И все пак струва ли си да даваме над 100 000лв. за VW

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
alio6inka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alio6inka » Сря 02 апр 2008 23:03

е може и да съм се поувлякал малко с хвалбите и сравненията...туй че БМВ и Мерцедес си имат престиж си е вярно...мисълта КАТО ЦЯЛО беше че могат да се вземат и коли от техния клас за по малко пари...да речем една х5-ца излиза около 160-170 бона за 3.0 д двигателя, а за същите екстри и и 3.0 тди двигателя на Туарега излизат кам 130-135 бона...не че се налагам нешо ама според мен трябва да се мине през всичко че да оцениш най-доброто както подобава..например навремето карах едно меко казано смешно слк..малко свито горкото че на дупките да не казвам че ми падаха бъбреците в гащите..ама гъзарийка като свалиш таванче тва онова..качих се после на туаерга..емии слк-то просто си изгни на паркинга и се наложи да го продам щот ми писна да му зареждам постоянно акумулатора...пък тва че всички коли дават дефект си е абсолютно вярно...ама да не се увличам пак ;)...абе има коли и КОЛИ..просто някои компании се мъчат дас напраят КОли !!!

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 03 апр 2008 9:29

Нали го знаете вица, дето един мениджър си кара по магистралата и бам на неква заледена локва и си прави чисто новото енцо на салата.
Слиза, гледа го смазано, става му тъпо ма си вика "Ех жалко, но нищо, горе главата, ще поработя два месеца усърдно и ще си купя друго"
Та седи си той и чака пътна помощ и един петролен магнат по същия начин с Ролс Роис. Маха му нашия мениджър, маха му и оня за здрасти ама и той на леда и той си прави колата на салата.
слиза, почват да си говорят двамата и петролния индивид вика:
"Ех, жалко, но ще поработя един - два месеца и ще си купя нова"
В следващия момент същата съдба спохожда и един човечец със жигулка, слиза той, почва да реве да се тръшка, двамата му викат
"Не се ядосвай бе човек, нали си жив и здрав, това е най-важното"
И човечеца вика: " ДА, амам съм работил 12 години за тая кола, сега какво ще правя"
А двамата в един глас му разправят:

"АБЕ ЧОВЕК, МА ЗАЩО СИ КУПУВАТЕ ТОЛКОВА СКЪПИ КОЛИ БЕ?"

mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi
Та и на мене това ми е мнението по темата:)

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Чет 03 апр 2008 17:27

Ludia написа:
maks написа:
dobrinb написа:...
А и дилемата нови - стари автомобили. Не може никой да ме убеди, че ако имаш достатъчно пари, ще продължиш да си караш автомобил, на който можеш да ровиш под капак, без да повредиш нещо...
Не съм съгласен,нали имаме форум за всички "въздушни" VW-та.Кажи им че новото е по хубаво.

ama те имат други коли за всекидневни.... :wink:
Имам приятели които казват че пари за пластмасови смехории няма да дадът(разбирай съвременни коли и мотоциклети) :wink:

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Чет 03 апр 2008 18:22

Според мен е изцяло въпрос на лична преценка. Аз лично бих дал много повече от 100 000 (ако ги имах де) за VW ако преценя че си заслужава като качество и технически показатели. Но Туарег НИКОГА ама НИКОГА няма да си купя именно заради имиджа който върви както с него така и с повечето мутренски-мобили. Не искам да бъда свързван по никакъв начин с този вид малоумни парвенюта и всякакъв вид дребни еснафи които си избиват комплексите с каране на някакви грозни и непрактични танкове.
За да не ме разберете грешно мога да си призная че направо ми текат лигите като гледам апокрифни снимки на новото R36 и мисля че тази кола би си заслужавала парите.
http://www.worldcarfans.com/6070313.001 ... w-golf-r36

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Чет 03 апр 2008 18:58

WasteLand_TD написа:.....
Нека цитирам един богат човек който е написал нещо интересно в един форум :
.......

