Моля колегите с тези мотори и борд комп да соделят моментния си разход на час при напълно загрял двигател и покой дали със или без катализатор?
Нещо откакто ми падна акумулатора и палих на кабели, а после го и смених наблюдавам леко повишение.... дали зависи и от въздуха, т.е. града?
Благодаря предварително - чел съм подобно инфо в някоя тема ама не я намирам...
Разход в покой - Г4 1.6 (AKL) или 1.6 16V (AZD)
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Разход в покой - Г4 1.6 (AKL) или 1.6 16V (AZD)
Последна промяна от Haralampi на Вто 01 сеп 2009 18:58, променено общо 1 път.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Разход в покой - Г4 1.6 (AKL) или 1.6 16V (AZD)
Нали знаеш, че нещо като не е наред компа трупа грешки и после прави грешки в отчитане и пр. Може просто да се е шашнал.
- Haralampi
mania написа:Нали знаеш, че нещо като не е наред компа трупа грешки и после прави грешки в отчитане и пр. Може просто да се е шашнал.
Вс. грешки след спада на напрежението са изчистени. Оставих я и да поработи след новия аку. за да си адаптира дросел и т.н.
- Batmirko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм с AKL, като изклчим по принцип високият разход и лекото претрисането на мотора, колата в покой един път ми дава 3л. друг път 18л. винаги и аз това съм се чудил каква е тази разлика какво е това чудо
иначе градско под 11л трудно (и газ и бензин), скоро засекох на един светофар един АКЛ и него питах и той ми каза че макса му е 8-10л лятно време градско...
при мен постоя ли на 2-3 светофара по 2-3 мин 15л/100 
Компа ми е адаптиран след чистене на дросел и не трупа никакви грешки...
при мен постоя ли на 2-3 светофара по 2-3 мин 15л/100 Компа ми е адаптиран след чистене на дросел и не трупа никакви грешки...
- Haralampi
Може би не си ме разбрал.... ?! Какви 3 литра, какви 15 литра !??
Вероятно говориш за среден разход като спреш на светофар, което е съвсем различно! Аз питам за моментен разход в литра на час!
Мисълта ми бе дали е
0,4-0,5 л/ч,
0,5-0,6 л/ч,
0,6-0,7 л/ч,
0,7-0,8 л/ч или друго!?
Подчертавам, че ме интересува при напълно загряла и разработена кола и без вкл. клима!
Иначе - И Мелник е град, и Габрово е град, и София е град.... абсолютно безсмислено е сравнението на "градски" разход! В София и аз трудно свалям под 11 в работни дни! Неизбежно е.
А ако не си разбрал защо като спреш на първия свтофар разхода ти става 15 и върви нагоре - ще ти обясня
Не е трудно да се сетиш 
Мисълта ми бе дали е
0,4-0,5 л/ч,
0,5-0,6 л/ч,
0,6-0,7 л/ч,
0,7-0,8 л/ч или друго!?
Подчертавам, че ме интересува при напълно загряла и разработена кола и без вкл. клима!
Иначе - И Мелник е град, и Габрово е град, и София е град.... абсолютно безсмислено е сравнението на "градски" разход! В София и аз трудно свалям под 11 в работни дни! Неизбежно е.
А ако не си разбрал защо като спреш на първия свтофар разхода ти става 15 и върви нагоре - ще ти обясня
- Batmirko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега не е трудно да се сетиш също, че говоря точно за моментния разход, който е една позиция над средния, просто съм вместил и средния си разход в поста (ако го намираш за спам сри, нема да пиша повече)
Моментен разход от 3 до 18л., на всяко спиране стойностите са различни... На място "караш" минимум с 3 та и повече литри/час или аз не мога да разбера за какви 0ла цяло и нещо си говорим
Моментен разход от 3 до 18л., на всяко спиране стойностите са различни... На място "караш" минимум с 3 та и повече литри/час или аз не мога да разбера за какви 0ла цяло и нещо си говорим
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
а борд компа на МК4 как можеш да го накараш да показва л/час разход на място?
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
колега Haralampi за това което питаш няма как да ти го покаже борд компютъра, защото тои смята разход на разтояние
а не разход на време
да не се объждат колегите по-горе ама те бъркат понятията
моментиние разход дето показва на дисплея е в режим на движение а ти питаш за в режим на работа на място. Сега ще дам някой пояснения по въпроса:
-моментен разход на празен ход и съответно неподвижно МПС се разбираколичетвото гориво което ще изхаби двигателя ако работи на празен ход в продължение на 1 астономичсеки час.Мерната единица е литри на час (гр/ч). Това е по дифиниция казано с прости думи.
Следва въпроса колкое е това количство, ами... малко
- за автомобилни двигатели е в порядъка на 350-800 гр/ч.
Тук изкам да вметна че както виждате границите са доста широки. Този разход зависи най-вече от кубатурата на двигател (колкото по-голям двигател,толкова повече), вида гориво който използва двигателя (дизелите реализират по-нисък разход заради бедната смес) и не на последно нясто от състоянието на двигателя.
Понеже карам по-старото поколение голф нямам практически наблюдения, но се сещам за един приятел преди години бяха на мода опел омега, тои имаше такава инжекцион на бензин и на таблото имаше дисплей които показва точно този разход
-по време на ускорение -
-при пускане по инерция на скорос 0,0
-както и на място (при него точно 1,1л/ч)
Сами си правете изводите
. Жалко ще е наистона ако тази екстра я няма при VW
Този разход трябва да излиза при VAG-COM
, ama нека просветените да споделят.
Друго не се сещам в момента по темата, ако има нещо неясно питайте.
да не се объждат колегите по-горе ама те бъркат понятията
моментиние разход дето показва на дисплея е в режим на движение а ти питаш за в режим на работа на място. Сега ще дам някой пояснения по въпроса:
-моментен разход на празен ход и съответно неподвижно МПС се разбираколичетвото гориво което ще изхаби двигателя ако работи на празен ход в продължение на 1 астономичсеки час.Мерната единица е литри на час (гр/ч). Това е по дифиниция казано с прости думи.
Следва въпроса колкое е това количство, ами... малко
Тук изкам да вметна че както виждате границите са доста широки. Този разход зависи най-вече от кубатурата на двигател (колкото по-голям двигател,толкова повече), вида гориво който използва двигателя (дизелите реализират по-нисък разход заради бедната смес) и не на последно нясто от състоянието на двигателя.
Понеже карам по-старото поколение голф нямам практически наблюдения, но се сещам за един приятел преди години бяха на мода опел омега, тои имаше такава инжекцион на бензин и на таблото имаше дисплей които показва точно този разход
-по време на ускорение -
-при пускане по инерция на скорос 0,0
-както и на място (при него точно 1,1л/ч)
Сами си правете изводите
Този разход трябва да излиза при VAG-COM
Друго не се сещам в момента по темата, ако има нещо неясно питайте.

