Лични данни
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Лични данни
Винаги се сещам за защитата на личните данни(и евентуална злоупотреба с тях) едва когато ми се наложи да попълвам разни формуляри и ми искат да си посоча трите имена (тук хубаво няма как)ЕГН (нали уж е нещо уникален идентификационен номер)номер на лична карта. Та в такива моменти се чудя кое е по малкото зло: да си представя егн-то или номера на личната карта.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Лични данни
По принцип навсякъде където ти искат тези данни и не пише че информацията ще бъде пазена в тайна е опасно... Иначе нямаш грижи... Нямат изгода да ти дават данните защото после от делото което ще изгубят ще треа да се изръсят толкова много пари че няма накъде... че надали ще се разминат и само с парично обезщетение....
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
зависи кой ти го иска
ако е администратор на лични данни, няма ядове
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
аз никога не си пиша 3-те имена а винаги и преди да си напиша ЕГН някаде чета всичко и след това го пиша и се подписвам. Така имах един случай куриер ми доставя прадка не помня каква и ми вика да се подпишеш и да си напишеш ЕГН-то аз му викам ще се подпиша ами ако не искам да си напиша ЕГН-то и той изгледа гузно и вика еми няма проблеми 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Pichaga написа:ако е администратор на лични данни, няма ядове

Макар че тия лични данни как се съхраняват впоследствие не ми се коментира просто, виждал съм ги насипни в зеещи шкафове.
Pichaga написа:зависи кой ти го иска
Ами един пресен пример реших да си сменя доставчика на интернет и виждам че в заявлението трябва да си напиша ЕГН-то

Traytor написа:Иначе нямаш грижи... Нямат изгода да ти дават данните защото после от делото което ще изгубят ще треа да се изръсят толкова много пари че няма накъде... че надали ще се разминат и само с парично обезщетение....
Не разбирам толкова ли наивни хора има - каква е тая увереност, че закона ще ти опази данните? Личните ти данни са едни и същи и ги даваш на 100 места. Как ще докажеш, че точно еди кой си ти е дал данните? Никак. Закона пази само за груба злоупотреба примерно официално да ги оповестят.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За това е най-добре личните ти данни да не отговарят с реалните. Особено тука в тая държава.
Може да се декларира каквото си поискаш.
Особено адреси на институции, които ти пълнят пощата с всякакви глупости.

- yori
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
няма никаква защита! ако някой реши да ги търси, ще ги намери!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Примерно на мене личната карта ми е от един адрес издадена. За 10 години и повече валидност. Аз отивам втората година на друг адрес, на трети адрес, на четвърти за 5 години примерно и вече нямам спам в пощенската кутия от първия адрес. Всякакви глупости получавах от томболи до договори за доброволно осигуряване с ЕГН-та и други данни в тях и тн. Защото тогава ми раздаваха адреса на сулю и пулю. Колкото и да са ми казвали от полицията да се регистрирам на новите адреси не съм го правил и няма да го направя. Едно, че струва пари да прехвърлям всичко на новите адреси, и второ нерви и разправии после. Така че ето един добър вариянт.
Това в България защита на личните данни е като совалка в Африка при босите. Ни лук яли, ни лук мирисали. 
Аз лично съм работил с лични данни и дори да не ги изнесе човек, компютрите на държавната администрация са достатъчно заразени с троянци и други неща, за да се изнесат сами по цял свят. Аз дори им ги прихващах на моя. То ужас...

Аз лично съм работил с лични данни и дори да не ги изнесе човек, компютрите на държавната администрация са достатъчно заразени с троянци и други неща, за да се изнесат сами по цял свят. Аз дори им ги прихващах на моя. То ужас...

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
понякога, ако не те намерят на адреса води да главоболия....предпочитам да съм откриваем, ама съм про обременен де
black` написа:Аз лично съм работил с лични данни и дори да не ги изнесе човек, компютрите на държавната администрация са достатъчно заразени с троянци и други неща, за да се изнесат сами по цял свят. Аз дори им ги прихващах на моя. То ужас...![]()
Има я тая работа.
- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
Един написа:Да но в доста случаи се сметне за документ с невярно съдържание
Така е, но при евентуален проблем, възникнал в бъдеще, вследствие на обърканото ЕГН, винаги можеш да кажеш, че тогава си имал спешна работа и си бързал много и в бързината си объркал някоя цифра, или пък че служителката не го е разбрала. Хубаво е човек да е предпазлив относно разпространението на лични данни, стига същото да не се превръща в обсебеност и параноя
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
пиша си личните данни в пощата, в училище , на работа , в CV-то за работа, в М-тел , в договора за телефон, искат ми го от абв (както и в замунда , арена , макарена и др.), искат ми го на портала на някоя охраняема складова база като влизам...
аджеба що поне 1 от всичките служители не злоупотреби с личните ми данни...
защо се хващате за тия неща...
опазавнето на "личните" ви данни , както и още много неща са толкова голям смях че ако почнете да се замисляте се абонирате за вечена мигрена
аджеба що поне 1 от всичките служители не злоупотреби с личните ми данни...
защо се хващате за тия неща...
опазавнето на "личните" ви данни , както и още много неща са толкова голям смях че ако почнете да се замисляте се абонирате за вечена мигрена
Върни се в “ОФФ-Топик - други”