Духа през вратата на Г4?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Re: Духа през вратата на Г4?

Мнениеот tih » Пон 07 сеп 2009 23:29

Сетих се днес, че тоя проблем още не съм го решил, имах време и отворих ЕТКА-та и поразгледах и това ми направи впечатление - позиция номер 15 самозалепващ уплътнител:

Изображение
Изображение
Изображение

На моите врати нямам такова уплътнение, гледах и на една бора и тя няма, някой да е виждал това на колата си? Миля, че това ще е добро решение, при това оригинално, което означава, че няма нужда да се побългарява, нещо което много мрязя, стига да не е много скъпо разбира се :012:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Автомобил: GLC X254 + Kona EV
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 08 сеп 2009 8:25

бтв като автор на темата и 10 000км по-късно да кажа че няма проблем при мен, тогава е било ефект от зимна буря явно и някакво завихряне по огледата... но аз съм с 2 врати, доста по тежки са и по-различно се затварят.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 08 сеп 2009 9:10

Хаха, рпеди известно време при силен насрещен или старничен вятър карах със 130-40... Голяма злоба беше, имах чувството, че голфчето ще литне. Принципно аеродинамиката на Г3 не е сред най-добрите, а и от въздуховодите (гумените, които тръгват от долната част н апредното стъкло и стигат до края на тавана) принципно си шумят.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Вто 08 сеп 2009 10:30

tih написа:
На моите врати нямам такова уплътнение, гледах и на една бора и тя няма, някой да е виждал това на колата си? Миля, че това ще е добро решение, при това оригинално, което означава, че няма нужда да се побългарява, нещо което много мрязя, стига да не е много скъпо разбира се :012:

Това ли имаш предвид?

Имам го и на 2-те предни врати.

Нямам проблем с акустиката, НО - шофьорската врата всякаш има леко разместване, тъй като седи маалко по-извадена гледайки отгоре спрямо задната и при по-силен дъжд понякога макар и рядко пропуска от някъде. Освен това и и трябва малко повече замах за затваряне иначе не се затваря добре. Не е удряна със сигурност.

Има ли как да се регулират тия панти?? мен ми се стори, че всичко е фиксирано!?

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Вто 08 сеп 2009 18:51

Колега Haralampi, мерси за снимката, точно за това иде реч от снимките които съм дал по-горе, предполагам колата ти е след 2000г., възможно е това да е евтинито и пректично решение на проблема от VW, тъй като това се оказа сериен проблем при Г4, ще проверя какви са цените на уплътнителите тази седмица и ще пиша, а ако са поносими - значи има решение на проблема 8)

ПС: колега, решението на твоя проблем е от към другия край на вратата :) там където се затваря врата, П-образната "заключалка", която е хваната с 2 торкса, регулира се във всички посоки, ориентираш се по линията на врата спрямо задната врата, успех :да:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Вто 08 сеп 2009 19:10

tih написа:Колега Haralampi, мерси за снимката, точно за това иде реч от снимките които съм дал по-горе, предполагам колата ти е след 2000г., възможно е това да е евтинито и пректично решение на проблема от VW, тъй като това се оказа сериен проблем при Г4, ще проверя какви са цените на уплътнителите тази седмица и ще пиша, а ако са поносими - значи има решение на проблема 8)

ПС: колега, решението на твоя проблем е от към другия край на вратата :) там където се затваря врата, П-образната "заключалка", която е хваната с 2 торкса, регулира се във всички посоки, ориентираш се по линията на врата спрямо задната врата, успех :да:

Няма за какво колега :) Стига да мога - винаги помагам! Да, моята е от средата на 2002 (ако не се лъжа модел 2003). Веднага реагирах, тъй като многократно са ми правили впечатление тия уплътнения поради това, че са половинчати. Не знам дали личи от снимката, но те са по-скоро пластмасови лайсни - не са особено обемисти.

А за моя проблем - ти смяташ че от скобата на купето бих могъл да накарам вратата да се прибере по навътре ли? Дали така няма да стане още по-капризна за затваряне? Сега трябва с малко повече замах, иначе не се затваря.
Дай малко повече подробности ако може...

Другия проблем с вратата е, че от известно време скърца доста ако се движи по-бавно - колко смазочен спрей изпръсках където можах по пантите - без промяна. Скърцането идва от долната панта...