- Batmirko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега никой не се обижда, всички си говорим за едно и също нещо
Гледам доста си писал, така и не разбрах аз лично, защо като спра на един светофар на позиция моментен разход дава 2-3л а на другия светофар 17-18л ? 

- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
не се убиждам, искам да помагна да дам съвет, не да споря с някого или да си ги мерим кой е по-по-най.
Ако говотим за едно и също нещо защо практичаските измервания се различават с теоретичните и то с 10-20 пъти?
Има два варианта или говотим за различни понятия или твоите показание са много грешни.
Не знам кой с какви познания по двигателите е, но искам да споделя какво аз съм учил по въпроса.
Моментния разход може да се изчисли математичски по формули, а разхода за пробег се измерва
Имаше някъде по форумите един човек беше споделил упростен алгоритъм за изчисление на този разход (стана късно вече ще потърся утре).
Само давам един бърз пример: 1 час караш с 90км/ч постоянна скорост - ще ти изгори например - 6 литра и един час на място да работи колата.
колко ще изгори? излиза че в покой колата ще гори толкова колкото и в движение? че дори и повече
лека вечер
Ако говотим за едно и също нещо защо практичаските измервания се различават с теоретичните и то с 10-20 пъти?
Има два варианта или говотим за различни понятия или твоите показание са много грешни.
Не знам кой с какви познания по двигателите е, но искам да споделя какво аз съм учил по въпроса.
Моментния разход може да се изчисли математичски по формули, а разхода за пробег се измерва
Имаше някъде по форумите един човек беше споделил упростен алгоритъм за изчисление на този разход (стана късно вече ще потърся утре).
Само давам един бърз пример: 1 час караш с 90км/ч постоянна скорост - ще ти изгори например - 6 литра и един час на място да работи колата.
колко ще изгори? излиза че в покой колата ще гори толкова колкото и в движение? че дори и повече
лека вечер

