задното колело на голф 2 стои на криво,кое е за смяна?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
viktoris
Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
Двигател:

задното колело на голф 2 стои на криво,кое е за смяна?

Мнениеот viktoris » Пон 07 сеп 2009 21:33

Значи задно ляво колело стои под видим наклон,вероятно задницата се е поднесла на някои заледен път и се е забила в някои бурдюр и се е изкривила...та мисълта ми е дали се е искривила само оста,и е достатъчно да сменя само барабана там дет се сваля с 3,4 болта ли беше , или се е искривил целия мост и трябва да го сменям целия

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Re: задното колело на голф 2 стои на криво,кое е за смяна?

Мнениеот alexx » Пон 07 сеп 2009 22:21

можеш да пробваш да подлагаш шайби на това с 4те болта за да получиш нужния наклон предполагам че остта е крива не ми се вярва моста да е мръднал пробвай

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Вто 08 сеп 2009 7:30

"вероятно задницата се е поднесла на някои заледен път и се е забила в някои бурдюр и се е изкривила"
Колега,вероятно или така се е случило :lol: Ако е така,най-вероятно си изкривил задния мост,преди няколко години и аз се "натрепах" в един бордюр и изкривих моста така... Най интересното е,че при скорост до 50 км,не се усещаше никакъв проблем,но над 50 км не можех да хвана пътя :D

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 08 сеп 2009 8:13

Това никой не може да ти го каже със сигурност. Диагностика!

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Вто 08 сеп 2009 9:44

Задния мост се криви много лесно!Имам един се премята из двора,изкривих го при много по ниска скорост от твоята,и то от дупка!Само че с помощта на ръчната :Mr Green Fun ,щом с просто око се забелязва че колелото е криво,защо не го свалиш и не огледаш гредата на задния мост.Точно дето се захваща главината на колелото е тръба,и много и личи ако е подала!Огледай за напуквания по боята(или по ръждата),на моста. :wink:

Потребителски аватар
viktoris
Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
Двигател:

Мнениеот viktoris » Вто 08 сеп 2009 13:32

То това искривяване си го имаше още като я взех преди 4 години,ама много не и се вживявах защото не усещах някяква нестабилност...или поне не съм забелязвал защото живеех в чужбина и я карах само на лято за по един месец....та и да е имало напукване по боятя там дето се е усукало одавна ръждата го е заличила,но щом казвате че има и вероятност да е от моста не само от оста ще си търся мост 2-ра употреба,има доста в раздел обяви за по 20,30 лева но пък не ми се занимаваше да го сменям целия...по лесно щеше да е само оста но....някои свободен ден...

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 08 сеп 2009 13:37

Градски,най-лесно ще бъде да идеш да ти огледат колата в някои сервиз. предполагам че на канал ще е по-удачно понеже няма да е увиснал моста. но щом като се вижда че колелото е поддало, предполагам че ще се види лесно кое и как се е изкривило. Успех :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”