Според мен това са пълни глупости. Незнам кой го е писал това нещо но то според мен се отнася за Иьточноевропейските богаташи !

4motion
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: И все пак струва ли си да даваме над 100 000лв. за VW

Мнениеот 4motion » Вто 08 сеп 2009 16:19

не знам колеги,ама май наистина новите коли не са като старите!И още повече с напредване на електрониката,вчрно че и старите коли имат електроника ама не е толкова куца!дето се вика за това че нямам течност за чистачки не мога да запаля!

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Вто 08 сеп 2009 18:25

100 000 лева = Audi rs4 и всичко приключва. Ако ги имам парите тва ще е автомобила. Няма джипове, ферарита, космически совалки и т.н. 100-те хиляди си струват единствено и само за фаетон-а(щото е ръчна изработка,а и е наистина зашеметителна кола) и биха си стрували ако го купува един истински фен на VW, а не човек, който ще кара, продаде и забрави.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 08 сеп 2009 19:04

Аз па за 70000 и кусур ще си купя R32. За 30000 бона ще му вкарам тунинг и ще скрия шапката на всички :Mr Green Fun

Потребителски аватар
pitona34
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pitona34 » Вто 08 сеп 2009 19:17

Тая тема малко идва като:гладна кокошка просо сънува.... :обичам ви

Потребителски аватар
cenitel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenitel » Вто 08 сеп 2009 20:41

Разбирам донякъде колегата, БМВ И МЕРЦЕДЕСИТЕ наистина са им намалили качеството от преди 5-6 години.Наистина,ако си просто фен на колите или страстен автоманиак рядко тези си купуват тези марки,освен т снобизъм и газария.На автокъща съм работил и го казвам от опит-все още моите приятели с тези коли на 4-5 годинки си ги карат на лапмичка и само по 2000 км на година.Така тъка,обаче ще кажа-в момента около 7-% от марките предлагат сравнително еднакви екстри и оборудване разликата е в малко неща,но определено има разлики в марките.Просто сега наистина може да си купиш една кола-давам примери-Вместо а или ц класа един фиат пунто или голф,киа сеед,меган,308 и сивик за около 32-43 хил с доста добри екстри и не с толкова слажни ест за поддръжка неща.Можете ест и да си купите Пасат,407,акорд, ц5 и най-вече супърб или октавия за около 50-60 хил на нивото на 5 или е класа.Да ви кажа аз лично предпочитам vw,fiat и skoda,дори и honda пред бмв и мерцедес(изключвам бмв 3м-все пак е наистина добро).Просто,ако си иска6 скъпа кола с много коне ще си купя или сироко или някоя американско чидевоще или някой скайлайн.А не дай си божке да имам около 140 бона една класика-мустанг.Така,че майната им на 5 или 7 и е и с класи(естесвено с класата е единствения мерцедес,за който си заслужава от тази марка,но много скъпа).Това си е мое мнение,колеги ваген си е най-балансирана марка с най много почитатели и много плюсове,но има 2-3 малки минуси,които са доста важни за необразованите хора в тази материа.Лека вечер на всички.

Потребителски аватар
Student_pravo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Student_pravo » Вто 08 сеп 2009 21:44

alio6inka написа:Често срещам познати които искат да се обзаведат с нови коли и то хубави..говорим си за БМВ 5серия 7ма серия Мерцедеси всякакви и т.н. , но всеки го е страх от поддръжката поради причината че често се чуват оплаквания от споменатите по-горе марки че и други...например компютъра на Е-класата постоянно давал грешки и колата изгасяла и не тръгвала посла за "по - безопасно" ;)...Затова давам съвет на всеки да си взема VW...било то Туарег, Фаетон или пък най-високото оборудване на Пасат....това драги зрители са едни от най коравите машини на пазара..И стигаме до реакцията на всеки , който чуе моето предложение.." ТИ ЛУД ЛИ СИ, 100 БОНА ЗА VW.." Еми хора като искате да се гъзарите и през 2-3 месеца в сервиза да ходите и да оправят дефектите за ваша сметка, ОК !!...Автомобилите излезли от "домът" на VW са си корави..и там има доста избор - Ауди си е име ама пак VW, порше е пак с тях...де не споменаваме Бентли...Затова хора, мятайте се на някой Туарег и сте вие..Е лично аз съм го изпитал и вече 1 година (не е кой знае колко много ама..) си го карам с кеф и честно казано нямам грешка...Туаерга е равен на МЛ, Х5, Кайен, Q7, Range Rover и да не споменаваме и японските джипчета...че и от тях е по добър ( тука изключвам Нисан Патрол и Тойота Ланд Крузер ама яката версия - 120!!! ) Качеството е невероятно добро като за този клас при това от цена под 120 000 лв.
ХОРА ДАВАЙТЕ..ЛАПАЙТЕ СКЪПИТЕ-ЕВТИНИ VW...;)

