акумулатор марки ?
Re: акумулатор марки ?
колеги незнам защо всички се хвърлят на бош. както разбрах от шефовете ми маи и тях почнали да ги правят по лиценз в българия. аз карам с monbat mf и съм много доволен
- iliankocov
- Автомобил: Golf 2 Edition One
- Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007
Re: :
sinanmetin написа:Banner.

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
shadow82 написа:колеги незнам защо всички се хвърлят на бош. както разбрах от шефовете ми маи и тях почнали да ги правят по лиценз в българия. аз карам с monbat mf и съм много доволен
Нищо не си разбрал. "Jonson Control" купиха завод за тракционни батерии в България ама стартерните си ги правят в технните заводи.
- SIMETO1
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 1999
Колеги след като купих моя акумулатор MONBAT и след 1 година се прецака явно са си ме прецакали още тогава щот неразбирах та сега видях темата и да питам какъв акумулатор да си взема този явно беше слаб 50Ah 480A стартов ток според мен това е малко.Колата е Golf 3 1.6 AEE 75.инжекция.Та на въпроса какъв акумулатор колко ампера и колко силен стартов ток да има.ПОЗДРАВИ
- RaCeR_EmiNeM
- Автомобил:
- Двигател:
За мен хубавия акумулатор е един-Bosch silver.Моя беше 63A,3 години мъчение с буфери без кондензатор,1 месец докато установя,че ми се е счупила жабката и лампата вътре свети,точи ток и на следващия ден пали от раз,на втория,ако не съм карал тогава имаше ток да отключа колата и да завърти леко.Накрая го продадох,защото ми стана излишен.Преди доста години си спомням когато баща ми купи един Монбат.Колата не палеше и не палеше...Зареди го,пак същото.Закара го на гаранцията и му казаха,че бил го презаредил и имало прецакана клетка и гаранцията не важала...
Купих си сегашната колата с Iskra 55A и горе-долу става,скоро ще го сменям с Bosch ествествено. 

- borkata91
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм с VARTA от 2 седмици вече и за сега проблем още нема. а преди бех с Орегиналния на колата Exide на точно 9 години 

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:

а монбат е бг таш*ак
- gepy_m
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BXE 2007 1 9 TDI
От 3 дена съм с чисто нов VARTA 62Ah с 2 години гаранция,продавача ми го препоръча пред Гигават и Бош.Ще видим колко ще изкара
.Предния ми беше на колата когато я взех а аз я имам от 6 години и малко и предния собственик ако го е таркалял 1-2 години.Марката е Deluxe или нещо такова. 

gepy_m написа:.....,продавача ми го препоръча пред Гигават и Бош......

Bosch и Varta са абсолютно еднакви акумулатори, както и по достъпното им ниво Gigawatt и Perion.

Последна промяна от greda на Нед 13 сеп 2009 11:34, променено общо 1 път.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
SIMETO1 написа:50Ah 480A
Е идеален за твоя мотор, ако е на една година значи е в гаранция върни го в магазина.
- valka
- Автомобил: поцинкован танк
- Двигател:
Колеги, знаете ли кой е новия вносител на акумулатори Banner или от къде мога да си купя. Моя беше на една година, бях много доволен, но ми го откраднаха преди 2-3 дни.
Да им изсъхнат ръчичките...
От Кит'93 ми казаха, че не ги внасяли вече, понеже вдигнали цените, пък се произвеждали на друго място ала-бала не знам какво си. И ми предлагат отново австрийски акумулатор - Baren обаче, с мечка този път (Banner-а беше с бик).
Освен да отнасям мечката и да не му мисля.

От Кит'93 ми казаха, че не ги внасяли вече, понеже вдигнали цените, пък се произвеждали на друго място ала-бала не знам какво си. И ми предлагат отново австрийски акумулатор - Baren обаче, с мечка този път (Banner-а беше с бик).
Освен да отнасям мечката и да не му мисля.

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
колега вземай BERGA немско качество
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
valka написа:Колеги, знаете ли кой е новия вносител на акумулатори Banner или от къде мога да си купя. - Baren обаче, с мечка този път (Banner-а беше с бик).
:
http://www.motoexpert.bg/bg/product/batteries
http://rudy-96.hit.bg/pricelist/BANNER_080607.htm Руди 96
Vlad777: Руди 96 - http://www.rudy96.com/
Последна промяна от Vlad777 на Чет 22 окт 2009 11:20, променено общо 1 път.
Причина: Този линк за Руди е стар и цените не са актуални.
Причина: Този линк за Руди е стар и цените не са актуални.
- valka
- Автомобил: поцинкован танк
- Двигател:
Благодаря много колега.

От година и половина Руди 96 прекратиха вноса на Банер, а Мотоексперт май продължават.
Руди 96 внася италианските MIDAC - http://www.midacbatteries.com/beta2/sit ... vihome.htm
До края на седмицата ще има съвсем прясна доставка.
Руди 96 внася италианските MIDAC - http://www.midacbatteries.com/beta2/sit ... vihome.htm
До края на седмицата ще има съвсем прясна доставка.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”