малко помощ за озвучаване на jetta mk2

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
boje
Автомобил:
Двигател:

малко помощ за озвучаване на jetta mk2

Мнениеот boje » Пет 11 сеп 2009 0:50

здравейте колеги! :D иска ми се да си пооправя аудиото в джетата.в момента съм с сони гт200,което мисля да не сменям защото си ме радва.последните придобивки са ми кабели 10 квадрата ground zero за захранването на KENWOOD KAC-6203 за басчето което е pioneer 307d2.
сега проблема ми е че бас много но високи и среди идват слабо малко.на кората имам херц dcx690,във вратите съм с някакви сонита 3 лентови 13 см а в таблото с херца който беше 87мм не помна модела :oops: та сега идеята ми е да разкарам тея елипси,и тези сонитата от вратите и да ги заменя с нещо по-мощно вероятно и с втори усилвател.да дайте идея плс за амп,колони 13 см,и елипси по хубави 6х9 като бюджета е около да речем 300 лева :roll: тези херцовете в таблото мисля да останат сега,само може би ако може да им сложа някакви филтри или нещо такова 4е като усиля и на баса се предават :( та ако може някак да не пускат бас :)
та въпроса ми е може ли да се измисли нешо подобно,и възможно ли е да стане като цяло с още един усилвател:)мерси колеги предварително за идеите :) поздрави :beer

Jetta_CAT
Автомобил:
Двигател:

Re: малко помощ за озвучаване на jetta mk2

Мнениеот Jetta_CAT » Пет 11 сеп 2009 6:04

колега, според мен ако смениш плейъра дори с най-ниските серии на kenwood или pioneer ще усетиш значителна разлика в звученето на говорителите вързани към него. Баса като е вързан с усилвател не го грее какъв е плейъра толко и си свири. Друго което ще е полезно да направиш отделни обеми за елипсите (под тях), че звуковите им вълни да не интерферират с тези на баса.

а защо и да не се поразръчкаш в настройките на CD-то и усилвателя. първо махаш всички loudnes-и и тн, намаляш ниските честоти, вдигаш високите и средите, и тогава решаваш колко да е усилен баса.

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Пет 11 сеп 2009 10:07

Ето това е можеби най добрия вариант за елипси + усилвател
http://i.caraudiobg.com/index.php?page= ... t&Itemid=5
http://i.caraudiobg.com/index.php?page= ... t&Itemid=5
Първо пробвай така и мисля, че няма да има нужда от смяна на останалите или поне не на първо време...

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Пет 11 сеп 2009 11:55

По-добре не сменяй елипсите. Остави ги само тях на сиди и за отпред си купи компонентна система, която да я пуснеш през усилвател. Херц ЕСК 130 + усилвателя който ти е предложил колегата rollin, ще се вържат много добре.

Потребителски аватар
boje
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boje » Пет 11 сеп 2009 20:21

аха благодаря колеги за отговорите :) а не може ли дори малко да се оскъпи да се земе 4канален усилвател и да се сменат постепенно и елипсите и тези във вратите ? и въобще как стой въпроса с вързването на втори усилвател и към ток и към сидито?и последно за тези в таблото има ли някакъв вариянт за да се направи да не вадят бас или нещо такова че както са ми на нивото на главата,и като е по силен баса си е кофти звука оттам ? :) поздрави :beer

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Пет 11 сеп 2009 20:54

boje написа:аха благодаря колеги за отговорите :) а не може ли дори малко да се оскъпи да се земе 4канален усилвател и да се сменат постепенно и елипсите и тези във вратите ? и въобще как стой въпроса с вързването на втори усилвател и към ток и към сидито?и последно за тези в таблото има ли някакъв вариянт за да се направи да не вадят бас или нещо такова че както са ми на нивото на главата,и като е по силен баса си е кофти звука оттам ? :) поздрави :beer

Ако си вземеш компонентна система, махаш тези от таблото и от усилвателя ги пускаш през високочестотен филтър.
Проблеми със свързването няма. Доколкот знам сонито има само един изход за усилвател, значи си го разделяш със един У-кабел и по предпазителя на усилвателя си избираш подходящ захранващ кабел.

