Реле, подгревни свещи - сигнализация на таблото

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Реле, подгревни свещи - сигнализация на таблото

Мнениеот fox_vt » Съб 12 сеп 2009 11:06

p_queensgod написа:Благодаря ви!
fox_vt написа:... и да не земе да се запалиш :horror:

:059:
Всичко ме кара да изчакам-да не правя нищо все още, колата пали добре. Тук може би е времето да кажа, че цялата тая работа беше подтикната от следното: бе карам си аз и почва да ми мига лампичката-реутанче и не гасне. Гася колата, паля колата и е наред - и така доста пъти. Бях на диагностика, казаха стоп-машинка, сложиха нова. И пак същия проблем :? Питах един познат, той каза, че не изчаквам достатъчно преди да запаля :?
Нямам парички сега пак да я водя на диагностика, че е 30 лв, и мани недей ще вземат да ми намерят нещо ...

колега ами що не почна с това най напред :beat_butt2 я виж като пак почне да мига дали ще угасне ако натиснеш леко спирачките.А за изчакването преди да запалиш не се притеснявай само зимата трябва да чакаш да угасне лампата (но не си мисли че ако не я изчакаш ще стане кой знае какво)за по добър старт а лятото можеш още да не си седнал хубаво и да палиш.

Потребителски аватар
p_queensgod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p_queensgod » Съб 12 сеп 2009 18:09

fox_vt написа:...я виж като пак почне да мига дали ще угасне ако натиснеш леко спирачките...

Попрочетох това онова във форума и аз :lol: Обаче, не, не гасне лампичката като натисна спирачката. И за сега в движение само е започвала да мига, никога не е изгасвала самичка. След рестарт, обаче, досега не се е появявала! :034: Значи загрява и няма проблем???
не знам
love.vwclub
Благодаря ви.

Потребителски аватар
gogobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogobi » Нед 13 сеп 2009 14:03

Тая лампичка мига и когато има изгоряла крушка на стоп светлината отзад.Или на мигачите ама за тях не съм много сигурен.

Потребителски аватар
p_queensgod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p_queensgod » Нед 13 сеп 2009 15:18

gogobi написа:Тая лампичка мига и когато има изгоряла крушка на стоп светлината отзад.Или на мигачите ама за тях не съм много сигурен.

Току що проверих всички светлинки (стоп, габарити, мигачи, фарове, белите за задна), всичко е наред.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Нед 13 сеп 2009 18:00

Това което не работи няма да го видиш без Вагком.

Сменяй стоп машинката и си свиркай.

Потребителски аватар
p_queensgod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p_queensgod » Нед 13 сеп 2009 19:27

Andonov написа:...Сменяй стоп машинката и си свиркай.

Извинявам се ако не съм бил ясен по-горе - стоп машинката е сменена преди 2 седмици.
Проверих бушончетата, няма изгорели.
Тази ли лампичка свети, ако има изгоряла свещ? :mrgreen:

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Вто 15 сеп 2009 12:36

Само за сведение може да се вземе "+" и "-" от купето за диода, който ще се монтира за известяване на подгряването, не е нужно да се прекарват кабели от двигателния обсег. Поне при мен бушона за подгряване не е в двигателния обсег. Аз лично ползвах диодна крушка най-малките със съпротивление (такава ми беше под ръка). "-" на маса на автомобила "+" на единия край на бушона. Хубавото, е че не се режат кабели и не е нужно да се мъчиш да прекарваш кабели от двигателния обсег. Запоява се диода или каквото ви е под ръка за осветление, а другия край се оголват кабелите, единия край се намушва заедно с бушона, а другия се завинтва към общата маса.

Потребителски аватар
p_queensgod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p_queensgod » Вто 15 сеп 2009 13:02

bobitur написа:..."+" на единия край на бушона...

За кой бушон става въпрос? Къде да го диря?

Потребителски аватар
vladitdrv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladitdrv » Вто 15 сеп 2009 20:02

Колега,остави ги тия свещи че проблема не е в тях(какъвто и да е той)!Когато имаш възможност иди на диагностика да разбереш защо мига лампата!Лампата с реОтанчето не е само индикация за подгряване на свещите,а изпълнява ролята на "CHECK" на двигателя(светва при неизправност в някой датчик например).

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Вто 15 сеп 2009 23:31

Колега, да си сменял крушките на стоповете с диодни такива??? аз имах същият проблем с когато смених двете такива на стоповете с диодни крушки и ми свети така, сложих си обикновени крушки и работата заспа...проблема беше, че тези крушки харчат много малко ток и системата се бърка...а иначе на моята имах 2 изгорели свещи, палеше си без пролем, а индикация нямах...виж си токовете най-добре... :)

Потребителски аватар
p_queensgod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p_queensgod » Сря 16 сеп 2009 15:47

vladitdrv написа:...реОтанчето...

Благодаря за поправката :да:
И бях на диагностика, вече споменах - смениха ми стоп машинката. Тогава ми казаха, че всичко е ок.
stenly_m написа:Колега, да си сменял крушките на стоповете с диодни такива??? ...а иначе на моята имах 2 изгорели свещи, палеше си без пролем, а индикация нямах...виж си токовете най-добре... :)

Не, не съм слагал диодни, но наистина ги сменях скоро.
Значи така ще стане - като ходя следващия път на сервиз ще помоля да погледнат проблема. Току виж карам с 1 свещ :roll: колата я взех скоро, кой знае какво е ставало преди мен.

Поздрави.

EDIT:
Не исках да поствам нов отговор за да не се качи най-отгоре темата.. Установих, че лампата свети(мигайки) всяко пето палене на колата - т.е. 4 паления не мига, на петото си мига. Изглежда си ми напомня от време на време - заведи ме да ме погледнат че има кво да ми се оправя....
поздрави

EDIT:
да ама не, днеска мига три паления подред :|

didity
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didity » Пон 01 мар 2010 15:41

Здравейте, при мен свети индикация на таблото за подгрев, но ме притеснява че след като карам 2,3 минути и лампата почва да премигва през 1,2 секунди. