Golf 3 ABS мотор 66kw Въпрос за тъп климатик....

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Symptom
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 ABS мотор 66kw Въпрос за тъп климатик....

Мнениеот Symptom » Пон 14 сеп 2009 19:22

Меко казано съм бесен.. след като поредно лято инвестирам в тази измишльотина наречена климатик ( Golf 3 ABS мотор 66kw) днес с ужас установих ,че пак не работи. Сменях тръбички, започваха, пълниха, 2 месеца горе долу.. макар,че имам резерви относно майстора.. тръгна някак си работеше.Не го бях пускал 2 седмици.. днес щрак..и нема никой..
Което успях да разбера .. като го пусна на входа на изпарителя ( май така се казваше радиатора пред водния) е горещо..на изход нищо,тоочно там дето трябва вече да е студено..съответно към купето грънци студ.
:banghead:
Сега ме обземат едни мисли, и накрая ще хвана инструмента и тая макина долу, друг ремък и ще го махна въобще,. до тук похабих 480 лв по ремонти и пълнения без ефект.

:drinking: Съвети ? :mrgreen:

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за тъп климатик....

Мнениеот Бързият » Пон 14 сеп 2009 19:27

Symptom написа:до тук похабих 480 лв по ремонти и пълнения без ефект.

spam А като се замисля че бях на косъм да си слагам клима на голфа :dummy: mhihi

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пон 14 сеп 2009 19:38

Аз незнам дали си заслужява вече да наливам пари.. то май работата опира до тотално ново всички пътища..и това вече ми идва множко...

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 14 сеп 2009 20:49

ако климата е саден в италия-нормално.
моя е същата сага. сега събирам сили и кураж да го попилея и да го заменя с оригинален (събрал съм всичко вече.)

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пон 14 сеп 2009 20:55

Колата е австрийска,.. но всеки ми казва ,че е присаждан, изпарителя е японски,.. маркуча за високото налягане не минава като на другите.. инак вътре бутончета ала бала са си като на голф,...но ме дразни адски много и не жидам кой ще ми го направи да работи постоянно. Колко повече пари да бутам.. сега дори незнам какво му е ..

Адашче, каква е конверсията ако реша да го махна.. ремака ясно друг , нещо мести ли се ,или само се маха компресора ?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 14 сеп 2009 20:58

нищо не се мести. даже можеш да не махаш изпарителя отвътре.

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пон 14 сеп 2009 21:12

Мисълта ми беше как да разкарам компресора.. че на този ремък са накачурени сума си работи.. хем ще ми олекне предницата една идея,..

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Пон 14 сеп 2009 21:46

Един добре направен климатик служи дълго и безотказно на собственика си!
След като си дал толкова средства и време по "майстори" сам си отговори колко знаят и могат.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 15 сеп 2009 8:17

Така е, братле. И моя като само го напълних и след няколко дена изпусна се отказах да го правя. Тия стари крлиматици са изгубена каоза. Ако трябва да се правят по-скоро във Фолксваген при майсторите, но те като са повечето италиански и те няма да ги оправят. На твое място не бих се занимавал повече.

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Вто 15 сеп 2009 8:40

..Ми какво да кажа за майсторите.. един път го правих при един комшия,заварява с аргон, ала бала, пълни климатици, поне ползва везна, ама наклона дето му е гаража е сигурно 20 % .. Последния пълнеше без везна,питам го защо, а той отговаря ами нали гледам налягането..Колко побира?,. ми към 600,..после прочетох ,че нашите колици апват до 1000 гр...
Не искам да се павя на идиот инак всички са за взрив.. Оказва се че в БГ на никой не му пука за нищо.Мерят с налягане от хладилен компресор,и викат работи..
Всеки е пишман специалист и ти взима парите ей така.
Какво да го правя тоз климатик, верно удобство е ,но пък от тез коли толкоз ,живот и здраве нова, с здрава система.

Само кажете как да разкарам компресора и как минава ремъка после...
:mrgreen: ...ама програма тунинг остава..и продалжава,..там е гъдела хихи

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Вто 15 сеп 2009 15:15

За какво да разкарваш ремъка.Дръпни му кабелчето към компресова и той никога няма да ти натовари мотора.Няма да се включва съединителя му.

Ако все пак ти тежи компресора при тунинговането и искаш по леко купе тогава е друга бира.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Сря 16 сеп 2009 0:33

Добре колеги съгласен съм че повечето "майстори" и за бой не ги бив да носят, но аз вече два климатика поставям на коли, като единия е моя на Golf 2, а другия е на един колега от форума с Passat B4. Всичко опира до това, че си трябва играчка и да знаеш какво да гледаш, и правиш. Проверява се за прпуски под налягане с азот, стигал съм до 30bar. докато се обедя че не пуска от никъде. Моя си призна от къде изпуска на 28bar. Има си места където са възможните пропуски(всички връзки). След като се обедя, че не изпуска от никъде се вакуумира и се зарейда и по кантар, и по налягане. А после остава удоволствието от шофирането на хладно. Така че какво да ви кажа всичко зависи от човека, а що се отнася до "майсторите" те използват незнанието на клиента за да го манипулират.

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Сря 16 сеп 2009 15:35

Aми колега, то аз до тук я докарах от такива майстори.
Почнах да се интересувам и от това, техниката ми иде одръки ама мамка му и това ли да уча, .Ужасих се като прочетох как се климатик изпразва, и зарежда, ми то никой не го спазва правилото.Трагедия, всеки гледа да ти вземе паричките.Дори не ми се ходи при този дето последно го прави.Та пак да м иго пълни без кантар и да философства. Преди да го напълни го надува до 14, атм. е каде са 30 ?!

Пък кой да знае ,че климатика като е седял бая време триабва да му се смени дехидратора, пък коий да източва с вакуум 40 мин. и кой да знае ,че моя побира почти 1000 грама,.. всеки дрънка едно и също 600 .Ей на пак побеснях .. д....ба тоя златен фреон .. колко пари е тоз прословут кен, дето толкова треперят над него..Аз досега съм дал свет пари да ми върви колата като нова, а народа иска , оп фцццт и айде баце 60 лв, дай..
Земе някой да измисли закон това да го работят само хора с техника а не самозвани хладилкаджиии с компресорче от Мраз...
:banghead:

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Сря 16 сеп 2009 18:33

Поне разбрах откаде изпуска... оказа се една връзка на вход в предния радиатор...а майстора дето я запоява тогаз рече "аа таз е сигурна много добра" естествено свали я от друг автомобил.

Да се надявам ,че това е засега, опелото ще го отложа за по натам.. засега ще сабера инфо за читав майстор.В форума има ли доверен климатикаджия.. с машина,везничка,инфо за моя модел компресор, мерак да изтача с вакуум 40 мин. да ми смени филтър дехидратора ,тази връзка с нова и да ми сипе необходимото количество фреон по книга !
И държа да присъствам,. :evil:

Потребителски аватар
pavlin-gt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavlin-gt » Сря 16 сеп 2009 19:43

Има,и то много добър viewtopic.php?f=13&t=141552
Може напълно да довериш на Стефчо :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”