Потребителски аватар
boje
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boje » Пет 11 сеп 2009 21:02

аха.а тези у кабели какво представляват и откъде може да се вземат?и за захранване просто се пуска нов кабел?той ще издържи ли акумолатора?аз така и така понеделник ще го сменя с нов де но все пак?и какво ще кажете за идеята с 4 каналния амп?мерси :)

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Пет 11 сеп 2009 21:08

boje написа:аха.а тези у кабели какво представляват и откъде може да се вземат?и за захранване просто се пуска нов кабел?той ще издържи ли акумолатора?аз така и така понеделник ще го сменя с нов де но все пак?и какво ще кажете за идеята с 4 каналния амп?мерси :)

У-кабел: http://www.electron.bg/product_info.php ... ts_id=5897
Какъв акумулатор ще слагаш?
http://www.caraudio-bg.com/kac6404.htm - 4-канален усилвател, който ще ти върши отлична работа за Херцовете (ЕСК 130) и елипсите, няма голяма нужда да ги сменяш. 10мм2 кабел ще ти върши отлична работа.

Потребителски аватар
boje
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boje » Пет 11 сеп 2009 21:48

ми акумолатор мисля да купя бош силвър само не знам колко aH ми е сегашния-колкото си е стандартно е,но не знам колко е :)а такива у кабели 2 ли трябва да се вземат?а този амп до колко ще храни елипсите,че на тях гледам им дават 120 вата рмс :oops:

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Пет 11 сеп 2009 21:50

boje написа:ми акумолатор мисля да купя бош силвър само не знам колко aH ми е сегашния-колкото си е стандартно е,но не знам колко е :)а такива у кабели 2 ли трябва да се вземат?а този амп до колко ще храни елипсите,че на тях гледам им дават 120 вата рмс :oops:

Да 2 такива кабела. Не гледай каво пише на елипсите. Ще си храни доволно и тях и компонентната система.

Потребителски аватар
boje
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boje » Пет 11 сеп 2009 22:22

аха.добре колега много благодаря за помоща ти! :beer мене само ми е интересно акумолатора дали ще се справи да захранва и двата усилвателя.въпреки че алтернатора е изцяло ремонтиран,със сменени четки ли какво беше плюс някаква диодна група и каза алтернаторджията,че сега бачка на 6.и с нов акумолатор би трябвало да стане :roll:
п.с.само сега видях,че си казал за елипсите че няма нужда да ги сменям.тоест да зема кенууда и да вържа на него херцовете ESK 130 и пак към него да вържа и сегашните елипси?

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Пет 11 сеп 2009 22:41

boje написа:аха.добре колега много благодаря за помоща ти! :beer мене само ми е интересно акумолатора дали ще се справи да захранва и двата усилвателя.въпреки че алтернатора е изцяло ремонтиран,със сменени четки ли какво беше плюс някаква диодна група и каза алтернаторджията,че сега бачка на 6.и с нов акумолатор би трябвало да стане :roll:
п.с.само сега видях,че си казал за елипсите че няма нужда да ги сменям.тоест да зема кенууда и да вържа на него херцовете ESK 130 и пак към него да вържа и сегашните елипси?

Да ще се справи.
Да и двете през усилвателя.

Потребителски аватар
boje
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boje » Пет 11 сеп 2009 22:49

добре колега.благодаря още веднъж много.другата седмица се надявам да има развитие и ще пиша :) :drunk

Потребителски аватар
boje
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boje » Вто 15 сеп 2009 21:36

такам ъпдейта вече е налице :) от днес джетката може да се похвали с
предна линия :ground zero gztc13 mk
http://caraudio-bg.com/GZTC13mk.htm
отзад нови елипси:Ground Zero GZIF6904X

усилвател за двете:
http://caraudio-bg.com/GZTA-4120MK.htm
и кабели ground zero 10 квадрата.и всичко това благодарение на колегата rollin.за втори път пазарувам от него и съм много доволен:много коректен и точен човек :beer
поздрави

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Вто 15 сеп 2009 21:38

boje написа:такам ъпдейта вече е налице :) от днес джетката може да се похвали с
предна линия :ground zero gztc13 mk
http://caraudio-bg.com/GZTC13mk.htm
отзад нови елипси:Ground Zero GZIF6904X

усилвател за двете:
http://caraudio-bg.com/GZTA-4120MK.htm
и кабели ground zero 10 квадрата.и всичко това благодарение на колегата rollin.за втори път пазарувам от него и съм много доволен:много коректен и точен човек :beer
поздрави

Браво. Добър избор.
Пусни снимки по време на/след монтажа.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”