Проблем с ABS-а

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
muko
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR 1991

Проблем с ABS-а

Мнениеот muko » Пет 04 сеп 2009 16:44

Здравейте колеги!
Имам следния проблем.При закупуването на автомобила ми Голф 4 ТДИ АХФ-мотор лампичката на АБС-а пресвяткаше или с др.думи свети когато си иска.Реших да почистя датчика започна да свети постоянно.Дава ми грешка Left Speed Sensor....такаааа купих си друг датчик смених го и пак същото нито се трие грешката,нито изгасва лампичката и показва Left Speed Sensor ,че има проблем.От какво може да е така освен от сензора?
Ако знаете или сте се сблъсквали с такъв проблем помагайте!

Потребителски аватар
hunters
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ABS-а

Мнениеот hunters » Пет 04 сеп 2009 16:51

Аз незнам и несъм се и сблъсквал аз също имах проблем с АБС и да се надявам че вече няма и да имам, но като изписва за левия сензор това нека не се приема буквално тоест сензора може да е здрав може да има някой прекъсан кабел или нещо букса да е замърсена или окислена трябва да се разгледа всичко около датчика а не конкретно само датчика пригледай всичко свързано с него за да се изхвърлят вероятности една по една добре си тръгнал от дачик после виж букси после кабели и така едно по едно това е моето мнение :D

VTP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VTP » Пет 04 сеп 2009 19:40

Сетих се за една история :?
Един човек си купил VW бус чисто нов от ... да не казвам име на фирмата, че ще ме отрежат пак...таа купил си той бус( превозвал си хора с него човека, беше шофьор в частна фирма за превози), ама буса през 1-2 месеца се в сервиз ходи за по седмица и уж все го оправяли а проблемите оставали. Най- накрая пичовете казали, че проблема е в турбото. Сменили турбото и познайте :roll: нищо проблема си останал. Човека напусна тая фирма тази година и буса още не беше оправен.

Пич, все си мисля че читав майстор ти трябва на тебе. Аз си мисля че проблема ти е в кабелите и най-вече в буксата, ама това са само предположения. Тия работи е трябвало да ги провериш още преди да купуваш нов датчик. И си провери предпазителите върху акумулатора, единия е за ABS-а.

Потребителски аватар
muko
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR 1991

Мнениеот muko » Съб 05 сеп 2009 17:07

Благодаря Ви!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”