Универсален On-line каталог за авточасти

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 25 окт 2004 10:56

цените за оригинални части ли са...защото са феноменални като в Юнитрейд.........

emoadm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emoadm » Пон 25 окт 2004 10:59

niksisoft написа:
emoadm написа:Никсисофт, пратих ти парола на мейла.

niksisoft написа:...
Иначе не разбирам каква е идеята да се плаща за да се използва сайта, все пак това няма ли да бъде нещо като електронен магазин.
Иначе и аз бих искал да вляза и да разгледам за Голф как ще е. Ако не е проблем niksisoft@yahoo.com

Относно плащането, ще се опитам да обясня:

Ако отношенията ни са като на продавач-купувач на авточасти, тогава си абсолютно прав. В този случай ще използваш системата за да купуваш авточасти, аз ще то доставям това което ти трябва и ще печеля от търговската си отстъпка или надценка върху авточастите. И системата ще ти е абсолютно безплатна.

Ако обаче отношенията ни са като на доставчик-потребител на каталожна и ценова информация, то тогава е нормално да ми плащаш за продукта, който ти продавам - а именно информацията. И аз въобще няма да се интересувам откъде ще си купиш авточастите. Просто ще ти кажа, че еди къде си ги има и на каква цена. Е, в този случай може да взема нещо и от доставчика, при който съм те пратил. Но ако се замислиш, това не винаги е коректно, защото се получава кнфликт на интереси и аз може да започна да не ти доставям цялата информация. Тогава може и да си ощетен. А не това е целта. Нали?

По принцип в системата ще са възможни поне тези двата типа на работа, дето ти ги описах по-горе. А може да има и други.

Надявам се, че сега нещата са по-ясни. Но ако все пак някой има още въпроси по темата, с удоволствие ще отговоря.

Така значи мислиме еднакво по въпроса с плащането но на мене не ми се пишеше толкова. Да разбирам ли че идеята ти е следната /или ако не е това е предложение над което да се замислиш.
1. Фрее версия в и-нет нещо като ел. магазим.
2. Платена версия примерно ако аз съм сервиз, плащам си софтуера, плескам си го на ПС то и си го ползвам за собствени нужди.

И пак за резолюцията помисли как може да се смъкне поне на 1024-768 да не излизат хориз. скролери.

Нещо такова. С тази разлика, че в т.2 не е необходимо да си инсталираш нищо. Просто ще имаш достъп да по-различна информация. Иначе пак можеш да си работиш с браузъра. Или, ако например складовата ти програма почне да си комуникира с нашия сървър по XML - да си работиш дирктно от нея.

За резолюцията - приех забележката, ще я оправим. Благодаря.

emoadm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emoadm » Пон 25 окт 2004 11:02

Pichaga написа:цените за оригинални части ли са...защото са феноменални като в Юнитрейд.........

Засега сме сложили почти само цени на оригинални части. Ще има и други.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 25 окт 2004 15:40

batmilko@yahoo.com да се включа и аз значи

Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Пон 25 окт 2004 15:51

Разгледах сайта ще е много полезен за повечето членове на клуба.

прати и на мен потребителско име + парола.

flash@abv.bg

Sisq0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sisq0 » Вто 26 окт 2004 4:53

Завий и на мен един юзър/пас за домашна употреба плийз => BabaMeca@gmail.com

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 26 окт 2004 7:11

явно е още в процес на изработка
трябваха ми няколко неща но ги нямаше
иначе добро начинание добра идея

emoadm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emoadm » Вто 26 окт 2004 9:32

DragoCL написа:явно е още в процес на изработка
трябваха ми няколко неща но ги нямаше
иначе добро начинание добра идея

Всъщност, каталога е доста богат и се развива от далечната 1985 г. Изработва се в Израел. Непрекъснато се актуализира.

Колкото до ценовите листи - правим ги тук, в България. Засега този достъп, който сме отворили е до една малка част от ценовите листи, с които разполагаме. Целта на тези постинги е по-скоро да проверим качествата на системата чрез тестване от хора вещи както в информационните технологии, така и в автомобилната материя.

Както и очаквахме, получаваме доста интересни и полезни коментари. Хората влизат, разглеждат, коментират, след това влизат пак по още няколо пъти и ... забравят. Освен тези, за които тази система представлява сериозен интерес. Те се интересуват от повечко подробности, а и реализират доста сериозна активност в ползването.

Това, което показваме сега е само част от една цялостна, завършена и работеща система за електронна търговия на авточасти. По принцип системата е замислена като В2В (business-to-business) приложение, което свързва търговци на авточасти. Ако обаче се окаже, че има сериозен интерес, можем да отворим системата и в сегмента В2С (business-to-client) и С2С (client-to-client). Тоест, да имат достъп и крайни клиенти.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 26 окт 2004 9:41

всъщност ако направите така че да може от сайта да се видят цените на 2-3 магазина и вие да печелите от комисионни ще станете доста популярни...

emoadm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emoadm » Вто 26 окт 2004 11:48

DragoCL написа:всъщност ако направите така че да може от сайта да се видят цените на 2-3 магазина и вие да печелите от комисионни ще станете доста популярни...