- chiborator
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Извинявам се за спама, но специално при мен голф 3 2е, като пусна борда в сервизен режим ми показва не средния разход на 100 както по поринцип, а моментния, като потеглям например ми дава 20,30,50/100, в зависимост от това колко газ даваш. Точно затова пита колегата, на мен ми показва от 0,7 до 1,2 различно, но аз съм и на газ и невярвам да е точно.
p.s. ето тук има за сервизните режими: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=1&t=11267&hilit=%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD+%D0%BA%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B6+%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%84+3&start=30
p.s. ето тук има за сервизните режими: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=1&t=11267&hilit=%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD+%D0%BA%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B6+%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%84+3&start=30
- Haralampi
zdravko555 написа:колега Haralampi за това което питаш няма как да ти го покаже борд компютъра, защото тои смята разход на разтояниеа не разход на време
![]()
Тука стана някакво огромно мазало!
1. Напротив - бордният ми компютър показва моментен разход в ЛИТРИ НА ЧАС всеки един момент, в който колата не се движи (или се движи с незначителна скорост по инерция)
Не знам как е при Голф 3, но аз говоря за Голф 4 и при всички Г4 с Борд Комп. е именно така.
2. Не мога да проумея разход от сорта на 3 до 18 литра на ЧАС в покой! Ако това действително е така - ти си за диагностика!!
3. Разхода на всеки един автомобил от подобен клас (без значение дизел или бензин) на ЧАС в покой и без климатик е в рамките на 0,3 - 1 л/час. За сведение - Шкода Фабиа 1.9 TDI дава 0.6 л/ч.
Надявам се вече да съм разяснил за какво питам...
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
явно всички пишем да едно и също, но на колегата Batmirko тези показания са напълно грешни и го съветвам да провери от къде идва проблема.
разход от 2-3л/ч може да има само товарен автомобил, очевидно не може да му гори толкова иначе ще да е фалирал досега
В края на нещата колегата Haralampi са си отговори на въпроса, само не разбрах какъв разход ти дава на теб че си се хванал за главата.
разход от 2-3л/ч може да има само товарен автомобил, очевидно не може да му гори толкова иначе ще да е фалирал досега

В края на нещата колегата Haralampi са си отговори на въпроса, само не разбрах какъв разход ти дава на теб че си се хванал за главата.
- Haralampi
Да съм се "хванал за главата" е силно казано - просто искам да си сверя чсовника 
Човек трябва да има предвид, че ако нормалното е да кажем 0,5, а при него е 0,7 това е 40% скок на разхода в покой
Човек трябва да има предвид, че ако нормалното е да кажем 0,5, а при него е 0,7 това е 40% скок на разхода в покой
- Batmirko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами от 10те диагностики и нищо записано от компа ми казаха че съм за напасване на клапани... една от които в Бош и 2 от тях при форумния техник в Пловдив Жоро, говорил съм с един колега с АКЛ в Пловдив и той има шантави стойности като мен, но колата му гори нормално, относно изгореният литър на час тези стойности много ме съмняват... Та с няколко думи аз не съм кантар с моите шантави стойности, ако е от клапаните ще споделя като направя ремонта, но ако не се промени разхода и тея шантавини ще ме доста яд за хвърлените пари... 
ПС: нямам и никога не съм имал намерение да се карам с някой във форума. ПОЗДРАВИ!

ПС: нямам и никога не съм имал намерение да се карам с някой във форума. ПОЗДРАВИ!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”