Акумулатори

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
SIMETO1
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 1999

Акумулатори

Мнениеот SIMETO1 » Нед 06 сеп 2009 9:32

Колеги след като рових в търсачката и мнения колкото искаш така и неможах да достигна до отговора който искам.След като купих моя акумулатор MONBAT и след 1 година се прецака явно са си ме прецакали още тогава щот неразбирах и да питам какъв акумулатор да си взема този явно беше слаб 50Ah 480A стартов ток според мен това е малко.Колата е Golf 3 1.6 AEE 75.инжекция.Та на въпроса какъв акумулатор колко ампера и колко силен стартов ток да има.ПОЗДРАВИ

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: Акумулатори

Мнениеот andro_ » Нед 06 сеп 2009 9:39

Няма да давам съвет относно конкретна марка.
Само искам да напиша,че според мен при акумулаторите, особено с БГ произведените има значение на каква бройка попадаш.
И аз съм с Монбат,62 Ah (моторът е 1.6 AFT) уж необслужваем, вече 3-та година мисля.Поне 6 пъти съм му доливал дестилирана вода.Лятото я изпарява (алтернаторът зарежда нормално).Плочите са вече доста тъмни,чак черни на цвят.Очаквам тази зима да ме остави окончателно.
Ако аз тръгна да купувам батерия ще си купя такава с врътки на клетките,за да по-лесно доливане.
Иначе на пазара има всякакви батерии.Избери според бюджет.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 06 сеп 2009 9:48

Колега,провери си алтернаора колко зарежда.Виж дали всичко по ел. системата всичко е наред.Колкото до акумулатора този,който си взел и на мен м се струва слаб.Вземи си 64А и би трябвало да се оправи.А колкото до марката,аз съм с монбат на тази кола от края на миналата година,и нямам никакви проблеми.На старата кола бях също с такъв 5години го карах без проблем,с него и продадох колата.Всичко е тото много зависи на какво ще попаднеш.Ако партидата е стара е нормално да не са качествени.

Потребителски аватар
SIMETO1

Мнениеот SIMETO1 » Нед 06 сеп 2009 10:13

значи мерил сум алтернатора зарежда идеално отечки нямам маи съм попаднал на стара партида както казава колегата.Ще гледам да взема поне 62Аh Но и стартовия ток е от значение.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 06 сеп 2009 10:17

Като взимаш много е важно да провериш кога е произведен.Колкото повече е стоял по складовете толкова по-малко ще изкара.Ако взимаш някоя западна марка убеди се,че е истински,защото има доста ментета,и ще се чудиш после от къде ти е дошло.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 06 сеп 2009 10:42

Голям стартов ток се постига много лесно - намалява се дебелината на плочите и айде готово.Така във всяка клетка киселината контактува с по-голяма площ олово и това е причината стартовия ток да е по-голям (ако греша,поправете ме).
По-тънките плочи обаче са по-податливи на разрушение от вибрации (добре,че няма дупки по наш'те пътища родни). Та така.
Според мен,за бензинов мотор,със сравнително малък обем, не е необходим увеличен пусков ток.

Потребителски аватар
SIMETO1

Мнениеот SIMETO1 » Нед 06 сеп 2009 10:55

Значи съвета ви какъв е да не взимам по малък акумулатор от 62Аh ли :?: По този начин поне няма да имам проблеми с паленето в студовете предполагам.

Потребителски аватар
ksp84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ksp84 » Нед 06 сеп 2009 13:55

аз си взех миналата година една батерийка - искра, с 2 години гаранция, по каталог за мойта кола дават от 45 до 55 АH, колата е 1.4 пълна инжекция, ма като питах момчето в магазина откъдето я купих щото точно тва го питах дали не е по добре по голям акумолатор, той ми каза - земи си 62 апречаса и няма да имаш никви ядова ни зима ни лято, и като не дай си боже закъсаш някъде ще може повече да си връткаш стартера, така че без значение че е малък мотора си сложих 62-ка и сега пей сърце. а за 1.6 62 аперчаса според мене е нормално даже и 75 да сложиш пак няма да сгрешиш, стига да може да ти го зарежда алтернатора.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”