Покупка на Пасат 2.0 16V 136 hp комби

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Crusader
Автомобил:
Двигател:

Покупка на Пасат 2.0 16V 136 hp комби

Мнениеот Crusader » Съб 01 апр 2006 19:00

Здравейте, имам няколко въпроса по отношение на качествата на посочената по-горе кола, щото има вариянт да се превърне в семейната ни кола. Та въпросите ми са:
Високи ли са цените на подръжката?
Кака е динамиката на този ДВГ, че комби, комби ама аз кат си го понагазя :wink: !
Здраво ли е купето и гние ли?
Здраво ли е окачването? Цени?
Лесен ли е за преработка на газ?
И други такива работи дето Ви дойдат на акъл,.... а и най вече, кои са слабите му места?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 01 апр 2006 19:35

понавървява но пасата не е бегач принцино!
поддръжката му е скъпичка на тоя мотор. и подхапва повечко.
за газ ЗАБРАВИ! това ще ти донесе повече беля отколкото полза.
принципно не гният освен ако не са малтретирани много.

Потребителски аватар
Crusader
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Crusader » Съб 01 апр 2006 19:53

Що къв е проблема с газта? А газов инжекцион?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 01 апр 2006 19:55

Ами аз съм с 2.0 мотор, колега, само че 8 клапанов. Когато питах за газов инжекцион, ми казаха : 1500лева! :(

Потребителски аватар
Crusader
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Crusader » Съб 01 апр 2006 20:05

Цените ги знам! Питаха какъв е проблема с конвенционалната газова? Тоя мотор с дебитомер ли е? Възможни ли са детонации?

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 01 апр 2006 21:17

виж сега колега, точно такава кола ме запали, та си взех пасат ( макар и дизел). Карах го като служебна кола 2 години - може би са прави опитните колеги, че не е бегач, ама на мене ми се видя направо резачка ! лично аз съм я карал с 218 км/ч като вероятно можеше поне още малко. :) разхода обаче си го бива..... аз лично не съм видял да падне по ниско от 8.4 ( може би е от карането ) а градско обикновенно средно е окло 11 - 14 според времето и карането ( това е според борд.компютър) За газ - не знам , ама и ние не минахме на газ , защото се спрягаха различни неприятни цени и вероятни проблеми. За гниене и т.н - мисля че е стандартно положение за всички в групата :) не знам дали е за другите така , обаче имаше неприятното своиство да показва опасни температури през жегата ( може би е от датчика ;) ) ама едвали . с две думи : ако ти се намират паричи за гориво - става за семеен автомобил , иначе е малко притеснително..... :lol:
малък пример : http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=27098

Потребителски аватар
passatGL
Автомобил:
Двигател:

0т газта няма файда никаква

Мнениеот passatGL » Сря 05 апр 2006 13:37

каквтото икономисаш за бензин после ще го дадеш по майстори...освен,че ще убиеш бая кончета с газта ще съкратиш живота на двигателя на половина!понеже газта е сухо гориво и разказва играта на двигателя същото даже по-зле е с метан!Така,че ако нямаш намерение да я продаваш скоро по-добре никаква газ...

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Сря 05 апр 2006 13:56

Моя убавец е такъв. Не създава големи проблеми. Най-сериозното, за което знам е заминала ламда сонда - при предишния собственик и доколкото разбрах е станало от грешна центровка на горивна помпа (в Юнитрейд).
Сравнително пъргав е (като за пасат), на мен ми дава около 14-15 бензин градско (с автомат обаче). По отношение на ръждите - имам тук-там, но все са резултат от ожулвания.
За консумативи мога да ти дам пример - ангренажен ремък и ролка, ремък за алтернатора - 145-150 лв (с климатик съм, имало значение).
Аз скоро също питах за газ и колегите така здраво ме освиркаха, че се отказах на секундата (не че ми трябваше много :wink: )
Тва е най-общо. Ако се сещаш друго питай - ако знам ще ти кажа.

Потребителски аватар
веско
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот веско » Сря 05 апр 2006 14:27

Абе то като си помислиш само и звучи малко нелогично - да си купиш един хубав пасат, та да му цвъкнеш едно газово...
Признавам си, че и аз обмислях миналата година (първата ми с пасата) въпроса, но нещо не ми се вързва нито като икономия, нито като % успеваемост на инплантацията, нито като вероятни странични ефекти и поддръжка. Май само беля на главата... и се отказах. :dontknow:

Върни се в “Passat”