Колега, има много хора, които дори да имат 100 000 лв или пък 200 000 лв. за автомобил, не биха предпочели Фолксваген. Причините им са най-различни - например на някои може да не им харесва марката, на други - визията на различните модели, на трети мощността на двигателя. Например представете си, че лицето Х иска кола 700-800 коня..поправете ме ако бъркам но Фолксваген, доколкото аз знам, не предлагат такъв стоков модел.
И на последно място, но първо по важност е, че ти щом си отделил 100-200 бона за кола, едва ли толкова ще те притеснява поддръжката на колата. Щом си имал 200 000лв. да си я купиш, какво би те притеснил някакъв си фар от 1000 лв?
С това си твърдение нямам нищо против Фолксваген, аз лично съм много голям фен на марката и ми е една от любимите. Но хората с гореспоменатите финансови възможности, които аз познавам, обикновено карат други марки коли (а и не само те).

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 08 сеп 2009 23:06

Верно, че е много стара темата, но колегата с горното мнение ме заинтересува.
Би ли ми посочил серийна кола, която е 700~800 кс. Под серийна разбирам да излиза така от завода. Ако кажеш Вейрон или Пагани Зонда, или КьонингсЕг за тях не бих се съгласил, че са серийни. Да, това са така произведени коли, но нещо, което се прави в серии от по неповече от 1000~1200 коли но година, а на последните две фирми даже са под 100 коли/годишно не бих казал серийно производство.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот Deo88 » Вто 08 сеп 2009 23:31

Stefan написа:Аз за да си купя кола за 100 бона трябва поне да имам 1млн. в сметка а този милион нещо не го виждам, така че няма смисъл да го мисля mhihi

За тези пари могат да се направят много по-хубави неща, отколкото да се купи една кола :D

Аз не виждам защо да дам 100000 за нова кола , като постоянно като питам някои които има пасат от новите , или бора и все ми казват че им дават грешки ... Но нека не пренебрегвам колегата "Стефан" и да говоря по същество . Найстина има по-важни неща от една кола . Защото като се замислим , и ако хвърлим 50000 лв. ( грубо , които ги има) за да си направим някои от по-старите ни возила ( голф 2-3-4 , пасат , или кои кво'т си има ) и им направим по поръчка интериорът , малко по екстериорът , а които иска и двигателя , и тогава не виждам смисъл от по-нова кола !!! Всеки си има мнение , както и вкус , за някои може да е изхвърляне , това се вози ( има ) нова и луклсозна кола или някакси да иска да се докаже с нея , но аз лично изпитвам удоволствието от това , Не дали ми има куп екстри , а от това колко ме привлича колата . Харесвам единствено ФВ , Ламборгини и Американските мускули , за други коли да не чувам . На мен повече ми прилича на евтина реклама ;) Нек всеки кара които каквото си харесва , или каквото може да си позволи :)

В темата несе пита за по-старите автомобили , но всеки , цитирам : Голф , може да се продаде за 100000 . Има доста налудничави неща по света за които се дават милиярди , та защоли някои да не даде 100000 за един обикновен голф които е около 1000 лв :) Продавали някакви парцали наречени Облекла , със бродирани диаманти и скъпоценни камъни за хиляди , е , то и ния можем да наслагаме по седалките си диаманти , и платинени лайстни закриващи шевовете . На тавана един по-голям плафон , целият от кристал и вътре пак диаманти , просто така , за да е повече пари ...

