Здравейте колеги.
От вчера имам проблем с колата на жена ми.По време на движение трудно се набира и стигне ли 2700-3000 оборота не ще да върви а само бучи,неможе да се набере.Кажете къде може да е проблема да не би да е влязла в авариен режим нещо.
Благодаря ви предварително.
Golf 3 1.6 AEE не ще да върви
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 3 1.6 AEE не ще да върви
Да не са ти се задръстили дюзите, имаш ли газ+ Чувал съм, че при продължително каране само на газ се задръстват.
- REDPOWER
- Автомобил: vw touran
- Двигател: BLF
mania написа:Някакви данни за мотора?
Колата е 1.6 моно 75 к.с. 97г.номер на мотора АЕЕ,колата се кара само на бензин и никога не е имала газово
- REDPOWER
rudoni написа:скъпичък проблем - капачка ,палец ,кабели и свещи. около 100 бглв
Колега имам някакво предчуствие че не е това проблема.
Други предложения
- hipnotic
- Автомобил:
- Двигател:
не че искам да спамя но моя двигател е 1.6 АЕЕ и е пълна инжекция на golf 3 и моя вече не е така пъргав както когато го купих! 

- REDPOWER
Колега колата до онзи ден си вървеше просто перфектно,но изведнъж започна да ги прави тоя номер.Просто до 3000 оборота и тва е после просто бучи и нищо
- vankata_999
- Автомобил:
- Двигател:
REDPOWER написа:Колега колата до онзи ден си вървеше просто перфектно,но изведнъж започна да ги прави тоя номер.Просто до 3000 оборота и тва е после просто бучи и нищо
колега а с бордови ли си,защото може да е натрупало цифра грешки....!
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
отиди на сервиз и измерете компресията
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
И аз подкрепям предложенията за грешки в компа и компресията. Също може да ти се е запушило нещ опо изпускателната система. Ако имаш катализатор вероятно той е в основата. Принципно след 100 000 свършват.
А има и един бебешки вариант да си сипал кофти бензин. Аз така си натрових колата веднъж с бензин от една квартална бензиностанция. От тогава само OMV и на второ място Lukoil и Shell.
Даже като с езамисля моята правеше абсолюнто същите проблеми с кофти бензин. Ако искаш ид исипи 100 октана малко и виж какво ще направи. А дано е това
А има и един бебешки вариант да си сипал кофти бензин. Аз така си натрових колата веднъж с бензин от една квартална бензиностанция. От тогава само OMV и на второ място Lukoil и Shell.
Даже като с езамисля моята правеше абсолюнто същите проблеми с кофти бензин. Ако искаш ид исипи 100 октана малко и виж какво ще направи. А дано е това
- REDPOWER
mania написа:И аз подкрепям предложенията за грешки в компа и компресията. Също може да ти се е запушило нещ опо изпускателната система. Ако имаш катализатор вероятно той е в основата. Принципно след 100 000 свършват.
За грешки наистина ще проверя,за запушване се съмнявам защото колата е с генерация на суперспринт от край до край,а за кофти бензин едва ли при условие че се сипва само от ОМВ.
Някви други предположение.вариант за откачен вакум или нещо подобно.Довечера мисля да я разглобя малко
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
VagCom че ще си каже.Иначе е гадаене. Може да е натрупала грешки, казаваш , че нямаш катализатор -провери пъров сондата може да се е споминала .как е разхода , дави ли се .Виж импулсите на сондата.
Щом казваш ,че кабели, свещи, делко са наред остава сондата.
Щом казваш ,че кабели, свещи, делко са наред остава сондата.
- REDPOWER
Проблема е решен.
Зацапана дистрибуторна капачка.Просто едната скоба се е откачила и вътре се беше зацапала доста
Зацапана дистрибуторна капачка.Просто едната скоба се е откачила и вътре се беше зацапала доста

REDPOWER написа:rudoni написа:скъпичък проблем - капачка ,палец ,кабели и свещи. около 100 бглв
Колега имам някакво предчуствие че не е това проблема.
Други предложения
май бях прав!
Да не би да имаш грешка в стъпковото моторче или комбинация стъпково моторче+съединител ?!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”