Тръбите на парното на Pasat B4 къде се съединяват?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
CrazyTop
Автомобил:
Двигател:

Тръбите на парното на Pasat B4 къде се съединяват?

Мнениеот CrazyTop » Чет 10 сеп 2009 16:40

Здравейте, застудяването ме накара тези дни да ползвам парното но...ужас..такова нямаше. Реших да поразгледам за какво става въпрос и установих, че тръбите свързваши парното са прекъснати.

http://prikachi.com/users/crazytop/3c.jpg

Допълнителното разглеждане на съединенията ме осъмни, че може би проблем с парното е накарало някой да го изолира и да "премости" водата отиваща към него като е свързана топлата към студената...

http://prikachi.com/users/crazytop/4n.jpg

та въпроса ми е коя тръба е топлата на парното отопление и коя е студената и дали от втората снимка е възможно да изключа връзката и да съединя парното отново за да го пробвам дали работи? Също така как мога да разбера дали парното е протекло? Евентуално да ме насочите към някой който да сменява парно?

И последния проблем за който се сетих току що... водата ми се губи от водния радиатор и при гледането на парното видях, че ми капе на някакво съединения свързано към главата ако не се лъжа... та как се казва това нещо за да отида да го закупя и да го сменя?

http://prikachi.com/users/crazytop/5w.jpg

Благодаря на отзовалите се! :oops:

Потребителски аватар
Pepi-s-passata
Автомобил:
Двигател:

Re: Тръбите на парното на Pasat B4 къде се съединяват?

Мнениеот Pepi-s-passata » Чет 10 сеп 2009 17:06

Щом са го премостили най-вероятно ти е спукан радиатора за парното... при мен беше така

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 10 сеп 2009 17:26

CrazyTop написа:http://prikachi.com/users/crazytop/5w.jpg

Благодаря на отзовалите се! :oops:

Колега това поне което се вижда на снимката е маркуч със скоба.....по вероятно е маркуча да е спукан,защото тези скоби са здрави,но има вариянт да е и скобата-можеш да я замениш с нова....
А интересно ми е да те питам:Ти така ли си купил колата?Без да изпробваш парното?
Ако тази изтервенция която са ти я правили е заради проблем с парното,то значи проблема е сериозен....ама за по сериозен проблем от радиаторчето на парното не се сещам....поне на служебния бус в бачкането заради спукано радиаторче,направихме тази интервенция.....щото на шефа му се видяха много 250лв.,......Ако мислиш да правиш опити да го свързваш ти,внимавай да не стане наводнение в купето ....

Потребителски аватар
CrazyTop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CrazyTop » Чет 10 сеп 2009 17:44

да, така я взех и не съм гледал парно... :banghead:

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Чет 10 сеп 2009 20:59

Дано не се окаже спукан радиатор на парното 4е треве сялото табло да разрушкаш за да го смениш.Но според мен е по добре да вържеш тръбите вход/изход към радиатор4ето и да се молиш да не текне ина4е не виждам как ше разбереш при4ината за изолирането му. :shock

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 10 сеп 2009 23:07

Принцпно когато се пробие правят такава магария.Иначе дори да го вържеш колата може пак да няма свестно парно ако радиаторчето е задръстено или ако клапите за топло/студено са прецакани (99% от Пасат-ите имат този проблем...клпаите са с дунапрен,който изгаря и спират да изпълняват функцията си).Това разбира се се ремонтира доста лесно стига да разглобиш таблото,но не трябва да се пропуска.
Успех!

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 11 сеп 2009 10:39

Не вярвам някой случайно да го е изолирал . Ако ще разглобяваш ти - започвай докъто е топло времето , а ако ще е на сервиз - събирай парички и ремонтирай , не е работа без парно :cry: . Не става въпрос толкова , че ще ти е студено без парно , колкото за изпотяването на стъклото .

ПП според мен изобщо не пробвай да пускаш вода , възможно е да има пробив , но да се е запушил от варовик , от стоене без да се ползва и т.н. ... и да си помислиш че е ОК и после на път да останеш лошо изненадан .