п.с. Доста взех да излизам от темата , така че спирам до тук , но според мен всеки трябва да кара това което харесва или коeто може да си позволи . Аз карам това което ми харесва "GOLF II" и ще продължавам да сиго карам със кеф ... хайде със здраве :да:

Плача за предупреждение от модераторите , ама не се здържах :)

Потребителски аватар
Student_pravo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Student_pravo » Сря 09 сеп 2009 1:52

brabus написа:Верно, че е много стара темата, но колегата с горното мнение ме заинтересува.
Би ли ми посочил серийна кола, която е 700~800 кс. Под серийна разбирам да излиза така от завода. Ако кажеш Вейрон или Пагани Зонда, или КьонингсЕг за тях не бих се съгласил, че са серийни. Да, това са така произведени коли, но нещо, което се прави в серии от по неповече от 1000~1200 коли но година, а на последните две фирми даже са под 100 коли/годишно не бих казал серийно производство.

Защо трябва да посоча точно серийна кола? Ако човек разполага с тази сума, може да си купи и "несерийна" и въобще може да си купи всичко, каквото поиска. Освен това, колега, не виждам и какво значение има в случая, че от изброените от теб марки коли се правят само по 100 коли или по 1000 - нали все пак се правят? Който има желание, свободно може да си ги купи и те се произвеждат точно за да се купуват. Ограниченото им количество може би е заради по-слабото търсене (търсенето определя предлагането както знаем). Защото едва ли всеки ден хиляди хора си купуват Вейрон, Пагани Зонда. Просто Фолксвагенът е един вид народна кола и се кара масово - в града ми сигурно има над 200-300 ГОЛФ 4 и хиляди модели на Фолксваген, докато гореизброените в никакъв случай не са коли за ежедневието и за масова употреба.
Освен това, обърнете внимание на заглавието на темата - ....да даваме НАД 100 000 лв?
Сигурен съм, че марките, които са изброени по-горе са убедително по-скъпи и от най-скъпия модел, предлаган от ФВ.
Между другото днес разглеждах една тема за ускорения от 0 до 100 и вижте на какво попаднах:
Bugatti Veyron 16.4 - 2,5s
2.5 секунди от 0 до 100. Меко казано впечатляващо. Максималната скорост е 407 км/ч. Тази кола например излиза серийно. Има ли сериен модел на ФВ (спомена, че под "сериен" разбираш така да излиза от завода) който има такова ускорение? Ако има, моля да бъда извинен, че аз лично не знам за него. Има и още стотици примери с толкова бързи коли. С тях искам да отбележа, че макар Фолксваген да ни е на сърцето, просто има някои неща, които не може да предложи, а тези някои неща се изискват от някои хора с много парички.

Потребителски аватар
cenitel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenitel » Сря 09 сеп 2009 9:21

Точно така,колега прав сте.Сега,аз като маниак нямам нищо против ако имам голф 5 примерно или джета за около 30 бона да дам о6те 30 за да я направя наистина впечатляваща.Да ще е доооооста бурза,ще е доста красива и с сериозни данни,но ако мога ще си купя и едно мазерати за 150 бона и ще ги сменям.Но все пак кажете си 4естно(не искам да обидя никой) кой в бг ако работи честно или не е мафиот или крадец може да кара кола над 60-70 бона.Изключвам малките броеве спортисти и някой певеици-така казано.Все пак с заплатки от между 700-1500 лв,ако си добре поставен човек няма д акараш кола за 100 бона.Но аз съм влюбен в ваген и не ми пука дали е 10 бона или 60 или 120,защото я обичам.Както обичам семейството си без значение колко струва.Все пак аз лично гледам една кола да ми прави кефа и да е сигурна,а не колко е скъпа и газарска.Лек ден на всички и днес да смачкаме италия.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”