китайски дебитомер???

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: китайски дебитомер???

Мнениеот Brezel » Пон 08 сеп 2008 18:33

kokouaz написа:здравейте,

(м/у другото единсвеното което става като се прецака дебитомера е че пуши,иначе върви супер и много икономична)

В 99,9 % от случиаите дебитомера дава ниски стойности когато се провреди. Когато дава ниски стойности ЕКУто намалява рязко горивото и мотора губи много мощност и НЕ ПУШИ. Колата почва дори да се мъчи (много газ малко мощност) и може и да се стигне до висок разход.

Защо майстора ти е сигурен че е дебитомер, и сигурно ли е че дефекта не се крие в клеясал ЕГР.

Един съвет, затапете с майстора ЕГРа и виж тогава как ще е има малък шанс да се окаж че проблема не е в дебитомера. Ако ЕГРа не бачка как требва няма как даго видите през ВАГКОМА. Нищо че си показва там процентите колко е отворен тия неща ЕКУто ги смята по стойностите на дебитомера (реалните и исканите) и тогава ги изплюва на ВАГКОМА.

поздрави

Ако оригналния е Pierburg слагай само Pierburg .

Потребителски аватар
krasyncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasyncho » Пон 14 сеп 2009 15:49

ако дебитомера оригинално ти е BOSCH трябва да купиш пак BOSCH така ли да го разбирам ? Мерси предварително :)

Потребителски аватар
Съмнителният
Автомобил: Bora 4 motion
Двигател: BDE 2002

Мнениеот Съмнителният » Пон 14 сеп 2009 15:56

Колега kokouaz какви са ти буквите на мотора?

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Пон 14 сеп 2009 16:24

само да кажа че е PIERBURG(ПИЕРБУРГ не пиерсбург)и е оригинален.както казаха някой тази марка е първо вграждане :да:

Иван Гюров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Иван Гюров » Сря 21 окт 2009 19:31

Помощ! 1 з. Постепенно ми намаля мощността,няма я исканата динамика на колата,не чувам отчетливо турбината,според мен само мотора ме дърпа без турбината да му помага.Оставям я сутринта на майсторчето, което ми я поддържа,с молба да види какво става,като му споделям,че се съмнявам в дебитомера.На дебитомера имам точка от синя боя, и си мисля,че на последния преглед в Австрия проверяващия е имал съмнения в дебитомера.И...честито.Майстора слага чисто нов дебитомер,и турбината вече се чува.Почиства стария с някакъв обезмаслител,подсушава хубаво,и го връща на място. И сега въпроса:нов пиербург-330-350 лв. Дайте съвет,моля ви,че вече се хванах за главата. Мерси предварително. RESPECT. Няма да споменавам за бирите и виното,от тях ще има в голями количества за помогналите :bowdown

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Сря 21 окт 2009 21:32

Има ли вариант да си закача колата на ВАГ и да не излезе грешка, а в същото време дебитомера да не работи?Питам, защото вчера окрилен от писанията във форума реших да го откача от буксата и не усетих никаква разлика, :shock а преди няколко седмици ми правиха диагностика и не излезе нищо нередно! :banghead:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 22 окт 2009 0:39

Във ВАГком набива грешка едва когато изгори тотално (все едно да му откачиш буксата). Това че примерно прави 600 или 700 единици на пълна газ незначи, че работи както трябва. След като не усещаш никаква разлика - спад на мощността при изключен дебитомер, невиждам какво се чудиш. Минумума е 850 единици на пълна газ. Всичко под това се смята за недобре работещ дебитомер.

doktorec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот doktorec » Чет 22 окт 2009 1:27

на кои канал?

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 22 окт 2009 10:55

Дебитомер се мери на 3 - 8 - 10 едновремено.

doktorec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот doktorec » Чет 22 окт 2009 13:34

:D

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 22 окт 2009 21:26

Слагай, което ти е по джоба. Залюби ги такива съвети от сорта "един дебитомер хубав струма 1000(примерно), като не можеш да си позволиш такава кола защо си я купил". Кеф ти е купил си я. Взимай каквото можеш да си позволиш и не ставай роб на един автомобил.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 23 окт 2009 18:55

дайте мнение за този дебитомер,някой ползва ли такъв http://www.starline-parts.com/data/arti ... wn_165.pdf дали ще покрие исканите стойности

Иван Гюров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Иван Гюров » Пон 09 ное 2009 20:30

velinsl написа:Слагай, което ти е по джоба. Залюби ги такива съвети от сорта "един дебитомер хубав струма 1000(примерно), като не можеш да си позволиш такава кола защо си я купил". Кеф ти е купил си я. Взимай каквото можеш да си позволиш и не ставай роб на един автомобил.

:kissy: Че те цунем.Въпроса не ми беше до парите,а някой да помогне със съвет:цена,опит и т.н. Резултата-смених оригиналния дебитомер произведен 03.96 год.,за сумата от 350лв и сега турбината свири и пее,а на мен джоба ми се белеееее..... :drunk

doktorec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот doktorec » Вто 10 ное 2009 10:17

добре.дебитомера трябва да прави минимум 850 единици.това за всички мотори на vw-групата ли е? няма ли разлики.питам защото аз съм с V6.може ли да не ги прави и да е наред дебитомера,т.е да е другаде причината ?

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 10 ное 2009 10:41

Запушен катализатор или пропускащ ЕГР.

Върни се в “Дизелови агрегати”