помагайте взех пасат В3 тди

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
molinare
Автомобил:
Двигател:

помагайте взех пасат В3 тди

Мнениеот molinare » Нед 13 сеп 2009 20:52

взех пасат В3 тди само че с проблем целият мотор е в масло и ми казаха че е от турбото.това първо :D после не виждам никъде т.наречения интеркулер май липсва.един дебел маркуч излиза от турбото и направо влиза в смукат тръби. и накрая радиатора е май от бензинов мотор малък е.някой да помага :| къде и за колко мога да оправя турбото после мога ли да карам така без този интеркулер ако ли не колко пари и от къде и как точно се връзва и накрая за радиатора ако имате и на сники всичко как е давайте и ако го има колко пари е.мотора е 1.6

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: помагайте взех пасат В3 тди

Мнениеот dobrin » Нед 13 сеп 2009 21:34

Сигурен ли си, че е 1.6 с кулер? Щото може и да си е обикноения ТД, тогава е обяснима липсата на кулера.
Иначе един хубав ремонт, или пък направо ремонтиран и проверен двигател, някой продаваше във форума такъв.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 13 сеп 2009 21:49

Колега ти каде гледа като купува Пасата? Тези въпроси щеше да е добре да ги зададеш преди да купиш колата.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 13 сеп 2009 22:07

Колегата е написал, че е знаел, че е с проблем в двигателя.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Нед 13 сеп 2009 22:27

Най добре е да отидеш на сервиз и там да ти кажат.После пиши какво е било.Иначе тук ще стане мазало.Ще почнат едни упреци,докадки,кавги и ще ос...м темата!Не че не си за упрек.Освен ако си я взел от чужденец и не можете да се разберете кой какво иска да каже.дано има по малко щети по мотора!Късмет.

Потребителски аватар
martin4o_mom4e
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PF 1988

Мнениеот martin4o_mom4e » Пон 14 сеп 2009 12:10

Колега дай номера на двигателя и ще ти кажем свален ли ти интеркулера или заводски нямаш ;)
Относно маслото , ако наистина е от турбото , не я карай , защото ако смеши маслото с нафтата ....... тогава ще откачиш !
За радиатора няма как да разберем малък ли ти е ? ( бензинов ли е )

Сложи някоя снимка на колата и на двигателя !

Коя година е Пасата ?

molinare
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот molinare » Пон 14 сеп 2009 20:06

ами първото което направих след като измих мотора с 5 литра нафта да погледна какво пише на турбото пише гарет Т2.ами на купето пише тди и като гледах маркуча които излиза от турбото влиза в една метална кривка после пак маркуч и от там в смукат колектор.все едно преправяно.и затова си помислих че са шунтирали интеркулера ако е имало такъв абе ще снимам и ще пращам снимки и ще помагате.относно радиатора гледах един бензинов едно към едно .незнам така ли са и за бензина и за дизела няма ли разлика .сега основния проблем е да мотга да го запаля но трябва да реша проблема с турбото . :talk: и дали не може без него ако може какво трябва да се преправя ако ли не от къде да намеря или ремонтирам моето .

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Вто 15 сеп 2009 9:12

molinare написа:ами първото което направих след като измих мотора с 5 литра нафта да погледна какво пише на турбото пише гарет Т2.ами на купето пише тди и като гледах маркуча които излиза от турбото влиза в една метална кривка после пак маркуч и от там в смукат колектор.все едно преправяно.и затова си помислих че са шунтирали интеркулера ако е имало такъв абе ще снимам и ще пращам снимки и ще помагате.относно радиатора гледах един бензинов едно към едно .незнам така ли са и за бензина и за дизела няма ли разлика .сега основния проблем е да мотга да го запаля но трябва да реша проблема с турбото . :talk: и дали не може без него ако може какво трябва да се преправя ако ли не от къде да намеря или ремонтирам моето .