О да, разбира се. Всъщност, точно нова е целта ни. Но не с 2-3, а малко повечко доставчици. Знаете ли, практиката ми показва тъжната истина, че доставчиците на авточасти не вярват в интернет търговията. Засега. В България.

Именно затова ние се заехме с тази кампания. Надяваме се да покажем, че в България има реални клиенти в интернет пространството и те хич не са малко. Е, ако успеем да убедим няколко големи вносители на части, че това е сериозен начин на работа и те могат да се възползват от това, то тогава ще можете директно да поръчвате от тях и а си проследявате поръчките (като в DHL). Системата ни го може. Ама тя го може от 2001 г. насам. Само дето доставчиците не вярват в Интернет!!! Повярвайте ми, това е истина. Всъщност познавам само една фирма, която прави сериозни опити да налучка верния път в мрежата. Може би я знаете. Казва се Канекс (http://www.kanex.bg). Но дори и те си мислят, че е по-добре да си правят собствена разработка, вместо да ползват портал като нашия. Е, засега така си мислят. ;)

Потребителски аватар
airMcooled
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

и аз :)

Мнениеот airMcooled » Пон 01 ное 2004 16:40

но само ако има части за костенурки :D
та мейла ми е mincho@apple-bg.com

Потребителски аватар
Golf 2GL
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Golf 2GL » Пон 01 ное 2004 16:59

И аз искам достъп. Още повече, че ще знам какво има и кое мога да си сменя.
Пък имам и пежо и голф2.
tnn@enproco.com

Ако може, кажи ми и къде е магазина. Може и на Лична.
Мерси.

emoadm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

За цената на каталога "след това"

Мнениеот emoadm » Чет 04 ное 2004 12:50

Най-вероятно и след края на Ноември ще има безплатен достъп до каталога. Обяснявам:

1. В2В вариант: Системата е направена за професионално ползване. В нея се включват както купувачи (сервизи и магазини), така и доставчици на части. Нашата работа е да кажем на купувачите какви са актуалните цени на доставчиците и да им дадем възможност да си поръчат. Такъв начин на ползване ще е платен. В повечето случаи ще се плаща от доставчиците.

2. Виртуален магазин: Решихме, че поради големия интерес, ще отворим системата и към крайни потребители. На тях ще им се показват цени само от един доставчик. Този доставчик ще сме ние. Така ще печелим от търговски отстъпки от реалните доставчици. Разбира се, в този случай достъпът на клиентите ще е безплатен. Ще се изисква само регистрация. Ако клиентът пазарува реално и редовно - ще има възможност да получава отстъпки от цените. За някои от частите отстъпките могат да стигнат до 25%.

3. В2С вариант: Възможно е и крайни клиенти (а не само сервизи и магазини) да получават достъп до цялата информация. Ще виждат кое колко струва и от къде могат да си го купят. Тогава достъпът ще е платен. Ориентировъчно - около 30 ст. за всяко търсене, което е върнало цени. Може да се направи и абонамент по време. Може също така да се ограничава информацията по марки, модели, групи части, доставчици и т.н. Съответно - и цената да е по-ниска.

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Чет 04 ное 2004 13:00

2-ри и 3-ти вариант звучат добре за мен. Може би клоня към 2-ри. :)

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: За цената на каталога "след това"

Мнениеот BuGmaN » Сря 10 ное 2004 22:24

emoadm написа:Най-вероятно и след края на Ноември ще има безплатен достъп до каталога. Обяснявам:

1. В2В вариант: Системата е направена за професионално ползване. В нея се включват както купувачи (сервизи и магазини), така и доставчици на части. Нашата работа е да кажем на купувачите какви са актуалните цени на доставчиците и да им дадем възможност да си поръчат. Такъв начин на ползване ще е платен. В повечето случаи ще се плаща от доставчиците.

2. Виртуален магазин: Решихме, че поради големия интерес, ще отворим системата и към крайни потребители. На тях ще им се показват цени само от един доставчик. Този доставчик ще сме ние. Така ще печелим от търговски отстъпки от реалните доставчици. Разбира се, в този случай достъпът на клиентите ще е безплатен. Ще се изисква само регистрация. Ако клиентът пазарува реално и редовно - ще има възможност да получава отстъпки от цените. За някои от частите отстъпките могат да стигнат до 25%.

3. В2С вариант: Възможно е и крайни клиенти (а не само сервизи и магазини) да получават достъп до цялата информация. Ще виждат кое колко струва и от къде могат да си го купят. Тогава достъпът ще е платен. Ориентировъчно - около 30 ст. за всяко търсене, което е върнало цени. Може да се направи и абонамент по време. Може също така да се ограничава информацията по марки, модели, групи части, доставчици и т.н. Съответно - и цената да е по-ниска.

Страхотна система (не съм я видял на живо), надявам се да тръгне
както му се полага... Тая точка 3 точно в момента хич не я мислете, в
Бг още не сме готови за такива алтернативи...
Ще съм ти благодарен ако получа достъп. 8)
hybrid@abv.bg

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”