Голям разход на гориво - Пасат B4
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голям разход на гориво - Пасат B4
Здравейте. Имам нужда от малко помощ. Колата е Пасат Б4, двигател ABS, 1.8. От извесно време разхода на гориво на колата се вдигна почти двойно. На газ градско харчи 16/100 а на бензин 13-14/100, извън градско с два-три литра по-малко. На скоро ходих при един майстор да ми настройва делкото, понеже започна както на бензин така и на газ да чука аванса. След неговата намеса чукането изчезна, но пък разхода се вдигна разко. Предположих, че и свещите може да играят роля за този разход, понеже са на повече от 30 000 км. и само са почиствани от нагар. Ето снимка да погледнете в какво състояние са те в момента: http://picbg.net/img.php?file=ccecb7107423e21f.JPG. Свещите са марка NJK. Така или иначе съм решил да ги сменям и искам да попитам след като взема нови свещи трябва ли да се правя някаква настройка на самите свещи и след това как да си настроя на ново делкото така, че хем да не чука аванса при бензин и газ както беше при мен, хем да нямам голям разход на гориво, че този в момента направо ме прибива отвсякъде. Свещи съм намерил Дензо, пак триполюсни. И да питам дали е вярно, че когато се кара на газ, свещите трябва да са най-обикновенни а не триполюсни.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Голям разход на гориво - Пасат B4
Тези свещи са за смяна, защото елекътода в средата който трябва да е кръгъл е станал триъгълен. Най добре е да вземеш свещи предвидини за конкретнтния мотор. Аз взех NJK за ABS мотор за 35лв комплекта.
Не трябва нищо да им се настройва, направо се слагат. Делкото трудно ще го настроиш сам. Трябва ти стробоскоп за да знаеш колко предварение е зададено. Същевременно компютъра трябва да се вкара в сервизен режим. Стандартно предварение е 6 градуса, но не пречи да е малко повече, даже за газта е по добре - около 8-9.
Не трябва нищо да им се настройва, направо се слагат. Делкото трудно ще го настроиш сам. Трябва ти стробоскоп за да знаеш колко предварение е зададено. Същевременно компютъра трябва да се вкара в сервизен режим. Стандартно предварение е 6 градуса, но не пречи да е малко повече, даже за газта е по добре - около 8-9.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи трябва да я карам на сервиз. Щом делкото се настройва по този начин по който описа тогава се чудя как онзи специалист дето ми я настройва на ръка каза, че всичко е е направил всичко точно и повече да не се пипа делкото.
Може ли малко повече за вкарването в сервизен режим, настроиката и какво се случва ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, тези свещи са ужасни!
Вида им говори за доста лошо смесообразуване! Провери си настройките не само на делкото, но и на кабели, капачка и палец, и...както ми се струва, колата ти гори доста масло! Гумички...на клапани...
Имам наблюдение върху моите свещи и мога категорично да заявя, че при работа на газ, трябва да са светлокафяви! Но като твоите...
http://www.picvalley.net/u/1887/78575949421366858261251999748xLvD6sCxFRKvbjKaCxLh.JPG

Имам наблюдение върху моите свещи и мога категорично да заявя, че при работа на газ, трябва да са светлокафяви! Но като твоите...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес смених свещите с триполюсни Дензо. Като видях как изглежда една от старите свещи щях да падна. Качвам снимка и вие да видите. http://picbg.net/img.php?file=5b46fa199286cb6a.JPGОткрих каква може да е една от причините да ми изчезва маслото. Случайно махнах тръбата за въздуха и се оказа, че по нея има протекло масло. Явно се е запушила онази решетка за парите, която е под капака на двигателя и маслото се стрелка нагоре. Относно гумичките на клапаните май няма как да се проверят в какво състояние са, а направо да намеря някой да ми ги смени през отворите за свещите.Да се надявам, че след като оправя тези неща ще намалее разхода на гориво о ще спре да ми чезне масалцето.
А между другото ако има някой колега по навътре с тия неща от Плевен да драсне едно лично съобщение за да даде съвет към кой майстор от нашето село да се обърна, че е пълно с набедени майстори навсякъде.
А между другото ако има някой колега по навътре с тия неща от Плевен да драсне едно лично съобщение за да даде съвет към кой майстор от нашето село да се обърна, че е пълно с набедени майстори навсякъде.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
dodo2000 написа:Относно гумичките на клапаните май няма как да се проверят в какво състояние са, а направо да намеря някой да ми ги смени през отворите за свещите.
Колега, не става така

