Аварийни вързани за задна скорост?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pacoarabiata
Автомобил:
Двигател:

Аварийни вързани за задна скорост?

Мнениеот pacoarabiata » Пет 11 сеп 2009 20:05

Колеги възможно ли е да се вържат аварийните светлини към задната скорост на голф 4? И удобство или не е тази система?благодаря!

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Аварийни вързани за задна скорост?

Мнениеот enigma79 » Пет 11 сеп 2009 20:13

нещо не мога да схвана идеята или нете разбирам правилно,няма невъзможни неща,но за какво тие?данеби да искаш да стресираш хората,които паркират зад теб,като дадеш назад и дати се вкл.авариините :horror: вместо обичайното за заден ход :dummy:

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Пет 11 сеп 2009 20:14

Възможно е.
Според мен е практично.
Ето тук може да прочетеш за тях:
Мигачи - комфорт

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пет 11 сеп 2009 20:23

Възможно, безсмислено и наказуемо.

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Пет 11 сеп 2009 20:25

Haralampi написа:Възможно, безсмислено и наказуемо.

:да: :да: :да:
Иначе с едно мостче от кабела за задни светлини към релето на аварийните би трябвало да стане.. :roll:

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 11 сеп 2009 21:59

Ако искаш по-добра сигнализация си купи крушка с пищялченце! Слагаш си я да свети за задна и като включиш почва д аписка със сигнала, който имат по-новите коли. Удобно и лесно

Потребителски аватар
VW Golf VR6
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW Golf VR6 » Пет 11 сеп 2009 22:31

mania написа:Ако искаш по-добра сигнализация си купи крушка с пищялченце! Слагаш си я да свети за задна и като включиш почва д аписка със сигнала, който имат по-новите коли. Удобно и лесно

За удобно не бих казал защото за да я направят с размера на другата са я направили да свети много слабо. Аз имам такива и бяха 2 ама махнах едната че вечер немога да си вкарам колата в гаража в огледалата няма никой. :) Иначе да звука е добър.

Потребителски аватар
Garion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garion » Съб 12 сеп 2009 16:12

За безсмислено всеки си има мнение - ок, но що пък да е наказуемо ?

Ти като паркираш назад и зад теб има коли не пускаш ли аварийки ?

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 12 сеп 2009 16:22

Значи реално аварийните са за авария, както показва името им. От това следва, че когато човек паркира не би трябвало да ги пуска, защото някой може да реши, че е спрял. От друга страна до колкото знам в Америка колите серийно така г иправят (не мога да го гарантирам това). При всички случаи за мен е безмислено, понеже води до заблуда на другите водачи.

Потребителски аватар
Garion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garion » Съб 12 сеп 2009 16:31

mania написа:Значи реално аварийните са за авария, както показва името им. От това следва, че когато човек паркира не би трябвало да ги пуска, защото някой може да реши, че е спрял. От друга страна до колкото знам в Америка колите серийно така г иправят (не мога да го гарантирам това). При всички случаи за мен е безмислено, понеже води до заблуда на другите водачи.

Комшу, гледам и ти си от Пловдив като мен :) И на мен не ми се налага да ги ползвам в Пловдив, но във
Софийския трафик точно при паркиране и каране назад си е практика да се пускат аварийки.. :roll:

Дори съм виждал хора да се карат, щото тоя отпред тръгнал да паркира без аварийки и - драма :beat_butt2
Ако не съм прав, нека колегите да ме опровергаят :)

Иначе по другите градове и аз не съм виждал хората да пускат аварийки.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 12 сеп 2009 16:38

Garion написа:

За безсмислено всеки си има мнение - ок, но що пък да е наказуемо ?

Ти като паркираш назад и зад теб има коли не пускаш ли аварийки ?

Използването на светлинна и звукова сигнализация не по предназначение е наказуемо - така, както нямаш право да натискаш клаксон всеки път, когато видиш Пешо от вход Б в насрещното, така както нямаш право да пускаш дълги в града, нито светлини за мъгла, когато няма такава - така и нямаш право да пускаш авариини, при различен повод от авария! При паркиране се ползва десен или съответно ляв мигач, а когато даваш назад си има заден фар!

Ако не вярваш, че е наказуемо, бих могъл да помоля един колега да му сканирам акта му от преди 3 седмици.

Това, че много хора ги пускат дори за да спрат на средата на улицата и да изтичат до близкия клек шоп за цигари не го правят разрешено...

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 12 сеп 2009 17:31

според мен това е страшно удобство, но с една забележка, като включиш задна скорост да не светят в режим аварийни ами постоянно, както свети и задната. Скоро ще го правя при мен, всеки карал с много широко джанти с голям борд и ниски гуми знае какво е да се паркира близо до бордюр нощно време. Аварийните винаги са изнесени най-навън и светят точно там където задната не свети.
За свързване става много лесно. Пускаш плюс от светлините индикиращи задна скорост през диод. Така избягвате като пуснете аварийните или мигач да се пуска и задната.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Съб 12 сеп 2009 17:36

ако беше забранено на шофьорските курсове нямаше да те карат като се учи паркиране да пускаш 1во аварийните, тогава да правиш маневри. дори на изпита го изискват и могат да ти отнемат точки за паркиране и не-сигнализиране. защото аварийните са точно за това - сигнализация!

Потребителски аватар
nikolai_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_1 » Съб 12 сеп 2009 17:41

Не съм убеден, че е точно удобство, зашото това би довело до объркване в някои "водачи" на МПС . Иначе не мисля, че е голяма философия да се направи такова нещо
Кабелът който захранва лампата за заден ход ще се разклони към релето за авариййни, от там му пляскаш един диод за все пак и мисля че е това всичко :? .

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 12 сеп 2009 17:43

Garion написа:
mania написа:Значи реално аварийните са за авария, както показва името им. От това следва, че когато човек паркира не би трябвало да ги пуска, защото някой може да реши, че е спрял. От друга страна до колкото знам в Америка колите серийно така г иправят (не мога да го гарантирам това). При всички случаи за мен е безмислено, понеже води до заблуда на другите водачи.

Комшу, гледам и ти си от Пловдив като мен :) И на мен не ми се налага да ги ползвам в Пловдив, но във
Софийския трафик точно при паркиране и каране назад си е практика да се пускат аварийки.. :roll:

Дори съм виждал хора да се карат, щото тоя отпред тръгнал да паркира без аварийки и - драма :beat_butt2
Ако не съм прав, нека колегите да ме опровергаят :)

Иначе по другите градове и аз не съм виждал хората да пускат аварийки.

София са самолетите, комшу, мен м е естрах от тях :Mr Green Fun . Не съм карал там, не знам.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”