Здравейте,
При натисната спирачка на място на D-иректна предавка волана на Пасата трепери - при включен климатроник леко по-силно.
Гледахме от долу колата на подемник и всичко изглежда в отлично състояние. Тампоните не са много твърди, но не знам и колко меки трябва да бъдат. На P-пакркинг вибрацията я няма.
Ако някой има идея от какво може да е?
Очаквам компетентните ви мнения.
Поздрави

Passat B5 1,8T вибрира волана на D-иректна на спирачка
Passat B5 1,8T вибрира волана на D-иректна на спирачка
Последна промяна от ipget на Сря 16 сеп 2009 18:43, променено общо 1 път.
Re: Вибрира волана на D-иректна предавка на спирачка - Passat B5
Някой няма ли идея от къде може да е тази вибрация мна волана?
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Иди на диагностика на авт.скороста кутия,може д аимаш ядове с турбината или някой детайл по самата кутия,мисля че без диагностика няма да стане 

Къде могат да ми направят диагностика на кутията?
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Gemini (да не се бърка с БГО "Джемини" май
)...

И понеже аз все пак се съмнявам в някое тампонче или каренце по кормилното управление,
искам да помоля някой ако може да ми прати или покаже схема на кормилното управление, където да мога да видя кое къде е и да го проверя/сменя евентуално.
Поздрави
искам да помоля някой ако може да ми прати или покаже схема на кормилното управление, където да мога да видя кое къде е и да го проверя/сменя евентуално.
Поздрави
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Според мен не ходи в Джемини,по-добре иди до някой от центровете на Порше 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди да ходиш в който и да е сервиз за автоматични скоростни кутии, мини през някой от форумните майстори да направи диагностика с Ваг Ком. Може да има забила някоя грешка на скоростната кутия.
Като спреш на място и включиш на паркинг, излиза ли ти светлинната индикация за натискане на педала на спирачката? Защото при мен беше се получила такава грешка в следствие на изваден бушон по време на работа на двигателя, и имаше записана грешка на скоростната кутия /също автоматична/. Симптомите бяха същите - вибрации на място при включена директна предавка и натисната спирачка. След изчистване на грешката всичко се оправи. Та затова не е лошо да се провери все пак какво казва компира по въпроса. Успех.
Като спреш на място и включиш на паркинг, излиза ли ти светлинната индикация за натискане на педала на спирачката? Защото при мен беше се получила такава грешка в следствие на изваден бушон по време на работа на двигателя, и имаше записана грешка на скоростната кутия /също автоматична/. Симптомите бяха същите - вибрации на място при включена директна предавка и натисната спирачка. След изчистване на грешката всичко се оправи. Та затова не е лошо да се провери все пак какво казва компира по въпроса. Успех.
Преди малко бях в Юнитрейд и гледаха колата от долу.
Проверяваха, гледаха чудиха се и нямаше окончателно мнение, но в крайна сметка стигнаха до извода, че е от тампони на двигател и скорости. Да започна от задните тампони на скоростите, но нямало 100% гаранция.
Било от тях, ама не било 100%, че ще се оправи от това.
На всичко отгоре ми закачиха колата на тестера да я погледнат (не съм плащал за това, инженера сам изяви желание и барника нещо гледа) и каза, че колата е за дебитомер. Каза, че колата не вървяла добре така и била доста по-слаба от колкото трябва да бъде (не я е карал).
Каза, че ми е увеличил леко оборотите за незнам си какво и т.н.
Лошото е, че като си тръгнах колата наистина вече не вървеше на бензин (ама наистина не вървеше и не можеше да се форсира), а на газ така дрънчеше аванса предполагам, че се върнах пак. Пак нещо рови, каза, че върнал нещо си. Тръгнах си и колата пак върви доста зле на бензин, на газ май спря дрънченето на аванса. Ще изчакм 1-2 дни да видя дали ще се нагласи сама.
Проверих за дебитомер (мотора е 1.8T APU) срещу връщане на стария в:
Porsche - 272 лв. (поръчка 4-5 дни)
Юнитрейд - 297 лв. (наличен)
Поздрави
Проверяваха, гледаха чудиха се и нямаше окончателно мнение, но в крайна сметка стигнаха до извода, че е от тампони на двигател и скорости. Да започна от задните тампони на скоростите, но нямало 100% гаранция.
Било от тях, ама не било 100%, че ще се оправи от това.
На всичко отгоре ми закачиха колата на тестера да я погледнат (не съм плащал за това, инженера сам изяви желание и барника нещо гледа) и каза, че колата е за дебитомер. Каза, че колата не вървяла добре така и била доста по-слаба от колкото трябва да бъде (не я е карал).
Каза, че ми е увеличил леко оборотите за незнам си какво и т.н.
Лошото е, че като си тръгнах колата наистина вече не вървеше на бензин (ама наистина не вървеше и не можеше да се форсира), а на газ така дрънчеше аванса предполагам, че се върнах пак. Пак нещо рови, каза, че върнал нещо си. Тръгнах си и колата пак върви доста зле на бензин, на газ май спря дрънченето на аванса. Ще изчакм 1-2 дни да видя дали ще се нагласи сама.
Проверих за дебитомер (мотора е 1.8T APU) срещу връщане на стария в:
Porsche - 272 лв. (поръчка 4-5 дни)
Юнитрейд - 297 лв. (наличен)
Поздрави
- ChimeyJimmey
Както ти е писал колегата в другия форум, съсредоточи се върху дебитомера.
Явно наистина има силна връзка и от калпав/замърсен дебитомер се чупят автоматични кутии...
Явно наистина има силна връзка и от калпав/замърсен дебитомер се чупят автоматични кутии...

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Един много сериозен съвет! НЕдей да ходиш на диагностика в Юнитрейд повече никога! Там тестера е от малките и... меко казано прекалено скован. На стария пасат даваше грешка в потенциометъра на дроселовата клапа. Като отидох при vaskoto1 на VAG-COM-а излезна, че е едно контактче в моторчето за празен ход. Така че вслушвай се в колегите и ходи при форумните майстори. Те поне ако не разбират от нещо знаят къде да намерят информацията. В Юнитрейд знаят само да сменят старото с ново, а ако уцелят дефектиралата част може и да стане врътката. Така че отивай при някой форумен майстор. Той знае какво как да ръчне и колата пак поне да върви като хората.
Здравейте пак,
след още малко изследване се оказа, че си е дебитомера.
Откачихме го с един майстор и колата си тръгна добре, само че по нейни си аварийни настройки, с които според мен не е добре да се кара. Закачихме го пак и колата пак се скопи и се побърка. Интересното е, че на газ си върви почти идеално според мен, само че и избягала малко настройката и ми дрънчат като клапани нещо при по-високи обороти (около 4000-5000)
Та ще трябва да купувам дебитомер - и въпроса ми е има ли по-евтин (от 272-297лв.), но качествен вариант и от къде?
Този на колата ми е BOSCH, а номерата му са:
BOSCH - 0 280 218 032
VW/AUDI - 06A 906 461 D
Поздрави на всички
след още малко изследване се оказа, че си е дебитомера.
Откачихме го с един майстор и колата си тръгна добре, само че по нейни си аварийни настройки, с които според мен не е добре да се кара. Закачихме го пак и колата пак се скопи и се побърка. Интересното е, че на газ си върви почти идеално според мен, само че и избягала малко настройката и ми дрънчат като клапани нещо при по-високи обороти (около 4000-5000)
Та ще трябва да купувам дебитомер - и въпроса ми е има ли по-евтин (от 272-297лв.), но качествен вариант и от къде?
Този на колата ми е BOSCH, а номерата му са:
BOSCH - 0 280 218 032
VW/AUDI - 06A 906 461 D
Поздрави на всички
Последна промяна от ipget на Сря 16 сеп 2009 18:20, променено общо 1 път.
- ChimeyJimmey
Дебитомер се купува от официален вносител нов ИЛИ, в краен случай, втора употреба,
но винаги колкото е възможно по-оригинален.
Да се запомни добре това.
Защото си е важен чарк.
но винаги колкото е възможно по-оригинален.
Да се запомни добре това.
Защото си е важен чарк.

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Вибрира волана на D-иректна на спирачка - Passat B5 1,8T
А може ли сладурите в Юнитрейд да са ти сменили дебитомера с прецакан такъв

Re: Вибрира волана на D-иректна на спирачка - Passat B5 1,8T
Не са, аз бях там през цялото време.
Проблема в оправен вече с дебитомер от Юнитрейд замяна срещу моя и доплащане.
Колата си тръгна на бензин много добре.
Искам сам да знам обаче, дали трябва на VAG-COM да се връзва и да се прави нещо?
И мисля, че е добре да и направят пак настройките на газта, защото предполагам, че са се променили нещата там?
Отначало даже не работеше добре на газ, но като че ли се настрои сама.
Та въпроса ми е допълнително нещо трябва ли да правя след смяната?
Проблема с вибрацията на волана все още не е решен.?!
Проблема в оправен вече с дебитомер от Юнитрейд замяна срещу моя и доплащане.
Колата си тръгна на бензин много добре.
Искам сам да знам обаче, дали трябва на VAG-COM да се връзва и да се прави нещо?
И мисля, че е добре да и направят пак настройките на газта, защото предполагам, че са се променили нещата там?
Отначало даже не работеше добре на газ, но като че ли се настрои сама.
Та въпроса ми е допълнително нещо трябва ли да правя след смяната?
Проблема с вибрацията на волана все още не е решен.?!