Напълно подкрепям колегата feikot . А отностно съвета за ТДИ можем да пишем една седмица какво да гледа и какво не, но такава кола която да ще му опишем на колагата (който иска съвет) и от магазина няма да излезе.
П.П. И все пак да гледа най-вече предницата да не тропа (пускаш я на първа без газ по неравен път и тя ще си покаже), Като я пали да не пуши много (съвсем малко е нормално ) все пак е с БГ нафта, както и като я напъне. Особено важно е да не пуши бял-сивкав дим (турбото е аут). Успех все пак но внимателно прочети какво ти е написал колегата feikot. Вероятноста да влезеш в подобен филм близо до 100-те %.
Съвети при покупка на Б5
- RossenVlad
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвети при покупка на Б5
Колега, ако не държиш да е пасат, за тези пари мисля,че в тази криза една хубава голф 4-ка ще вземеш. Дори и от по-големите двигатели - примерно 1.8. Имай предвид,че навсякъде 500-1000 лева може да свалиш. Особено по Горубляне - там 1000-ка надалу ти е на 2-рата минута.
Успех, похвали се, когато си намериш кола:) Аз мисля с подобен бюджет да се пробвам са същите коли след зимата:)

- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
вероятноста да получи роля в неподходящ филм е също толкова голяма и при нормалната пазарна цена за тоя модел. Поначало имах намерение да купувам моята от немско, но по едно време реших все пак да видя какво предлага местния пазар и видях че изключения от правилото няма (а правилото е да те минат подобаващо с минимум 2к печалба) и си останах на варианта за немско. Така че съветвам колегата ако не е много наясно какво да проверява на колите, да се ориентира по-настойчиво към вариант за кола от Германия/Австрия (ако разбира се съществува такава възможност). Може би е добре да поизчака и да събере малко повечко за да има по-голям избор, но поне няма да има после неприятни изненади
Убедих се, че на техническата изправност може да се разчита напълно, а разбира се и на показанието на километража. Моята не съм я проверявал толкова основно по време на покупката, но за повече от две години ползване, автомобилът демонстрира перфектно техническо състояние по всички възли и компоненти (единственото което открих скоро след като я купих беше дефектен температурен датчик, за който съм сигурен че собственика просто е пропуснал някоя от акциите на Wolfsburg за подмяна на заводски вградени дефектни компоненти)
Убедих се, че на техническата изправност може да се разчита напълно, а разбира се и на показанието на километража. Моята не съм я проверявал толкова основно по време на покупката, но за повече от две години ползване, автомобилът демонстрира перфектно техническо състояние по всички възли и компоненти (единственото което открих скоро след като я купих беше дефектен температурен датчик, за който съм сигурен че собственика просто е пропуснал някоя от акциите на Wolfsburg за подмяна на заводски вградени дефектни компоненти)
Последна промяна от fichtenweg на Пет 04 сеп 2009 16:31, променено общо 1 път.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
fichtenweg написа:вероятноста да получи роля в неподходящ филм е също толкова голяма и при нормалната пазарна цена за тоя модел. Поначало имах намерение да купувам моята от немско, но по едно време реших все пак да видя какво предлага местния пазар и видях че изключения от правилото няма (а правилото е да те минат подобаващо с минимум 2к печалба) и си останах на варианта за немско. Така че съветвам колегата ако не е много наясно какво да проверява на колите, да се ориентира по-настойчиво към вариант за кола от Германия/Австрия (ако разбира се съществува такава възможност). Може би е добре да поизчака и да събере малко повечко за да има по-голям избор, но поне няма да има после неприятни изненади
Убедих се, че на техническата изправност може да се разчита напълно, а разбира се и на показанието на километража. Моята не съм я проверявал толкова основно по време на покупката, но за повече от две години ползване, автомобилът демонстрира перфектно техническо състояние по всички възли и компоненти (единственото което смених беше дефектен температурен датчик, за който съм сигурен че собственика просто е пропуснал някоя от акциите на Wolfsburg за подмяна на заводски вградени дефектни компоненти)
Кратко ясно и вярно.В Германия има такива Пасати за по 3 000 евро колкото искаш.
- feikot
- Двигател: AFN AVG
Нали докато дойде до тука има транспорт-ако е на платформа или автовоз- от 500 до 1000 лв,ако е на ход-поне 500 лв.Става 6500,и тука още хиледарка за първоначалното 7500,и регистрация,и ако излезе нещо- 500 лв,станаха 8 000,каско,СД и други допълнения изобщо няма да го слагам,(каско 7-800 лв и сд 200-250 = 1000 и станаха 9 бона)
Така,че сметката в тоя случай не може да ти излезе.Освен някой кошник от италия,с който са карани пилета или кучета,да го переш и чистиш 2 месеца,няма как !
Така,че сметката в тоя случай не може да ти излезе.Освен някой кошник от италия,с който са карани пилета или кучета,да го переш и чистиш 2 месеца,няма как !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Я да направя сметка по вашата схема дали пак няма да е същия У_Й
3000 евро + поне 500 лева за докарване(храна,спане,гориво и т.н.)
еко такса 100 лева
данък-100 и нагоре
ролки,ремъци,масла,филтри-грубо 500 лева
регистрация в кат-25 лв
застраховка-100 (да не говорим,че такава кола си плаче за каско = още 500 лв
Я вие сметнете колко станаха 7300-7800 зависи дали ще е каско.
Та как тези 7 и нещо се равняват на тези 6 боне дето има колегата

еко такса 100 лева
данък-100 и нагоре
регистрация в кат-25 лв
Та как тези 7 и нещо се равняват на тези 6 боне дето има колегата

