халогени
- parabadabal
- Автомобил: VW Golf 3 GT
- Двигател: AEK
- Контакти:
халогени
колеги струва ми се, че халогените ми светят подозрително слабо,а са с нови крушки Осрам найтбрейкър. Като ги пусна на абсолютно тъмно и фаровете са пуснати няма никаква разлика във видимостта. Все си мисля,че трябва да светят по-силно. От какво може да е така?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: халогени
Предполагам питаш за Г3!Ако са Хелла с пластмасов рефлектор го прегледай дали вече не е разстопен!
- parabadabal
- Контакти:
Ами те са Hella, но как да ги отворя да видя рефлектора ? Само до крушките съм ги отварял, за рефлектора стъклата ли трябва да махна ?
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
еми да и после пак си ги уплатняваш със силокон ако ти е заминал рефлектора ако си намериш метален ще е много по-добре и ще светят доста по добре
Успех
Успех
- parabadabal
- Контакти:
ок благодаря ще пробвам.
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
И моите са така колега,ама се дразня като каже някой: ааа ,щом са сьс пластмасов рефлектор,край не стават.Защо да не би да няма фарове с пластмасови рефлектори и да светят добре???Като че ли металните са вечни.Изгори ли покриието с...се и на металния.Няма спор че по-добре да е метален,но все пак са на сьщата фирма,не сьм ги правил аз.И именно поради тази причина се топят, както казват,защото им пада покритието и няма какво да отражава светлината,не че на металните не им пада но,като ги гледаш отвьн......ааа тези са супер,защопто са метални....пьлни смешки.Според мен решението е тук http://www.ideabg.com/clients/ewert/bg-index.php,но аз сьм намислил да ги свалям и да им залепя алуминиево фолио на рефлектора,и ако не стане нищо тогава ЕВЕРТ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Малко встрани от въпроса,но има връзка:ако сте решили все пак да си възстановите рефлекторите(фарове,халогени..) идете в бившия стол 15 на ВМЕИ(Техническия университет)-Дървеница.Там сега има фирма за осветителни тела,имат си машина за нанасяне на покритието на рефлекторите.Говорил съм с човека,става и на пластмаса и на метал.Носете РАЗГЛОБЕН рефлектор,пазарлък на място,кеф ви жълто,кеф-бяло..Май Денима се казва фирмата
- parabadabal
- Контакти:
добре а тогава още един въпрос. днес ги свалих халогените,но ме достраша да сваля стъклото. кажете най-безопасния метод да го сваля без да го счупя...
- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
Нагряваш стъклото със сещоар да умекне силикона и после с едно ножче внимателно....
Ама то за да извадиш рефлектора стъклото кво те бърка? То си остава на пластмасата...
Ама то за да извадиш рефлектора стъклото кво те бърка? То си остава на пластмасата...
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
ето от тази тема пише още един вариянт за отварянето viewtopic.php?f=11&t=156603
аз съм правил и рефлектор от алуминево фолио и пак се получава добър ефект
но за да ги отвориш няма нужда да сваляш стъклото
ако искаш утре ще разглобя един и ще направя снимков материял да видиш как става.
отвива се болчето за регулиране разкрачват се двете крачета и внимателно се изважда
аз съм правил и рефлектор от алуминево фолио и пак се получава добър ефект
но за да ги отвориш няма нужда да сваляш стъклото
ако искаш утре ще разглобя един и ще направя снимков материял да видиш как става.
отвива се болчето за регулиране разкрачват се двете крачета и внимателно се изважда
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
Днеска направих ьпгрейд на халогените,както казах,всичко идва от падналото покритие.Разглабянето не е толкова трудно,но тябва тьрпение и внимание,аз малко сгафих но нали сме нация техническа си го оправих .Сьжалявам че нямах под рька фотоапарат,да снимам стьпка по стьпка,но резултатьт е налице.
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
Ако халогените са с метален рефлектор отвън трябва да е кафяв, ако е пласмасов и черен!
От тема : http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=161320
"handycam написа:
погледни цвета на рефлектора на халогена отвън, тези с металния рефлектор отвън са кафяви, а пластмасовите-черни."
От тема : http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=161320