Стъпков мотор на Polo 1,6 AEE ?
Стъпков мотор на Polo 1,6 AEE ?
Колеги, моля ви кажете ми стъпковия мотор заедно с дросела ли е? Може ли да се смени само стъпковия мотор, без дросела.Сега ме зарадваха, че вървели заедно и цената им е 820лв.
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Стъпков мотор на Polo 1,6 AEE ?
Да заедно са но има и не толкова скъпи. От към 400лв нагоре са, иначе ако си поръчаш от e-bay и по евтино ще дойде.
Но сподели какви са симптомите, че реши да купуваш нов?
Но сподели какви са симптомите, че реши да купуваш нов?
Ами изключиш ли от скорост и колата гасне. Не държи обороти. Закачахме на компютър и там излезе, че е от стъпков мотор. Има ли някакъв начин да си взема само стъпков мотор втора употреба и да сменя него? Дросела не ми е за смяна.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Само стъпков мотор няма начин да вземеш, защото е комплект с дроселовата клапа. Имам клапа, ако решиш на ЛС.
- Dido_Petrov
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: 1.8 20VT
колега първо я почисти добре после я закарай на някои да ти я обучи и покараи малко така и след това ако ти прави проблем се обарни към колегата Каспър той ще ти помогне 
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
За почистването виж тук: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=62348
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Още един съвет преди да тръгнеш да купуваш дросел клапа - провери си акумулаора. При мен проблема беше при палене напрежението на акумулатора падаше на 7-8В и дросела си губеше настройките.
Явно ще купувам втора употреба. Някакви съвети какво да гледам при избирането?
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Ами най-добрия вариант за втора употреба е да го вземеш от голф 3 с този двигател. Причината е, че голфа работи на по ниски обороти от наще (650) на празен ход и следователно пистите на ТПС-а няма да са изтъркани на същото място.
Смених дросела при втория опит. Първия, който взех не му работил потенциометъра и държеше много високи обороти. Сложих втора, на място държеше 1000 оборота, но в движение като изключвах от скорост бяха високи, около 1200. Отидох да я настроят. Колата беше загряла, настроиха клапата и оборотите паднаха до към 900. Майстора каза, че ламбда сондата е леко проблемна и затова оборотите леко играят. Вечерта реших да проверя как ще се държи при студен мотор, запалих и въобще не ми хареса. Струват ми се много ниски оборотите при студен мотор, дори искаше май да угасва. Дадох малко гас и се закрепиха. Въпросът ми е тази сонда влияе ли при студен мотор, възможно ли е от нея така да прави колата, когато не е загряла? И има ли смисъл да изчистя дросела, може ли да се подобри нещо при студен мотор? А дросела ми се видя мръсничък.....
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1. Не е трябвало да пипаш нищо - 1200об/мин в движение си е нормално /нали имаш датчик за движение, който ги вдига..../
2. Ламбдата не работи на студен двг.
3. "Майсторите" няма как да ти намалят оборотите от насройки на клапата /това не е Жигули/
4. Вероятно са ти ги намалили от предварението на делкото - оправи си го и хай със здраве
3. "Майсторите" няма как да ти намалят оборотите от насройки на клапата /това не е Жигули/
4. Вероятно са ти ги намалили от предварението на делкото - оправи си го и хай със здраве
maslinkov написа:1. Не е трябвало да пипаш нищо - 1200об/мин в движение си е нормално /нали имаш датчик за движение, който ги вдига..../
Извинявай, но нищо не разбирам от такива операции. Какво трябва да направя от делкото?
ПП: Сега се сетих, че каза че щял да ми прави центровка. Възможно ли е така да ми е намалил оборотите?
Последна промяна от me4o21 на Пет 18 сеп 2009 13:46, променено общо 1 път.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”