На какво може да се дължи 12-13/100 разход на AJM
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На какво може да се дължи 12-13/100 разход на AJM
Имам чувството че прекалено много гори Шопско, някъде 12/13 на 100. Това нормално ли е? Комби е Голфа, карам го от 2 седмици. За 200 километра според показателя ми е дръпнал половин резервоар. Къде да търся причината?
- StefanDragnev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко трябва да гори 1.9TDI, 116HP, AJM
Зареди я пак до горе и виж ...
На показателя недей вярва ...
На показателя недей вярва ...
Абсурдно много гори. Иди провери колата в сервиз. Нормално 7-8, в зависимост от задръстванията...
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тия дни ще ходя в Герман при Никси за обслужване, ще му кажа да погледне. Ще карам още малко и ще допълня да сметна колко точно е разхода.
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Re: На какво може да се дължи 12-13/100 разход на AJM
Като смениш консумативите - смени и бензиностанцията. И аз имах такъв разход на едно ОМВ 

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тече от някъде, прави локва. Разбрахме се с Ventoman да погледне спешно.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тандем помпата е проблема, като дам газ направо тече.
Често протичат, а струват скъпо пущината и
Прегледай тази тема. Един колега се опита да се справи с проблема без смяната с нова - viewtopic.php?f=24&t=126683&hilit=%D1%82%D0%B5%D1%87+%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0

Прегледай тази тема. Един колега се опита да се справи с проблема без смяната с нова - viewtopic.php?f=24&t=126683&hilit=%D1%82%D0%B5%D1%87+%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Четох я снощи, няма решение. Който се е опитал да я прави накрая я е сменил с нова. Не знам дали идеята за работеща помпа втора ръка е добра, как мислите?
- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
Да ти е мирна главата, нова...
Според мен идеята с втора употреба не е добра.... едва ли е ще е в по-добро състояние от твоята.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз мисля че не е добра идея ама рекох да питам някой който е патил.
След като не подлежат на ремот, не издържа във времето, а протичат от уплатнението-гарнитурата (доколкото ми е известно) ефекта от втората употреба ще е кратковременен, а доколкото знам струват около 300лв втора ръка. Та в един момент тамдем помпата ти може да излезне 900 ~ 1000лв.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мой колега който прави помпи (съвсем друг тип) я почисти хубаво с Meglio. След това наля на дъното на канала в който влиза уплътнението специален силикон за гарнитури. Утре като изсъхне ще сложи оригиналното уплътнение което вече ще бъде малко по-високо заради силикона отдолу. Според него ще държи. Дадох му да се пробва преди да купя нова, нищо не губя ако не става. Учудващи са цените на тази помпичка, днес я разгледах свалена. Скъпа ми се струва ~600 лв. Ако не стане ще ми се наложи да я купя.
От поста ти разбирам, че не сте шлайфали капака на тамдем помпата, което е още един вариант преди да хукнеш да купуваш, ако твоята евентуално протече отново.
Мой близак със същия мотор до преди няколко дни имаше същия проблем като твоя, от темите във форума го посъветвах първо да шлайфат капака и да го намажат със силикон. Направили са го и за сега проблеми няма. Сложили са силикон във улея на уплатнението, а след това и по стените на капака. По принцип гарнитурата неможе да се износи или смачка.... това са думите му
.
Мой близак със същия мотор до преди няколко дни имаше същия проблем като твоя, от темите във форума го посъветвах първо да шлайфат капака и да го намажат със силикон. Направили са го и за сега проблеми няма. Сложили са силикон във улея на уплатнението, а след това и по стените на капака. По принцип гарнитурата неможе да се износи или смачка.... това са думите му

Върни се в “Дизелови агрегати”