Не разкопчавайте колана при проверка от КАТ - предупреждение

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Не разкопчавайте колана при проверка от КАТ - предупреждение

Мнениеот scuba » Пет 11 сеп 2009 15:41

Zoran написа:....що пуснаха Шийлдс, а съм сигурен че сега ще се извиниме и на Англия че е бил в затвора.
Май много се отклонихме от темата...

Защо пуснаха Шийлдс? Шото го помилваха!!!
Защо пуснаха българските лекари от Бенгази? Шото ги помилваха!!!
Защо пунснаха либиеца от Локърби? Шото го помилваха!!!
Всяка държава ИМА ПРАВОТО да съди или помилва свои граждани

Нещо не виждам разлика

Или за лекарите МОЖЕ, а за фена на Ливрпул НЕ МОЖЕ?
Дали не меериш с различен аршин а?
Не казвам че не е виновен
И медиците са невинни СПОРЕД НАС.
И фена е невинен СПОРЕТ ТЯХ

Последна промяна от scuba на Пет 11 сеп 2009 15:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zakvoline
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zakvoline » Пет 11 сеп 2009 15:42

К.Одаджийски написа: Като не спазваш закона няма да недоволстваш срещу нямането на закони.

някой спазват, някой познават закона и го нарушават порядъчно:)

А като г-н.Полицая приеме да бъде почерпен той спазва закона ли?
Всички нарушават закона било то и неволно или умишлено понякога не ти ли се е случвало?

Последна промяна от zakvoline на Пет 11 сеп 2009 15:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пет 11 сеп 2009 15:44

До
Началник на КАТ
Гр. Русе

Възражение
От Мартин Станчев Барбуков, с. Пиргово, обл. Русе

Господин Началник,

На 06.10.2008 година около 23.45 часа бях спрял на ул. Борисова 91 /бърза закуска Вяра/. Покрай мен премина лек автомобил с рег. номер Р 5317 РВ, движейки се посока ЖП гара. Водача на автомобила направи обратен завой и продължи своето движение посока центъра. Секунди по-късно МПСто паркира на автобусната спирка срещу Борисова 91. Аз започнах своето движение, като преминах по техния маршрут. Когато се изравнявах със споменатото МПС униформен служител на ОДП Русе излезе пред колата и започна да ми ръкомаха с жестове да отбия вдясно, като това се случва в тъмната част на денонощието. Продължих движението си още няколко метра докато задмина автобусната спирка и спрях. Пуснах аварийините светлини, изгасих автомобила, свалих предпазния колан, пресегнах се до жабката да си наглася документите и отворих прозореца. Около 10 секунди по късно до мен застана въпросния служител и ми се представи като Цанков. Поиска ми документите за проверка и ме покани да ги представя при служебния автомобил. Тогава видях, че МПС с рег.номер Р 5317 РВ е полицейски автомобил. Зададоха ми въпрос защо правя обратен завой на забранена зона. Аз отговорих, че щом те могат да го правят, значи мога и аз. Ответния въпрос от негова страна бе: Ти не знаеш ли, че автомобил със специален режим на движение може всичко? Тогава си замълчах. Автомобила, който направи маневрата и паркира на автобусната спирка не беше в специален режим на движение, следователно ЗДП важи и за него. Цанков ми погледна документите и ме попита кой е баща ми. В този момент започна да ми връща документите. Отговорих му, че няма да изпадаме в подробности. Тога той ми каза, че имали колега Барбуков и проверяват да не ми е баща. Не им отговорих нищо и ме уведомиха, че ще ми бъде съставен акт. Неговия колега започна да ми пише акта, като Цанков му каза, че съм управлявал автомобила без обезопасителен колан. ЛЪЖА. Предпочетох да не си губя времето с разправии. Съставиха ми акт с номер: 691066, в който са посочени две нарушения: Неспазване на пътна маркировка М2 и неизползване на обезопасителен колан, с който е оборудван автомобила. Имам свидетел, който може да потвърди, че колана ми беше поставен до момента на спирането на автомобила. Това, че Цанков не го е забелязал докато ми ръкомахаше да спра, а видя, че съм без колан като ми поиска документите не означава, че съм нарушил тази точка от закона. Прочетох съдържанието на акта и забелязах, че е подписан негов колега Милен Койчев като свидетел на направените от мен нарушения. Въпросът ми е: След като въпросния Койчев бе опрян на автомобила с гръб към пътното платно и разговаряше с други 3 лица как е видял, че съм без колан? За нарушаване на маркировката нямам възражения. Защо той се подписва на акта? Това не е ли лъжесвиделствуване?