Последна промяна от Haralampi на Сря 09 сеп 2009 10:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Вто 08 сеп 2009 22:18

Haralampi написа:
tih написа:Колега Haralampi, мерси за снимката, точно за това иде реч от снимките които съм дал по-горе, предполагам колата ти е след 2000г., възможно е това да е евтинито и пректично решение на проблема от VW, тъй като това се оказа сериен проблем при Г4, ще проверя какви са цените на уплътнителите тази седмица и ще пиша, а ако са поносими - значи има решение на проблема 8)

Няма за какво колега :) Стига да мога - винаги помагам! Да, моята е от средата на 2002 (ако не се лъжа модел 2003). Веднага реагирах, тъй като многократно са ми правили впечатление тия оплътнения поради това, че са половинчати. Не знам дали личи от снимката, но те са по-скоро пластмасови лайсни - не са особено обемисти.

А за моя проблем - ти смяташ че от скобата на купето бих могъл да накарам вратата да се прибере по навътре ли? Дали така няма да стане още по-капризна за затваряне? Сега трябва с малко повече замах, иначе не се затваря.
Дай малко повече подробности ако може...

Другия проблем с вратата е, че от известно време скърца доста ако се движи по-бавно - колко смазочен спрей изпръсках където можах по пантите - без промяна. Скърцането идва от долната панта...

Значи от въпросната скоба може да регулираш вратата всякак, преди 2 дни го правих това, моята също се затваряше със замах, но без да я блъскам, само че при мен проблема беше, че бягаше линията спрямо задната врата, беше по-издадена навън и ръбчето горе беше по горе, аз държах да бъде спазена линията, което автоматично значи и да се затваря малко по силничко, така и стана, това е така защото все пак колата не е нова и с годините врата малко или много провисва, а и все пак става дума за шофьорската врата, няма как на една 10годишна кола, хем линията на врата да е перфектна, хем да се затваря както като е била в магазина или поне вероятността е малка, съответно трябва да си прецениш кое ти е по-важно, линията на вратата или да се затваря по-леко, пробвай когато имаш време, развърш леко болтовете на скобата и местиш, навън, навътре, горе, долу, стягаш пробваш, ако не ти хареса, пак, докато намериш най-добрия вариант, не е трудно, но е изнервящо докато намериш най-добрия вариант. А по другия проблем със скърцането и от там съм минал :) също долната панта, оправих го със течна грес на Wurth, поне такава имах и ми помогна, обилно пръскане и после раздижване, но там скърца на метал така, че е много вероятно ефекта да е временен, но от година и половина нямам проблеми.

ПС: извинявай за отегчителния пост

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Вто 08 сеп 2009 23:14

Мерси много за информацията !!

Като ми остане време, ще пробвам и двете! И при мен като погледнеш отгоре, шофьорската е малко по-издадена навън от задната. Точно това и искам да компенсирам, щото така и не уплътнява добре - случвало ми се е да виждам да влиза водица при силен дъжд. Ще е супер ако успея от "куката"

А за скърцането - аз пробвах с вид силиконов спрей за смазване - половината го изпръсках на всички възможни места без никакъв ефект :?

Мерси още веднъж - евала на хора като теб за отделеното време :bowdown

Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Batmirko » Вто 08 сеп 2009 23:54

Колега пиши как си обрал луфта като дойде време, че моята също има 2мм, това е само на шофьорката от край до край също отгоре :banghead: ... Като се връщах от Варна имаше доста силен страничен вятър, замалко да ми изкара вратата през въпросният луфт :lol:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 12 яну 2010 22:54

tih написа:ще проверя какви са цените на уплътнителите тази седмица и ще пиша, а ако са поносими - значи има решение на проблема 8)

Някакво развитие? Че се зачудих колко ли ще излезе да сменя всички уплътнения на вратите...
Иначе и аз имам това половинчатото на вратата, даже си мислих, че просто е скъсано останалото и липсва :mrgreen:

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Вто 12 яну 2010 23:49

Малко бях забравил mhihi Ами като допълнение по темата, мога да кажа, че точно тези половинчати уплътнения, оригинални, струват 78лв. парчето в официално представителство на VW в моя град, доста солено, засега съм отложил покупката им, но не съм се отказал :wink:

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пон 25 яну 2010 16:46

Haralampi написа:...
Нямам проблем с акустиката, НО - шофьорската врата всякаш има леко разместване, тъй като седи маалко по-извадена гледайки отгоре спрямо задната и при по-силен дъжд понякога макар и рядко пропуска от някъде. Освен това и и трябва малко повече замах за затваряне иначе не се затваря добре. Не е удряна със сигурност...

решението на шуменето, пропускането на вода и на разминаването на вратите става като свалите прозореца, заставате от вътрешната страна на вратата, подпирате с коляно в средната част на вратата и с 2 ръце дърпате навътре (към вас) горната част на вратата... пробвайте след огъването, за да не прекалите ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”