Сваля се капака на клапаните, сваля се разпределителния вал и тогава се сменят гумички. През дупката на свещите могат евентуално да подпират клапаните за да не изпаднат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
След като смених свещите днес цял ден карам по един и същ маршрут от нас до работа за да видя дали ще има евентуална промяна в работата на колата, но уви такава няма. Не се усеща никаква разлика в работата на мотора, оборотите са си същите, пали по същия начин както преди палеше със старите свещи, разхода си остава същия с 5 лв. /5 л./ газ 30км. градско, въртях делкото в различни позиции и го оставих на момента когато спря да чука аванса на газ и на бензин. Снощи на тъмно прегледах кабелите дали ще светят синьо ако има някакъв проблем в тях, но не светеха. Какво трябва да гледам при капачкака и палеца за да знам че са проверени и работят както трябва. Мисля си да не би ламбда сондата да не работи и от там да ми идват проблемите. Също така се забелязва и на моменти, че колата пали от първия път а друг път трябва да въртя няколко пъти ключа и то продължително за да запали /паля само на газ/.
- jurri
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз карам Пасат '94 1,8 моно и имам същия проблем - градско ми гори 18 газ, а извън града 12.... Ходих в сервиза, където ми сложиха газовата два три пъти, 5-6 пъти на газ анализатор, смених два пъти свещите и два пъти въздушния филтър - НИКАКВА промяна
Уморих се да търся причини и си карам на 18/100.
П.П. Ако някой ми посочи сервиз или майстор, при когото да закарам колата и да си я взема с разход 13-15/100км ще го впиша в завещанието си.

П.П. Ако някой ми посочи сервиз или майстор, при когото да закарам колата и да си я взема с разход 13-15/100км ще го впиша в завещанието си.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега като чета, че и ти си на мойто положение малко се успокоявам. Но все си мисля, че трябва да има някакво решение на проблема. Специално при мен разхода се вдигна след като ми смениха ремъците и разбутаха делкото в един сервиз. До преди това ми гореше 11-12 градко - т.е. с 5л. минавах 42 км. Решил съм скоро да прескоча до Ловеч до един майстор на име Слави при когото ходят много хора и все остават доволни. Ще пиша веднага щом мина при него за да кажа дали е оправил работата.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, доста кофти ситоация. Значи за да свалиш разхода на газ, трябва сасмата кола да се оправи да работи правилно на бензин, защото няма как да стане на газ да харчи по малко от на бензин. По-добре провери как ти е Делкото може да е за смяна, другия вариант е остоен преглед в някой сервиз защото такъв разход е нещо ужасно. Ако намериш решение казвай.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
jurri написа:И аз карам Пасат '94 1,8 моно и имам същия проблем ...
Колега, свържи се с jorogas
memberlist.php?mode=viewprofile&u=130011

Поне е от Пловдив и ще ти обърне внимание.
Все пак- имай предвид, че една кола за да се направи да не гори- трябва да се направи и да не върви...
- jurri
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:jurri написа:И аз карам Пасат '94 1,8 моно и имам същия проблем ...
Колега, свържи се с jorogas
memberlist.php?mode=viewprofile&u=130011
Поне е от Пловдив и ще ти обърне внимание.
Все пак- имай предвид, че една кола за да се направи да не гори- трябва да се направи и да не върви...
Съгласен съм, че ще е по-спъната, но съгласи се с мен, че 18/100 е малко прекалено.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Разходът не е нормален и за мен!
Сещам се поне пет неща от които може да харчи толкова. А то ще се окаже шесто.
Сещам се поне пет неща от които може да харчи толкова. А то ще се окаже шесто.

Последна промяна от Гергин на Вто 08 сеп 2009 20:37, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Оооо... на колегата dodo, с тоя разход.. доста соленко ще му излезе от Плевен до Пловдив
Аз за това цитирах другия колега, който пита - той в профила е написал, че си е от тук

Аз за това цитирах другия колега, който пита - той в профила е написал, че си е от тук