Тракане от скоростната кутия при НЕнатиснат съединител.
-
Pencp
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тракане от скоростната кутия при НЕнатиснат съединител.
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Колата ми е Голф 3 АБД, когато я купих тракаше, шумеше и т.н. ПРИ ОТПУСНАТ ПЕДАЛ, като го натиснех спираше. Карах така около 15000, и един ден спях на паркинга и повече не потеглих. Какво се оказа, износен аксиален лагер, кофти притискател със счупени и изкривени ламели. Сложих съединител комплект на ЛУК и вече 20000 няма проблеми, нито тракане нито шум. Това е което беше при мен, поне съм го изпитал и решил. Успех 
- viktoris
- Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
- Двигател:
не знам при другите как е но при голф 2 дори и аксиален лагер да е тои не е при съединителя а някъде в скоростната кутия ...2 пъти сменям съединител и аксиален лагер не видях....имам 2 стари ,счупени скоростни кутии,ще взема да разглобя една да видя каква е тая система..
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
като махне6 капака наи-отзад кадето е 5та скорост 6те го намери6 лагера
А маслото от кутията трябва ли да се източи преди да се махне въпросният капак за петата скорост ( както вече мисля,че ви казах колата ми е Голф3 ABD 1.4 )и да ми кажете някаква ориентировъчна цена на този лагер
-
ji4kata
- Автомобил:
- Двигател:
Маслото задалжително се източва защото като се отвори капака ще изтече от там а за цената на лагера не е скъп 11.80лв от магазинче за лагери го вземах.
-
ji4kata
- Автомобил:
- Двигател:
Pencp написа::idea: Точно така,нека колегата ji4kata да даде малко повече инфо как точно го е направил,че и нас ни чака работа по тези скоростни кутии.Имам две ,както вече споменах на polo 1.6 AEA-96г.,но и двете кутии тракат по един и същ начин.Познавам и други колеги лично,които имат същия проблем но не са регистрирани във форума и неможете да чуете техните мнения.Но и те го имат този проблем!Даже единия си продаде polo-то само заради това,защото неможа никой да му каже какво е и да го оправи!Винаги съм го казвал и пак ще го качжа:на тези polo-вери проблема НЕ Е ВЪВ СЪЕДИНИТЕЛИТЕ а във скапаните френски жила,техните конзоли във таблото и във скоростните кутии-масово!![]()
![]()
За сажаление когато тази операция е правих на моята кола нямах вазможност да направя снимки нямах и мн време стъмваше се вече и трябваше бързо да зглобявам,но след два дена ми предстои да правя същата операция на друга кола на един приятел и той със същия проблем и тогава ще направим снимки и ще ги кача тук така със снимки ще е по лесно за обяснение .
-
Pencp
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва ле да се снабдя с някакви специализирани инструменти за този ремонт-скоба за лагери и др.?
От доста време и аз имам същя проблем. Когато не е на скорост с пуснат съединител се чува шум от скоростната кутия. Един ден качих на крик предната дясна гума (пасажерската), свалих я, включих на 5-та и отидох да видя какво става.... Ooooo WTF
- шумът от скоростната кутия беше толкова силен, че имах чувството, че някое пърче метал ще ме удари всеки момент. Позагледах се в полуоската и пак Ooooo WTF
- крива е, или поне така излгежда когато се върти.
Къде да търся проблмеа - СК, Диф., Крива полуоска (въпреки че не ми се вярва да е тя, ами просто ме лъже окото, ако има счупен лагер някъде)?????
Сетих се късно
Golf III 1.6 ABU
- шумът от скоростната кутия беше толкова силен, че имах чувството, че някое пърче метал ще ме удари всеки момент. Позагледах се в полуоската и пак Ooooo WTF
- крива е, или поне така излгежда когато се върти.Къде да търся проблмеа - СК, Диф., Крива полуоска (въпреки че не ми се вярва да е тя, ами просто ме лъже окото, ако има счупен лагер някъде)?????

Сетих се късно
-
Pencp
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги вижте какво пише в темата!Хиляди благодарности на колегата,който я е изровил от руските сайтове!
.Във нея пише всичко за ремонта на скоростната кутия модел 085 на Polo!http://automn.ru/vw-polo/ 
.Във нея пише всичко за ремонта на скоростната кутия модел 085 на Polo!http://automn.ru/vw-polo/ 
Значи като купих колата миналото лято и я занесох за смяна на консумативи - масла , ремъци и т.н. , и като е вземах после и в сервиза ми казаха , че с скоростната ми кутия е имало мн малко масло и са и доляли , после обаче ми се наложи да сменяма датчика за задна скорост и загубих малко масло . След това обаче незнам и аз защо и реших да долея с двигателно,защото такова имах в гаража и един вид съм си омешил двата вида масла
, ако източа тази моя смес и налея чисто масло за ск. кутия дали ще изчезне тракането или няма смисъл да давам излишни пари за ново масло тъй като няма да изчезне тракането или пък ще се оправи 
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
VW GOLF3 написа:А маслото от кутията трябва ли да се източи преди да се махне въпросният капак за петата скорост ( както вече мисля,че ви казах колата ми е Голф3 ABD 1.4 )и да ми кажете някаква ориентировъчна цена на този лагер
При теб лагера е при съединителя, твоята кола не е с обратен съединител. Сменяй съединител комплект, на ЛУК е от 150 до 200 лв.
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
хептен се оляхте. от цялата тема не можах да разбера какъв е проблема при мен.
- viktoris
- Двигател:
Аз до колкото разбирам проблема ти е в този иглен лагер на петата скорост дето каза момчето от Несебър...но при тези с голфове 2 ки дето аксиалния е вътре в скоростната кутия може да е и от него или аз не съм разбрал нещо.. 
- viktoris
- Двигател:
Днес отварях капака на скоростната кутия там отзад при 5 тата скорост и аксиалния лагер,но не разбрах точно от jichkata кои точно е този лагер дето е за смяна...там има едни зъбни колелета на 5 тата скорост дали не е под тях...?..защото аксиалния лагер е едно малко лагерче с пласмасова външна част и ми се не вярва то да дрънчи така...
Някои знае е ли как се разглобява всичко това?
Някои знае е ли как се разглобява всичко това?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”