Интересни факти от потърпевш потребител на Passat B6

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Re: Интересни факти от потърпевш потребител на Passat B6

Мнениеот StS » Чет 19 мар 2009 14:03

Andrey написа:Нещо май не разбирам много добре работата с тези филтри - караш, запушва се, излизаш на магистралата и го продухваш. Е тази гняс от филтъра нали пак отива в ок. среда ама на веднъж. Или гори някак.... може и да не съм прав не знам.....

Изгаря :012:

Потребителски аватар
chavdu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chavdu » Нед 13 сеп 2009 8:40

Извинявам се, че вадя темата от "архива", но вече година по-късно, някой да е чул/чел нещо за безпроблемно премахване на въпросния филтър.
Искам да попитам също - на колко км е хубаво да се "продуха" или трябва да го изчакаме да се обади че е запушен и тогава да го разхождаме?

цецо сф
Автомобил: Passat
Двигател: AWT 2003

Мнениеот цецо сф » Нед 13 сеп 2009 11:40

здравеите виждам че обсъждате мнго пасат 6 и реших и аз да напиша моите проблеми.колата е март 2006 1.9тди 105кс.с цел по ефтина поддръжка лично закупена и докарана от мен от хамбург.колата е на 200000км със сервизна книшка,печати и тн.така че които ви каже че кола над 4г на 150000км. :P.цяла германия я минах без проблеми но като влязох в австрия започнаха.първо светна лампа коиато изобразява подгревни свещи но нищо не стана просто мигаха 5,6сек и спряха логично е да помислиш че има проб със свещите,така чак до сърбиа там обаче светна и друга лампа коиато показва за проб в ел система на колата.влезе в авариен режим и ако се кара до 2000 об няма проб но повече и гасне.леко леко се прибрах и на другият ден в сервиз да видим за какво става.първата лампа не е за изгорели свещи а за проблем в управлението на турбо компресора,втората за проб в ланда сонда.изчистиха грешките и всичко стана ок но от сервиза казаха че трябва да се почисти нещо преди турбината и да се смени сондата и че това на били кои знае какви проб.DPF ми светна и на мен но 15км с 150 и готово.много важно е маслото в двигателя за този филтър.лики моли TOP TEK4200 5w30 карам я вече 4000км и още не съм сменил тези неща които ми казаха от сервиза но сигурно няма да ми се размине.иначе колата е много добре като возия и комфорт.някои от форума казват че двигателя е слаб за това купе.нищо такова зависи за какви цели я използваш.успех на всички

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Нед 13 сеп 2009 11:50

колега за да нямаш проблеми с филтъра гледаи маслото да е 5W30 и да има модфикация отзад на бутилакта 507.00 и няма да имаш проблеми с него- не пише ли 507.00 не си и помисляи да го наливаш :D

цецо сф
Автомобил: Passat
Двигател: AWT 2003

Мнениеот цецо сф » Нед 13 сеп 2009 12:20

maimo написа:колега за да нямаш проблеми с филтъра гледаи маслото да е 5W30 и да има модфикация отзад на бутилакта 507.00 и няма да имаш проблеми с него- не пише ли 507.00 не си и помисляи да го наливаш :D

не четеш както трябва ми се струва

Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axios » Съб 19 сеп 2009 18:41

Бреййй, в чудо се видях. Моят пасат не е дизел, ама много от нещата, които споменахте са за всички модели. Ми аз направо да отивам и да го продавам. :bowdown Ай, сиктир ве. 21ооо дойлера дадох :banghead:

Потребителски аватар
maimo

Мнениеот maimo » Нед 20 сеп 2009 7:46

караи си колата колега 4е те другите от този клас са още по-големи кенефи :D

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 20 сеп 2009 15:16

Аз лично нямам В6...и нокга няма и да си купя обаче имах възможността да се сблъскам с климатичната система на въпросния автомобил.Впечатленията ми са меко казано трагични.
Говорим за Пасат В6 ако не греша 2005-та края или началото на 2006-та...4 годишна кола.Съответно автомобила идва при мен с много просто оплакване климатика не работи - спрям внезапно.Съответно следва диагностика и проблема лъсва моментално - липсва фреона в системата...следва диагностика,която поазква сериозни течове на фреон от компресора на климатика.Свалих въпросния и се оказа,че :
-компресора е блокирал и въобще не може да бъде ремонтиран или използван занапред.
-течовете на фреон бяха буквално от всякъде - теч между предната част на компреосора и основното му тяло,теч покрай повечето болтое,които крепят отделните части на компресора,теч между задната част на компресора и основното му тяло.
Направих си труда да разпитам насам-натам по колеги и магазини какви са цените на въпросния климатичен компресор (доста ново поколение Denso ,което дори на външен вид изглежда много ненадеждно - визирам много тънки болтчета,държащи възлови агрегати,пластмасови компоненти по съединителя на компресора,ккъдето натоварването е сериозно и тем подобни).Оказа се,че части за тях няма...дори елементарни неща като О-пръстените,които при този течаха се намирали ужасно трудно на поръчка от сорта на 2-3 месеца.Съответно цял чисто нов компресор струвал грубо около 2000 до 3000лв...според това откъде се купува и каква гаранция му се дава...но масово гаранцията беша докато се монтира и се види,че е заработил...Разпитха и за втора употреба - за под 1000лв нишо не успях да намеря.
Та явно не само по двигателите има сериозни недомислици и нарочно чуещи се части а и под ругите компоненти на автомобила.
Замислих се,че тази кола дори не е била за обслужване на климатичната система понеже е на няма 4 години,откакто заводски е херметизирана и напълнена с масло и фреон....пък из България масово се търкалят коли на по 15-20 години с никога не поглеждан камоли обслужван климатик.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Нед 20 сеп 2009 18:16

Да ви кажа колеги и аз нямам добри впечатления от б6.От 3 години чета едно немско списание за автомобили и негативите за този модел пасат са повече от положителните страни.Пак и шефа ми преди 1 година си взе 2.0 ТДи с всички екстри и имаше проблем с разход на масло,пъчната спирачка (понеже са със бутон :screwy )и накрая го продаде.Иначе съм го карал веднъж не беше кои знае каква разликата като се има предвид че задното му окачване е от Голф 5 :не: доста трополи по дупките.Като цяло са занижили качеството на Пасат за всичките тези години спрямо старите б2,б3 и б4.Незнам но колкото повече техника,толкова повече повреди в това съм се обедил.Аз също карам б4 1.8 моно от 11 месеца и засега съм доволен,но се чудя ако някой ден тръгна да си купувам нова кола каква ли да е :mrgreen: ....

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 20 сеп 2009 18:18

Явно теорията, че новите коли умишлено ги правят калпави за да се чупят и хората да купуват нови се оказва вярна като чета тази тема....

Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axios » Нед 20 сеп 2009 19:03

Ужас!!! :banghead: :banghead: :bowdown

Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axios » Пон 21 сеп 2009 8:35

Край-продаден!!! Няма да си блъскам главата я!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 21 сеп 2009 9:30

axios написа:Край-продаден!

Това го прави най-добрия В6 heavy metal zork

Потребителски аватар
maimo

Мнениеот maimo » Пон 21 сеп 2009 19:16

не знам колгеги аз имам б6 от 2 години колата е 2006 година ве4е на 150000км никакви проблеми :D като под 160км/ч рядко се кара :D ще кажа само 4е трябва да си карал доста коли за да оцениш наистина приемущесеата на този модел,смея да кажа 4е съм карал по4ти вси4ки модели на фв но б6 си е класа над вси4ки останали да не говорим за други марки 8) не знам как може да сравнявате по-каквото и да е било коли модел 2006 с коли модел 1988 :lol: а колега от каде взе 4е компресора струва 2000лв като нов е 600лв а на старо около 200лв можеш да провариш в ебаи има колкото искаш за каквато цена желаеш-като си не подготен не пиши, а си караи пасата дето като му пуснеш климатика и трябва да тръгнеш с пълна гас на 1-ваза да отлепи.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 21 сеп 2009 19:36

600 може би ама долара. Не става въпрос за това колко е скъпо. Не е нормално на 4 годишна кола изобщо да се развали нещо, след като аналогична част работи на пасат от 88 който е на 400 000км+. Не може да бъде сравнявана с кола от 88 по комфорт, но там цялата кола струва колкото готиния филтър за твърди частици и каквото и да се счупи ти е все едно стига да го оправиш бързо.

Върни се в “Passat”