ( гумите опираха в подкалниците и нямах никаква проходимост ).
Моля за съвет в избора на гуми и джанти, за да мога и аз да усетя, че карам кола от висок клас.![]()
П.С. Всичко по окачването е сменено и скоро минах на реглаж.
Със нископрофилни гуми е така. В коловозите си дърпа и трябва постоянно да държиш волана.
Ако искаш да не е така сложи по високи гуми. Стандартно за модела най високата 15-ка е 195/55/R15. Обаче след като зимата си карал със 195/65/R15, мисля че няма да има проблем да сложиш 195/60/R15
Ако комфорта е на първо място при избора на гуми - 185/65/R14 е твоя размер. Те са доста по-евтини от 15-ките. С тях возията е много приятна и волана се върти много леко. Недостатъците са че колата е малко по-нестабилна в завой и не изглежда така добре като със 15-ки.
195/60 R14 e компромисен вариант между двете крайности