Съвети при покупка на Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Съвети при покупка на Б5

Мнениеот velinsl » Нед 06 сеп 2009 20:42

Най-добре да се види в сайтовете за автомобили и много много ходене. Миналата година навъртях 3000км в България за да обикалям и да гледам и мога да кажа, че взех един доста доста добър(да не кажа перфектен) В3. Не е дизел но все пак.
Може да се намери разбира се такъв автомобил за тези пари. Всичко е възможно. Майката му е много търсене и ако хванеш някой на зор ти си човекът.(за пример мога да ти кажа, 2005 година когато гол Б3 без грам екстра беше 4500, аз взех такъв с климатроник, 4 ел стъкла, газова уредба, 4 дискови спирачки за 3000лв търсих го 10 месеца обаче и единствено задни амортресьори и бензинова помпа не работеше). Така че всичко е възможно. Не се товари от феновете на дизелите, който смятат че автомобилите им струват 8-10хил. лв в добро състояние. Нормално е. Всеки си мисли че неговото е най-доброто или поне не признава да се е набутал. Типично българска черта. Съжалявам, че не мога да ти помогна с идея какво и как да гледаш. Иначе темата е интересна може би след 2-3 години и аз да си взема такъв. За сега мога да си купя само, но много трудно ще го подържам, а това е глупаво. Все пак

УСПЕХ В ТЪРСЕНЕТО!!!

ПС: Интересно ми е как може да се разбере оригинално ли е в номален волан или не.

Ето го и доказателството

viewtopic.php?f=59&t=160639&hilit=%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0+%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 09 сеп 2009 17:06

2005та е бил б3 4500лв друг път... точно тогава продавах такъв и знам колко се търсеха, а и за колко го продадох.

п.п. Според мен се обикаля за кола за да попаднеш на запазена и НЕ счупена или да е за ремонт

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 10 сеп 2009 14:05

2005та е бил б3 4500лв друг път... точно тогава продавах такъв и знам колко се търсеха, а и за колко го продадох.

Аз тогава търсех и също знам за какво става дума. За щастие си намерих един единствен вестник от 2005г(половината са от 2004 и другата 2008) с клима са 4500лв. Малка грешка от моя страна.
(предлагам на лс, ако ще спорим още)

Интересува какво по характерно трябва да се гледа на същия автомобил само, че ТДИ - как да разбера дали са изправни тия турбини, маховици и т.н., които са им слаби места на тези модели автомобил?
Може ли по звука на ненатренирано ухо(като моето) да се разбере за състоянието на двигателя?

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 10 сеп 2009 15:15

viewtopic.php?f=24&t=52018

Човек,можеше да поглднеш тук.Има си я всичката информация.Турбината ти ако свири,и ако не те залепя за седалката е пътник.Ако ти тресе на свободна,и при потегляне-маховика и той си дупчи билетче.Дано си ме разбрал.Това са неща които няма как да не се забележат,когато купуваш колата.

Потребителски аватар
gicho76
Автомобил: VW Golf VI Variant
Двигател: 1600 tdi CAYC

Мнениеот gicho76 » Чет 10 сеп 2009 22:06

този автомобил го имам от близо 2 месеца и мога да кажа, че колкото добре вози, толкова добре поема и всичките ти средства, та дори неможе и да му смогнеш на поддръжка - до тук 2500лв. за обичайните неща - регистрация, обслужване и ходова част. Скоро май ще го...

Потребителски аватар
bobomv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobomv » Чет 10 сеп 2009 23:23

bobomv написа:Мерси за мненията ви колеги преориентирах се в крайна сметка не влезнах в клуб ,,пассат" но съм член към VW с GOLF 4 1.9 TDI ;)

Потребителски аватар
shimmy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shimmy » Пет 11 сеп 2009 12:31

gicho76 написа:този автомобил го имам от близо 2 месеца и мога да кажа, че колкото добре вози, толкова добре поема и всичките ти средства, та дори неможе и да му смогнеш на поддръжка - до тук 2500лв. за обичайните неща - регистрация, обслужване и ходова част. Скоро май ще го...

Аз не мога да ви разбера какво толкова се впрягате, разберете че пасат Б5 не е кола за всеки и си има сериозна поддръжка, не е така хоп, купуваш я качваш се и караш. Винаги излиза нещо за ремонт на 10+ годишна кола. Няма идея да я продаваш след като вече си набил пари по нея за подмяна на основните неща, които ще искарат още 50хил.км. Окачването не се троши толкова много колкото го изкарват, аз за 2 години съм сменил само тампони на долните носачи, имайки предвид че навъртам по 20 хил. на година - предимно предимно градско в София = много дупки, релси, шахти, зимата съм по планините здраво, и там си е горям К*р за окачването.

vw_passat_B5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_passat_B5 » Чет 12 ное 2009 17:05

Нов съм в пасатите и изобщо в този клас коли, но преди да си купя моя преди месец, чух едни съвети, които препредавам, защото ми се струват рационални и логични.
За избора дизелов или бензинов - съветът беше бензинов, защото частите са му приблизително 3 пъти по-евтини, отколкото на дизеловите.
За избора комби или лимузина - лимузина, защото комбитата в Германия (например) ги използвали като товарни коне и след това били разнебитени.
Препредавам, нищо повече. Дано не е късно!

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Пет 13 ное 2009 16:13

Е та колегата преди два месеца ви каза че кара Голф вече. Кого съветвате ? :roll: ?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 13 ное 2009 23:33

dimitar iv написа:Е та колегата преди два месеца ви каза че кара Голф вече. Кого съветвате ? :roll: ?

:dontknow:

Върни се в “Passat”