Спирачен диск играе

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Спирачен диск играе

Мнениеот Muku » Пет 04 сеп 2009 21:28

Здравейте колеги!
Днес до като си сменях предните накладки забелязах един проблем който мен лично ме уплаши много, но според хората от сервиза близо до офиса в който работя - "няма проблеми"
Проблема е следния: болтчето което "стяга" самия диск за главината е скъсано и целия диск си играе както си иска и едва не падна докато сменях накладките. Проблем ли е това и колко сериозен (в смисъл какво мога да очаквам като последствия)?
Като цяло дайте съвет как да процедирам?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Спирачен диск играе

Мнениеот Winner25 » Пет 04 сеп 2009 21:36

Така трудно си оцелваш дупките. Също ако скъсания болт стърчи малко повече ако диска не е на място може да застане леко накриво и да има биене. Като цяло не е опасно, но и решението на проблема не е скъпо и трудно.
Слагаш ново болтче и готово :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 04 сеп 2009 21:54

Нямаш грижи!
Това болтче М6, както сам се сещаш, не може да ти държи диска и да разчиташ на него, че ще спреш!
На практика- диска се притиска към главината от джантата.
Както Винера е писал- сега само дето може да превърта диска ако свалиш джантата и трябва да гласиш и него, за да нацелиш болтовете.
Относно лесното оправяне... хммм... може и да не е много лесно ;)
Щом се е скъсало- значи е било запекло.
За да се сложи ново трябва това да се разпробие, извади, евентуално опресни резбата и чак тогава да се навие ново ;)
Аз го правих, де! :lol:
И на двете предни.

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Пет 04 сеп 2009 22:00

Значи като цяло не е страшно така ли да разбирам? Дупките ги нацелих още като рабрах че е скъсано болтчето. Като цяло рабрах че имам проблем след като първоначално не успявах да наместя накладките и след като "мръднах" диска станаха :)
М/у другото май ако ще се прави ще трябва да се разпробива защото е останало в главината (дали стърчи не знам, но не съм усетил и биене) и ... ми се струва че ще има занимавка като цяло :)

jordanik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanik » Съб 05 сеп 2009 13:59

Карай си така,при Ауди изобщо няма предвиден заводски такъв законтрящ винт.Единствено е неприятно целенето на отворите. :wink:

Върни се в “Passat”