Хехе някой тръгна да защитава автобусните шофьори
Да, пускам ги, когато виждам, че няма как да излезе другояче, а зад мен е колона.
Ама..
Работя на Орион 3 (сградата на атлантик), на 3-я етаж. Имам перфектна гледка към кръстовището на "Добринова скала" и "Сливница", както и към спирката след кръстовището.
"Добринова скала" след кръстовището, до спирката, е 3 (три) ленти.
Е какъв трябва да си, за да спреш рейса в СРЕДНАТА ЛЕНТА на спирката?
Преговаряме.. 3 ленти, предвидени за трафик. Изведнъж 3-те се събират в една, защото шофьора е станал с задника нагоре тая сутрин и мрази всичко, дето мърда.
3-те ленти продължават до следващия светофар, т.е. НЯМА нищо, което да попречи на автобуса/тролея да потегли. Спрени коли на пътя няма, защото има паркинг на тротоара. Рядко се намира по някоя блондинка да паркира, докато отиде до банката, но все пак... Тая маневра я виждам ежедневно отгоре, трябва да се сетя да снимам умниците.
Друго, което ми направи впечатление днес - кръстовище, 2 ленти за направо, 2 ленти за надясно. Аз съм се наредил в едната лента (дясната) за направо и чакам светофара... 9,8,7,виждам автобус да изпреварва колоната, вдясно от мен, викам си ще завие, 6, 5, автобуса си продължава направо, изпреварвайки цялата колона, минавайки на чисто червен светофар (е да, оставаха 4 секунди, ама аз що чакам, а той минава?), и продължавайки направо, от лента за десен завой. 3 в 1. И всичко това за да се забия зад него, да му дишам саждите и никой да не ме пусне в лявата лента, защото знам, че след следващия светофар ще спре на спирката, аз ще съм по средата на кръстовището и ако недай си Боже някоя баба да слиза от автобуса ще светне червено и тия до мен ще започнат да ме псуват. Слава Богу, освободи се местенце в лявата колона и се намърдах..
Та - нямам НИЩО против да ги пускам, ако има къде да ги изпреваря! Не е човешко в тия задръствания на чист път да карам с 25км/ч.
Вчера реших да се направя на културен гражданин и да не изпреварвам там, където не трябва. Един чичка с една шкодичка караше по "Монтевидео" покрай НБУ с умопомрачителната скорост от 25 км/ч. Захапах си волана!!! Исках да мина разстоянието от "Боряна" до НБУ, което по принцип се взима за 1-2 минути. Тоя път ми отне поне 5!!!