Господин Началник,
1. Ако не е необходимо и моя свидетел ще даде показания за въпросната ситуация.
2. Ако аз бъда наказан за нарушаване на маркировка М2 настоявам и водача на МПС Р 5317 РВ да понесе своето наказание в мое присъствие, тъй като не беше в специален режим на движение. Също така трябва да бъде наказан и за паркиране на автобусна спирка.
3. Да не ми бъде налагано наказание за неизползване на обезопасителен колан, тъй като Цанков не е забелязал дали колана ми е поставен по време на движение, а го видя след като дойде при автомобила. Също така Койчев полага подпис на свидетел, след като беше с гръб и нямаше поглед върху ситуацията и не знае дали съм бил без колан. Справедливо ли е това? Не трябва ли тези служители да бъдат наказани?

Има тoчка в акта, която ме задължава да уведомя за промяна на адреса. Временият ми адрес е написан в края на този документ.

За достоверността на подадените от мен показания по-горе полагам собственоръчен подпис. Декларирам, че съм запознат със законите на Република България и за лъжесвидетелствуване нося наказателна отговорност.

Гр. Русе С уважение:
08.10.2008 година Мартин Станчев Барбуков

Мартин Станчев Барбуков
Временен адрес: гр. Русе, ул. Руй планина 2, вх. 3, ет.3, ап.8
Тел: 0894438078

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пет 11 сеп 2009 15:45

Наистина. Нека да Ви види първо смотаното ченге, че сте с колан и после го сваляйте. Главоболия излишни.

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Пет 11 сеп 2009 15:46

К.Одаджийски и колегата scuba се изкараха по бетер и от Бате Бойко. Спазват законите на 100%
ми идете и станете министри!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 11 сеп 2009 15:48

zakvoline написа:
К.Одаджийски написа:Ами да изпратиме тогава темата на мейла на Кокинов, белким се самосезира и тагава да се види кой крив кой прав. Като не спазваш закона няма да недоволстваш срещу нямането на закони.

Всички нарушават закона било то и неволно понякога не ти ли се е случвало?

Сигурно ми се е случвало, но не ми се е случвало да рева после по форумите че има беззаконие и съм се отървал с 20 лева. Добър или лош закона е такъв и трябва да се спазва. Като се наруши закона си има начини на отговор и действие. Като той нарушава закона ти защо не предприемеш действия да си понесе наказанието за това, а се хвалиш че си се разминал с 20 кинта!?
Айде стига вече!А поне спирам да моралствам

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Пет 11 сеп 2009 15:52

К.Одаджийски написа:
zakvoline написа:
К.Одаджийски написа:Ами да изпратиме тогава темата на мейла на Кокинов, белким се самосезира и тагава да се види кой крив кой прав. Като не спазваш закона няма да недоволстваш срещу нямането на закони.

Сигурно ми се е случвало, но не ми се е случвало да рева после по форумите че има беззаконие и съм се отървал с 20 лева. Добър или лош закона е такъв и трябва да се спазва. Като се наруши закона си има начини на отговор и действие. Като той нарушава закона ти защо не предприемеш действия да си понесе наказанието за това, а се хвалиш че си се разминал с 20 кинта!?

Някаде видя ли че се хваля и се радвам че съм им дал 20лв.

Идеята на първият ми пост беше, че точно там полицаите гледат да ти вземат парите,
а като казваш да си търсим правата, точно след тези на магистралата в Плевен ме спряха полицаи. Не бях виновен и трагнах да се оправдавам за ситуацията, думите му бяха: Ти кво като си софиянец много па си отворен, ние сме полицаи от Плевен и сега ще видиш. Е това нормално ли ти се струва

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Пет 11 сеп 2009 15:56

Zoran написа:
К.Одаджийски написа:
zakvoline написа:

Някаде видя ли че се хваля и се радвам че съм им дал 20лв.