- fichtenweg
Изхождам от това колко е предвидил колегата за купуването на колата (понеже за това става дума), допълнителните разходи които следват в бг са вече обект на друга една тема, независимо от това дали си е предвидил допълнителни средства за обслужване, регистрация, данъци и т.н. и т.н. Никъде не е казано че колегата разчита единствено на тези 6к след като вземе колата да тръгне да я кара веднага. Това все пак си е и негово решение, дали има намерение веднага да я кара или не (най-вероятно според възможностите)
Затова и споменах да задели малко повече от досега събраната сума. Иначе начинанието не е невъзможно.
Един приятел си взе тази пролет три годишна напълно оборудвана А6 (пак от немско), и неизменно се наложи колата да почака известно време преди да влезе в експлоатация. Нещо съвсем нормално когато си на границата със средствата да се сдобиеш с възможно най-доброто (за сметка на което трябва после да почакаш). Все пак всеки си решава за какво да си даде парите.
Затова и споменах да задели малко повече от досега събраната сума. Иначе начинанието не е невъзможно.
Един приятел си взе тази пролет три годишна напълно оборудвана А6 (пак от немско), и неизменно се наложи колата да почака известно време преди да влезе в експлоатация. Нещо съвсем нормално когато си на границата със средствата да се сдобиеш с възможно най-доброто (за сметка на което трябва после да почакаш). Все пак всеки си решава за какво да си даде парите.
Последна промяна от fichtenweg на Пет 04 сеп 2009 16:58, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Major_Bobi написа:Я да направя сметка по вашата схема дали пак няма да е същия У_Й
еко такса 100 лева
данък-100 и нагоре
регистрация в кат-25 лв
Та как тези 7 и нещо се равняват на тези 6 боне дето има колегата![]()
Човека е написал че дава 6000 за колата.А не че иска да му излезе 6000 със всички разходи.Много ясно че няма как за тези пари да вземе Пасат обслужен застрахован и регистриран.
- fichtenweg
KirilGeorgiev написа:Човека е написал че дава 6000 за колата.А не че иска да му излезе 6000 със всички разходи.Много ясно че няма как за тези пари да вземе Пасат обслужен застрахован и регистриран.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Човека е написал какво да гледа и как да се предпази от измама при покупка на дизелов автомобил, защото не е карал такъв.Някой ако има съвети да ги дава,защото темата се измести,пък който колкото иска да дава за 10 - 12 годишен автомобил,нали и автотърговците трябва да живеят.Само пак повтарям не веднъж съм виждал застоял повече от една година автомобил спаднал през това време с 2000 и повече лева,нима ако го вземеш веднага на по-високата цена ще е по-добре технически или просто ти остава успокоението, че си дал повече пари.А иначе за колегата да гледа демпферен маховик,турбо и окачването,това са най-скъпите части,които потенциално се скапват най-често.И пак повтарям стига с тези измислени спорове относно парите,нека го запознаем малко повече с някои неща, не да отиде като мен например,с единствената идея,че искам Пасат ТДИ и после да се радвам,че съм взел един от най-здравите и некапризни двигатели АФН, само по щастлива случайност.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
mili 75 написа:Човека е написал какво да гледа и как да се предпази от измама при покупка на дизелов автомобил, защото не е карал такъв.Някой ако има съвети да ги дава,защото темата се измести,пък който колкото иска да дава за 10 - 12 годишен автомобил,нали и автотърговците трябва да живеят.Само пак повтарям не веднъж съм виждал застоял повече от една година автомобил спаднал през това време с 2000 и повече лева,нима ако го вземеш веднага на по-високата цена ще е по-добре технически или просто ти остава успокоението, че си дал повече пари.А иначе за колегата да гледа демпферен маховик,турбо и окачването,това са най-скъпите части,които потенциално се скапват най-често.И пак повтарям стига с тези измислени спорове относно парите,нека го запознаем малко повече с някои неща, не да отиде като мен например,с единствената идея,че искам Пасат ТДИ и после да се радвам,че съм взел един от най-здравите и некапризни двигатели АФН, само по щастлива случайност.
Евалата в онези 3 думички се крият много въпроси/отговори за човека, в темата.
да гледа демпферен маховик,турбо и окачването,това са най-скъпите части,които потенциално се скапват най-често
Ако можеш да си го вземеш с много читави такива и/или нови си в музиката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Човека щом пита явно не е на ясно.Щом не е на ясно варианта да го излъжат е на лице.Ако иска с лупа да я гледа колата.Маховика трябва тотално да се е предал та да разбере турбото си е там измито какво да му гледа .За носачите да може да ги чуе ако тропат.Варианта е да си набележи няколко коли плаща на някой майстор качва го в колата и почват да обикалят.По добре да прежали някой лев за майстор отколкото да му набутат някой дарак.А ние каквото и да говориме не му помагаме съществено 

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не е кой знае какъв вариянт от немско да се докара... цените са доста дебели. Б5.5 са по 7-8к евра... (информацията ми е от обикаляне по автокъщите, не от мобиле.де). В Италия е същото положение, цените са като тук. И аз искам а4 Б6 за 7-8 хиляди ма няма...
- bobomv
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за мненията ви колеги преориентирах се в крайна сметка не влезнах в клуб ,,пассат" но съм член към VW с GOLF 4 1.9 TDI 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз си взех от човек, за 5800лв. 1.8Т 1998г. С всички екстри, й климатроника си работи нормално. Дане забравям, че съм напълно нясно че окачването, е за подмяна. Та отидох веднага до сервиза 4 носача, и консумативи. И работата спи, колата си върви. Та колега, на каквото попаднеш. Главата, в торбата, единственият шанс, е: Хващаш техник, на който имаш доверие. Или палиш колата и караш, в неутрален сервиз. Тука можем да ти пишем врели некипели. Ама никои няма да дойде, с тебе да ти помогне при покупката.