Най добре ще се разбере по кода на двигателя. Но и една снимка също ще свърши работа. Иначе на купето може и да пише помпа дюза и да не е с помпа. Всеки може да си слага каквито си иска надписи като- TDI, TDI и т.н. Радиатора ще разбереш след като направиш колата да работи, ако охлаждането е зле може да търсиш проблема в радиатора.

molinare
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот molinare » Вто 15 сеп 2009 20:26

ами къде да го видя този номер аз още не съм го прехвърлил документите са в един приятел от които ще го купя (та иначе къде го има написан номера на рамата го има но на двигателя къде е.даите повече инфо за турбото поради каква причина е оляло с масло навсякъде и е вкарвало масло във колектора за въздуха според вас кое се е прецакало в самото турбо и къде поправят турбо качествено.или втора рака как вървят цените :(

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Вто 15 сеп 2009 20:51

Обади му се по телефона на твоя приятел да погледне в големият талон на колата за кода на мотора-три букви са само.Става за 2 минути.Тогава ще става ясно какво е ,що е ! Турбото може да се рециклира,или от някоя морга втора употреба-читаво! За цената -както се спазариш!

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Сря 16 сеп 2009 8:14

Зависи какво му е заминало на турбото, иначе ремонтен комплект (втулки, клапан) е около 350-500лв. Ако е надрало охлювите или са счупени лопатките тогава ремонта е бая скъп. Най-добре свали турбината и в някой сервиз за турбо и ще ти кажат дали си заслужава да се рециклира. Има много теми писани за рециклиране или втора употреба турбина. Аз лично избрах да рециклирам и ми излезна 450 лева с монтаж (втулки и клапан) иначе може да се намери втора употреба(което може би ще излезне по добре от рециклирано като качество и цена). Като свалиш турбината виж с ръка перките(лопатките) дали имат радиален или аксиален луфт, втория не е много добре да го има и е свързан с повече разходи за рециклиране.
Успех. :да:

Потребителски аватар
martin4o_mom4e

Мнениеот martin4o_mom4e » Сря 16 сеп 2009 15:22

molinare написа: турбото поради каква причина е оляло с масло навсякъде и е вкарвало масло във колектора за въздуха (

Изобщо ама изобщо не я пали тази кола или пък да се движиш с нея !
Точно както каза колега сваляш турбото и го занеси в някой сервиз и там вече ще се разберете , заслужава ли си да се рециклира или ще купуваш друго .

molinare
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот molinare » Чет 17 сеп 2009 22:43

здравейте днес свалих колекторите с турбото в турбото освен маслената магистрала има и за вода това не значили че е тди или по това не може да се съди щом се охл жда и с вода :roll: та номера за които ми казвате утре ще го проверя та да видим.какво ще кажете.друга идея ми мина рез главата да шунтирам турбото .и да сложа само колектори изп да си стане чист дизел едни майстори казаха че не можело защото нямало да работи добре и няма мощ.че нафтовата помпа и самата конструкция на двигат.били че без турбо не става.доколко е вярно

Потребителски аватар
martin4o_mom4e

Мнениеот martin4o_mom4e » Пет 18 сеп 2009 17:00

Колега той от ТДИ стана ТД сега мислиш да стане само Д .
Къде му е смисъла.Че ще върви ще върви , но колкото да не е без хич , щом си решил да отбиваш номера с побългаряване ти си знаеш.
Според мен си посъбери пари отнякаде и си го пооправи така както трябва да е .

molinare
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот molinare » Пет 18 сеп 2009 20:45

ами никога не съм карал дизел просто питах защото калата като цяло не е кой знае каква хубост и съм я взел за малко пари идеятя беше тди или тд е.аз съм от ловеч тук най близко в района поправят турбо в долна митрополия.не съм фен на високите скорости затова попитах възможно ли е да се шунтира турбото ако ли не естествено че ще го поправям.някой да е давал турбо за ремонт там.ако има някякви отзиви защото иначе да търся решение в софия.благодаря за помощта и съветите намерих една бележка отзад пише цвета и 58кв

Върни се в “Дизелови агрегати”