повдигачи + масло + АБС

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ffubar
Автомобил:
Двигател:

повдигачи + масло + АБС

Мнениеот ffubar » Нед 06 сеп 2009 17:18

Здравейте колеги, наскоро си взех голф 4, 1.9 тди, 98-ма като цяло съм доволен, някой неща обаче почнаха да се обаждат, най много ме притеснява едно тракане, което ми казаха че е от повдигачите, появи се след като вдигнах два пъти 180 км./ч, преди това съм минал около 1000 км. със сменено масло Девенол, 15 В 40 което ми продадоха за алтернатива на Кастрол и не съм имал проблеми.
Тракането почна да се мести по оборотите, отначало беше във високите обороти ок. 1800 и за да го избягна я стоплях до ок 1200 оборота и тогава не се появява. Днес обаче започна да ми се появява и около 1000 оборота и да отшумява към 1800.
Казаха ми, че лека за това е да се смени маслото. Дали ако и сложа по рядко масло ще се реши проблема - 10 В? А дали има шанс да отшуми от само себе си, преди да затрака и на 1000 оборота, се надявах на това.

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: повдигачи + масло + АБС

Мнениеот koby » Пон 07 сеп 2009 8:07

по принцип маслото за теб е 10W40 15/40 ти е гъсто за теб

Потребителски аватар
intatto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот intatto » Пон 07 сеп 2009 17:35

за коли с худравлични повдигачи не се препорачва 15w40 поне10

Потребителски аватар
ffubar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ffubar » Сря 21 окт 2009 21:01

Колеги, тракането се оказа не от повдигачи а от копресор на климатика, карам го на <econ> сега, че не ми се дават 350 кинта, ми казаха, че ще му е смяната. За сега мисля маслото да не го сменям, дано да няма проблеми.
Междувременно смених един датчик на АБС-а, отпред ляво - взеха ми 125 лева, 20 монтаж, демонтаж, 25 диагностика и 80 лева датчика на старо от морга на близо. Любопитно ми е дали това е обичайната цена за такъв датчик.
Благодаря все пак за мненията за маслото.

palauzov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот palauzov » Сря 21 окт 2009 21:55

Датчик топран в Авто+ е 30лв

salama
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salama » Сря 21 окт 2009 21:59

15-40 не е масло за теб:първо зимата ще ти доиде гъсто по късно ще достига до турбината след първо палене на студен мотор-а от там лошо мазане(помисли) :screwy твоето масло е 10-40 castrol magnetic diesel.Успех

YACCO-BG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот YACCO-BG » Чет 22 окт 2009 20:31

ffubar написа:Здравейте колеги, наскоро си взех голф 4, 1.9 тди, 98-ма като цяло съм доволен, някой неща обаче почнаха да се обаждат, най много ме притеснява едно тракане, което ми казаха че е от повдигачите, появи се след като вдигнах два пъти 180 км./ч, преди това съм минал около 1000 км. със сменено масло Девенол, 15 В 40 което ми продадоха за алтернатива на Кастрол и не съм имал проблеми.
Тракането почна да се мести по оборотите, отначало беше във високите обороти ок. 1800 и за да го избягна я стоплях до ок 1200 оборота и тогава не се появява. Днес обаче започна да ми се появява и около 1000 оборота и да отшумява към 1800.
Казаха ми, че лека за това е да се смени маслото. Дали ако и сложа по рядко масло ще се реши проблема - 10 В? А дали има шанс да отшуми от само себе си, преди да затрака и на 1000 оборота, се надявах на това.

минералното масло не е нито за твоя двигател, нито за тези скорости ( натоварване). най-вероятно вече са му отслабнали смазочните качества. за такова каране се иска хубаво масло. по каталог му дават пълна синтетика на твоята кола. не знам кой ти е казал да слагаш минерално ... то се слага на по 15-20 годинши коли с много изхабени двигатели с големи луфтове.

Потребителски аватар
vaikata_milen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaikata_milen » Съб 24 окт 2009 8:16

ffubar написа:Колеги, тракането се оказа не от повдигачи а от копресор на климатика, карам го на <econ> сега, че не ми се дават 350 кинта, ми казаха, че ще му е смяната. За сега мисля маслото да не го сменям, дано да няма проблеми.
Междувременно смених един датчик на АБС-а, отпред ляво - взеха ми 125 лева, 20 монтаж, демонтаж, 25 диагностика и 80 лева датчика на старо от морга на близо. Любопитно ми е дали това е обичайната цена за такъв датчик.
Благодаря все пак за мненията за маслото.

апък тоя дето ти е взел 80лв за датчика 2 ръка доста те е нагърбил,а този дето е 30лв в ауто + не съм сигурен за пасатб4 е 30лв може и заголфа да е толкова,май са едни и същи сега като се замисля

Върни се в “Дизелови агрегати”