Б4 94 година 1.9 тди 90 коня въпрос за хидравлична рейка

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Re: Хидравлична рейка въпрос

Мнениеот dancing_niki » Пон 20 юли 2009 8:49

milen_1975 написа:...Възможно ли е от този проклет маншон да ми е тръгнал целия проблем! Кажете ми, какво да правя? Дайте съвет? За майстори, цени? Моля Ви!!!

Напълно е възможно. За рейката - аз лично на старата кола я правих в Техническия Университет както може би си прочел по-горе. Цената... мисля че беше 250 лева в най-тежкия случай (то като сме го докарали до рециклиране май лек случай няма). Така че аз ти препоръчвам там да отидеш. Ако ти трябват координати ще ти ги пусна на лична.

Късмет!

Потребителски аватар
milen_1975
Автомобил: VW Passat Variant B4
Двигател: 1.8 ABS 1993

Мнениеот milen_1975 » Пон 20 юли 2009 22:53

Благодаря колега за съвета!
Понеже става бъпрос за доста пари, което в момента не ми е по джоба! И взех компромисен вариант, който не знам дали ще е сполучлив вариант! Реших да си купя рейка втора ръка от Италианеца в Овча купел, и да е монтирам па какво ще да става! Пари нема, а маслото тече със всеки изминал ден все по силно!

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Сря 22 юли 2009 12:43

не е от маншона колега не се коси ....
просто рейката ти е била заминала сега оня дето ти е сменял десен накрайник е трябвало да сложи маншон като за твоята кола а той ти е сложил какъвто е имал и той най вероятно е по къс затова се изважда като направиш ляв завой...
сега маншона го заеби за момент той ти е по малкия проблем , но е хубаво да ги смениш и двата те пазят от прах и вода ..ако е спукан с времето там ще влиза прах и вода и ще ти разбие отново ябълката на накрайника който си сменял и ще трябва да го сменяш пак даже може вече да ти е заминал хубаво си виж и двата накрайника дали са наред (както им викаш ти щанги лява и дясна)ако има и най малък луфт да клапче сменяй ....
по важния ти проблем който трябва на всяка цена незабавно да оправиш това ти е самата рейка теча на масло ти идва от нея а не от маншона ,ако сега смениш само маншоните след време те ще се издуят от маслото което е влезнало в тях от рейката и ще се спукат и пак старата работа всичко ще изтече ... в тях не трябва да има масло само малко грез която ти смазва ябълките на накрайниците...
има една снимка малко по горе в тази тема ....виж какво ти представлява рейката от там ти тече масло тази извадената част като цилиндърче дето е от долу под нея трябва да има семеринг или някакво оплътнение което при теб се е преебало и трябва да го смениш а може да излезе че и целия този изваден цилиндър трябва да го смениш от там ти изпуска масло минава по дължината на рейката от вътрешната и страна и ти изтича при маншона това е...
сега добрата новина е че за да го оправиш това трябва да се извади цялата рейка както е на снимката горе това значи всичко шарнири накрайници рейка ...е като я извадиш ще се види всичко кое е за смяна мен ме съмнява че и накраиниците са ти заминали с тях ще смениш и маншоните ...абе почти цялата рейка , но дано да минеш само със семеринг инече отиваш верно на цяла рейка...

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Сря 22 юли 2009 13:07

не бързай да копуваш рейка от италянеца при него сичко е почти 90% боклук трябва много да избираш...
първо виж си твойта рейка виж какво е заминало дали може да се намери по магазините само частта която е за смяна и чак тогава ако няма ходиш при италянеца за рейка и проверяваш сичко по нея е разбирасе на око то няма как инече... трябва да искаш да ти я разглоби с което ще почнат пазарлъци....
дори да вземеш рейка от него пак ще трябва да копуваш нови части а така и трябва по сигурно е че утре пак няма да ти се наложи да я правиш....;
ма теб какво те притеснява това не са много пари... маншона ти е 5, 6лв на теб ти трябват 2 = 12лв
накрайниците са ти между 16 и 20лв пак ти трябват2 може би ? като ги извадиш ще разбереш =40лв
ако сменяш шарнирите болтовете те са между 6 и 8 лв = 16лв , сега по рейката ако се окаже само семеринг и някакво уплътнение ще минеш тънко едва ли ще е повече от 10, 20лв ... трябва хубаво да се гледа едва ли цялата рейка е за смяна , то няма по нея какво да се прецака има едни втулки ако искаш и тях си ги смени не са скъпи , ако я земеш от италянеца тези нещя е хубаво пак да си ги смениш профилактично и така всичко ти излезе 40+12+16+20= 88лв аийе 100 ги сложи ама знаеш че сичко ти е ново ..... според мен няма смисъл да зимаш рейка само в краен случай ако нещо няма в магазина..

tassel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tassel » Съб 12 сеп 2009 19:02

Здравейте колеги. Ще използвам темата и аз да си задам питанката. Пасат В4, рейката ми прокапа преди доста време, но вече съм решил да взема мерки. Говорих с няколко майстори и всички ме съветват да взема втора употреба, вместо да се опитвам да ремонтирам тази. От друга страна, как да разбера дали ще е читава, тази от моргата? Благодаря ви предварително за съветите и мненията.

Потребителски аватар
ibm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ibm » Съб 12 сеп 2009 21:45

решил съм нова рейка да взема---понеже в юнитрейд-х ми казаха много тлъста сума 1400 лв за механична
а тук в този саит намерих евтиния-но един маистор ми наза че щом е толкова евтина е боклук-та питам някои купувал ли си е такава за механичната питам

http://www.avtochasti-online.bg/shop/pr ... 25e9993563

Потребителски аватар
lambi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lambi » Нед 13 сеп 2009 16:37

колеги карам пасат б3,и моита реика течеше,един приятел ми даде някаква течност която разширявала гумени уплътнения и семеринги,може да ви стори смешно но вече 1500 км не съм долял и грам.съжелявам само че изхвърлих шишенцето че да вида как се казва.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 13 сеп 2009 18:44

1500 км не са много :) , но дай Боже да нямаш проблеми занапред :да: .

tassel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tassel » Пон 14 сеп 2009 7:55

Това с добавката е временна работа. На мен ми трябва по-трайно решение.

Потребителски аватар
lambi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lambi » Пон 14 сеп 2009 9:33

ами аз го направих защото нямах пари,но пък ще видя колко ще изкара.

antondonew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот antondonew » Сря 23 сеп 2009 20:48

Някой разглобявал ли е хидр. рейка. Помагайте.
Чертежи, схеми, идеи всичко ми върши работа.Колата ми е Golf3. Рейката е с номер: 1H1 422 055.
Мерси предварително.
Emal:antondonew@abv.bg

antondonew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот antondonew » Чет 24 сеп 2009 17:25

От къде мога да намеря Комплект семеринги, ка-маншети за хидравлична рейка на Golf 3?
Emal:antondonew@abv.bg

lokomotofff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lokomotofff » Пон 28 сеп 2009 13:10

някой може ли да ми каже цените за рециклиране на хидравлична рейка в ТУ

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пон 28 сеп 2009 15:18

lokomotofff написа:някой може ли да ми каже цените за рециклиране на хидравлична рейка в ТУ

Миналата година беше 250-260 лева тежкия ремонт. Сега колко е...? Не мога да кажа.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 28 сеп 2009 17:05

Братушките са царе на тия рейки откъм информация http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... pic=106514 Друг е въпроса може ли да се намери тук ремонтен комплект за такава рейка!?

Върни се в “Passat”