Идеята на първият ми пост беше, че точно там полицаите гледат да ти вземат парите,
а като казваш да си търсим правата, точно след тези на магистралата в Плевен ме спряха полицаи. Не бях виновен и трагнах да се оправдавам за ситуацията, думите му бяха: Ти кво като си софиянец много па си отворен, ние сме полицаи от Плевен и сега ще видиш. Е това нормално ли ти се струва
Точно в това е проблема колега,че "Софиянци" си мислят че навсякъде в прованса някой им е длъжен с нещо и че провинциалистите са нещо под тях което не ее така и никога няма да стане,то "Софиянци" станаха най-големите СЕЛЯНИ у тая държава ,а човека за да ти го каже това надали си тръгнал точно с оправдаване :wink:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 11 сеп 2009 15:56

К.Одаджийски написа:..

Same shit - same place
На някои хора в гъза им влиза по-бързо от колкото в главата..
Чекам си бана пак..
Не мога да разбера логиката да се хвалиш когат си преебал държавата и да ревеш когат държавата си е свършила работата.
И после да ревеш че няма държава
Zoran написа:Ти кво като си софиянец много па си отворен,

Сега видях поста на Зоран..
Бате, не забраявй че ТИ НЕ СИ софиянец!!!
Както и аз. Но аз се гордея с това.
А теб те е срам да кажеш от къде си

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 11 сеп 2009 16:00

Барбуков, изтрии си имената, адреса и телефона от горния ти пост с жалбата :!: :!: :!:
Не е нужно да са общодостъпни

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Пет 11 сеп 2009 16:02

Викторе аз съм от Сърбия, никакъв софиянец не съм.
А от какво да ме е срам от каде съм :screwy :screwy :screwy :screwy
Живял съм в Плевен 12год.
В София живея от 1998год.
нещо друго интересува ли те :screwy :screwy :screwy

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 11 сеп 2009 16:08

Zoran написа:Викторе аз съм от Сърбия, ..

Я ми кажи в Сърбия ДАЛИ ше търпят твоя начин на каране? Дали ще се хвалиш че си ги преебал?
Шот съм ходил там.. И знам че ако стъпиш НА ЙОТА на от закона - те заковават като тиква? Или си мислиш че в България мое да си правиш квот си искаш? И да ревеш после, че полицията била гадна?
Само ми кажи ако в Сърбия те хванат без колан и с 50 км над разрешеното кво става?
Или ако те хванат да влизаш в забранена улица?

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Пет 11 сеп 2009 16:15

scuba написа:
Zoran написа:Викторе аз съм от Сърбия, ..

Я ми кажи в Сърбия ДАЛИ ше търпят твоя начин на каране? Дали ще се хвалиш че си ги преебал?
Шот съм ходил там.. И знам че ако стъпиш НА ЙОТА на от закона - те заковават като тиква? Или си мислиш че в България мое да си правиш квот си искаш? И да ревеш после, че полицията била гадна?
Само ми кажи ако в Сърбия те хванат без колан и с 50 км над разрешеното кво става?

Това искам да кажа и аз, да го направят както е в Сърбия. Да има закони за всички!
аз не съм бил без колан като ме спряха, а радар като поисках да ми покажат, не ми го показаха, поисках втори път да го видя, а той почна кой ще черпи.
според мен аз не карах повече от 120, полицая твърдеше че съм карал със 147, принципно бях с детето и като съм с нея не карам бързо.
За моя начин на каране, не смятам че можеш да знаеш какъв е. Досега нямам ПТП, не съм предизвикал ПТП, мен са ме удряли 3 пъти, при условие че аз съм бил спрял. 2 пъти отзад на светофар и 1 път жена връщайки назад ме удари.
А затова какво ще кажеш???
http://dnes.dir.bg/2009/09/11/news5057511.html в коя друга държава го има това???

А само да те попитам тебе, я кажи колко пъти си карал пил?

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пет 11 сеп 2009 16:29

Каква е тази тема :shock
Ането беше ясна, останалите - минете на ЛС, моля. :wink:

Върни се в “Пътеводител”