ЗА ТРИЕНЕ !!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

ЗА ТРИЕНЕ !!!

Мнениеот Deo88 » Пет 04 сеп 2009 23:26

Някои би ли ми посочил цени за следните консумативи :

1. каре външно 1 бр
2. каре вътрешно 1 бр
3. шарнир - 1 бр

Разгледах в интернет , но немога да намеря точно място с цените им . Има един саит ( Volkswagen.bg) но там са само един вид ( до колкото съм видял ) външно каре - 50.лв/бр. Тези които са купували , и които знаят горе доле цените , ако може да ми напишат за да си имам на представа с какво да разполагам . 160 лв. дали биха ме оправили ( само за частите ) . последния път когато сменвах десният шарнир , тои беше 19.50 лв. ( ако несе лъжа )

Дали може това тропане в десен-ляв завои да е от шарнирите , понеже нали те се износват по-бързо . Преди около месец , почукването го имаше само на десен завои , докато след няколко седмици ( преди 2-3 седмици ) а сега го има и на двете посоки . Как да разбера дали е каре или шарнир , без да има нужда да ходя до сервиз .

Последна промяна от Deo88 на Чет 14 яну 2010 22:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: смяна на шарнири и карета - голф 2 ... цени и съвет

Мнениеот zfa159 » Съб 05 сеп 2009 9:02

Каретата са различни за двигателите и купетата...като размери и съответно като цени и т.н. За да може някой да ти каже цена за карето и да може да провери трябва да знае поне коя година и с каквъ двигател е колата ;)
Иначе външните карета са принципно по 60-70лв доколкото знам (за повечето коли поне) а за вътрешните нямам идея.
Казваш скърца....ама скърца или трака? Ако карето е прецакано тогава при пълен завой наляво или надясно се чува тракане.Може да пробваш - навиваш пълен ляв на някое широко място и въртиш в кръгче...ако щрака е външно каре.
Вероятно маншона му е скъсан и се е напълнило с боклуци...може да го огледаш и да видиш.Ако му е скъсан маншона и потраква значи е заминало и е за смяна.
А вътрешните пък какво те съмняват? Те могат да изтракват (потропват) като дадеш газ или пуснеш газта.При потегляне или спиране,при движение напред,спиране и тръгване назад и тем подобн неща.
Успех!

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Съб 05 сеп 2009 10:39

zfa159 написа:Каретата са различни за двигателите и купетата...като размери и съответно като цени и т.н. За да може някой да ти каже цена за карето и да може да провери трябва да знае поне коя година и с каквъ двигател е колата ;)
Иначе външните карета са принципно по 60-70лв доколкото знам (за повечето коли поне) а за вътрешните нямам идея.
Казваш скърца....ама скърца или трака? Ако карето е прецакано тогава при пълен завой наляво или надясно се чува тракане.Може да пробваш - навиваш пълен ляв на някое широко място и въртиш в кръгче...ако щрака е външно каре.
Вероятно маншона му е скъсан и се е напълнило с боклуци...може да го огледаш и да видиш.Ако му е скъсан маншона и потраква значи е заминало и е за смяна.
А вътрешните пък какво те съмняват? Те могат да изтракват (потропват) като дадеш газ или пуснеш газта.При потегляне или спиране,при движение напред,спиране и тръгване назад и тем подобн неща.
Успех!

1.6 е колата , и каретата са около 66 лв. бройката . Мотора на колата е EZ , тук пише че EZ-1.6 кубика до колкото съм видял , но някои колеги ми казват че EZ е 1.8 ...

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 05 сеп 2009 13:44

2 размера са каретата
вземаш читави оригинални 2ра ръка по 20-25 лв бройката
шарнир моог - 20 лв

разбит шарнир си прокопава луфт и при натиск на горе на долу с ръка се усеща а ако е много зле се и чува, смени си ги сам ще ти отнеме 1 ден и 2 големи бири

danaildel4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildel4ev » Съб 05 сеп 2009 15:01

Deo88 написа:
zfa159 написа:Каретата са различни за двигателите и купетата...като размери и съответно като цени и т.н. За да може някой да ти каже цена за карето и да може да провери трябва да знае поне коя година и с каквъ двигател е колата ;)
Успех!

1.6 е колата , и каретата са около 66 лв. бройката . Мотора на колата е EZ , тук пише че EZ-1.6 кубика до колкото съм видял , но някои колеги ми казват че EZ е 1.8 ...

колега ез е 1 6 75кс карета има нови по 50-60лв шарнир 15-20лв

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Нед 06 сеп 2009 8:56

цените ги видях . 66 е (85 лв. по-скъпото) външното каре а около 20 лв беше шарнира . За един ден ще си го смена , но съм на работа от 09:00 до 18:00-19:00 . Не остава време да се занимавам по колата , а ако я започна , трябва да я правя няколко дни след работно време ( понеже несъм се занимавал с ходова част до сега * само по екстерйора) и ще се справя 3-ръ пъти по-бавно , ако ли не и повече . През това време колата може да дотрябва на баща ми , а искам , когато му дотрябва , да и се качва и да си върши работата ! :) Точно поради тези причини , ще я закарам на сервиз . Друг път ( да не е скоро , нито на път ) когато ми се наложи да си сменям части , ще се намеся аз :)

п.с. външното каре е това което е по-близо до гумата , нали така ? То ли се сваляше със шесте болта които са със ситна звезда ( лимбус )

Потребителски аватар
hristo stankov
Автомобил: VW GOLF II
Двигател:

Мнениеот hristo stankov » Нед 06 сеп 2009 18:00

За външи и вътрешни карета мога да ти препоръам GLO с една година гаранция или
20 000км. за 90лв., другия по евтин вариант, но също качествен е каре на HOLZER мисля че беше италианско. По качество са на едно ниво, но второто е без гаранция и струва с 25 - 30лв. по - евтино. Аз съм с такива вътрешни и двете ляво и дясно и съм много доволен.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пон 28 сеп 2009 12:14

ами смених си ги ( по точно в сервиз ) , просто съм забравил да спомена в темата за което се извинявам :oops: карета 70 лв/бр. ( 2 бр ) и два тампона на макферсон около 20 лв. беше бройката :) и там с работа от тях излезна близо 250 лв. Доста пари за работа , но всичко си има цена все пак , бях на работа , а колата трябваше на баща ми , няма сега да се правя и да я кара така . Закарах я и я оправиха . Всичко си има първи път ... :да:

п.с. Темата може да се трие , няма смисъл да се заключва :) ( DELETE ! )

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”