Проблем осветление б 3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
sigman
Автомобил: BMW
Двигател:

Re: Проблем осветление б 3

Мнениеот sigman » Сря 13 май 2009 20:32

kr1s0 написа:sp2022 в случай , че не си го разбрал , зад централната врътка има 1 пластмаси , който приемат светлината и имат разклонения , който отиват в другите 2 врътки да предадат светлина на копчето.Свалят се като натиснеш 4те края от предната страна около централната врътка Изображение означението със жълто. :talk:

...Благодаря ти ще го почиствам и ще пиша пак.. :talk:
....Жив и здрав... :D

Потребителски аватар
oska
Автомобил: passat
Двигател: AHL

Мнениеот oska » Чет 14 май 2009 15:54

колеги заебете всички тея неща,пускате си smd диоди които са по 1.5лв 3 броя за 12 волта,свървате няколко такива парчета и никви баласти и тем подобни глупости.
и аз съм сменял тея крушки на Б5 няма никакви проблеми от 1 круша-светва си перфектно,но на по стари модели пасат и голф нещо не става

Потребителски аватар
ibm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ibm » Съб 12 сеп 2009 19:59

направих си експеримент---изтрих това зеленето :beat_butt2 стана супер гадно
Но да видим дали съм ръзбрал---от средната врътка сменям лампата с друга която е 2w-
w-можеби е волт---а в другите две врътки лява и дясна има едни пластмасови прозрачни "хуйовини"---които разпръскват светлината и трявва само да ги почиста

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пон 14 сеп 2009 10:13

oska написа:колеги заебете всички тея неща,пускате си smd диоди които са по 1.5лв 3 броя за 12 волта,свървате няколко такива парчета и никви баласти и тем подобни глупости.
и аз съм сменял тея крушки на Б5 няма никакви проблеми от 1 круша-светва си перфектно,но на по стари модели пасат и голф нещо не става

E, какво значи да го заебеш ?
На Б3 за да сложиш диоди там трябва да свалиш целия панел с врътките, за което пък трябва да свали почти цялото барче, а преди това и пластмасите около скоорстния лост. А там отзад каква е гняз от жила и чудесии ...
После с диодите трябва доста сръчност и съобразителност с поялника ... а и като че ли е по-добре 3 волтови диоди със съпротивления.
Едното е рутинна работа за 5 мин, другото гъзария за 1 ден и огромен шанс да "зае*еш" или "прее*еш" цялата работа. Въпрос на вкус и кого какво го задоволява.
Варианти много ... продават дори сини крушки точно за централната врътка. Ефекта не е като на диодите, но поне е различен.

Върни се в “Passat”