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 11 сеп 2009 11:22

Колега май се найгра с тоз Пасат където гледа да е по еФтин,ма то евтинот нали знаеш че излиза скъпо.
Така по темата:най-вероятно ти тече радиатора на парното и зада не го види това кандидат копувача те изолират по този начин проблема.В случея имаш вход и изход.демек водата влиза от единия излиза от другия,сега е байпасирано/изолирано и това упражнение го нямаш.Така че проверка при майстор да се види какъв е проблема,щот ако е протекло радиаторчето което е най-вероятно ше се видиш у приключение(има доста теми как се сменя-махаш цялото табло и всички въздуховоди и кутий на парното).Колкото до второто ти питъне от 3-таат снимка ми се струва че това е накрайника на маркуча именно за охл.течност която влиза в блока,така че тоз накрайник го виж и запомни визуално и иди до Ауто + примерно и им обясни за кой накрайник става въпрос и си го купи,той върви с един гумен О-пръстен.Тъкмо като разглобяваш за парното и източиш цялата система ще можеш да смениш и него :wink:

Айде успех и пиши кво е станало :idea:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пет 11 сеп 2009 14:56

Ето тази тема може да е полезна на колегата....за Б3 е но ще му свърши работа:
viewtopic.php?f=11&t=71586&hilit=%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE+%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82

Потребителски аватар
CrazyTop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CrazyTop » Съб 12 сеп 2009 0:45

MITKO_DVD написа:Колега май се найгра с тоз Пасат където гледа да е по еФтин,ма то евтинот нали знаеш че излиза скъпо.
:

Много си прав, но когато се опитваме с трици маймуни да ловим се получава така. Тъпо е, че все нещо не стигат парите и затова отлагаме нещата във времето...та затова все гледаме да минем на момента тънко па макар и след време да ни излезе по-скъпо. Поне на веднъж няма да се изръси човек с всички пари..пуста работа...

Иначе ще се мъча сам да го оправя..имам всичко необходимо но...знае ли се..ще видя тези дни какво е времето и ще започвам...мъкааааа

Благодаря на отзовалите се :bowdown

EDIT: Появява се проблем...който ми присветна в главата още преди съм започнал да свалям парното. Как да се справя с двата еърбега? Дали трябва да свалям волана и какво ще стане с пасажерския еърбег? Дали е монтиран в самото табло или е в нещо друго...все неяснотии...

georgi6

Мнениеот georgi6 » Съб 12 сеп 2009 5:16

В момента съм разглобил пасата за смяна на радиаторче на парното. Всичко съм свалил от таблото но не мога да го измъкна. Точно в средата пречат въздуховодите и не мога да разбера как да ги махна. Моля помогнете!
:bowdown
пасат Б4,1996,автоматик,

Последна промяна от georgi6 на Съб 12 сеп 2009 17:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Съб 12 сеп 2009 8:44

georgi6 написа:Точно в средата пречат въздуховодите и не мога да разбера как да ги махна.

Видя ли линка който съм дал по горе към темата на колегата Бобчо?Погледни го,или ако искаш му пиши ЛС за да ти обясни по подробно.....
Ето виж какво е писано:
bobi_833 написа:
Само да питам ко да права с ербеците заштото и аз ше свалям таблото.Имам на волана и на таблото.Мерси предварително Голф 3 гт .

Как какво бе колега разкачаш ги. Внимавай със кабелите които отиват към всеки airbag на букси са внимателно ги откачаш НА СВАЛЕН АКУМУЛАТОР закачането пак става НА СВАЛЕН АКУМУЛАТОР !!!
С две думи сваляш си аку-то правиш ремонта,сглобяваш и чак тогава закачаш акумулатора

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 12 сеп 2009 16:15

Требе да свалиш първо клемите на акумулатора за по-сигурно,след което задължително се маха шоф.еърбег и волана,а пасажерския си върви с таблото само му откачваш куплунга отзад :mrgreen:

П.С. Споко това да ти е обеца на ухото,те пусти пари нестигат на никой дееба,не е само на теб:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

georgi6

Мнениеот georgi6 » Съб 12 сеп 2009 17:43

Свалих арматурното табло. Центалният въздуховод се държал на 2 конрапластини, които издърпах с клещи. Сега се боря с блока на радиаторчето. Развих 2-та болта в моторния отсек и освободих маркучите , но пущината не мърда. Някои вадят само блока с радиатора, други –в компект с климатика. Какво задържа още блока само с радиаторчето? Оказаха се 6 щипки , които крепят 2-та блока. Свалих го ,но като свърша ще кача някои снимки.

Потребителски аватар
CrazyTop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CrazyTop » Съб 12 сеп 2009 22:28

В понеделник започвам и аз тази процедура. Колегата като изваждаш радиатора ще го сменяваш ли? Каква му е цената ако си се интересувал?

Върни се в “Passat”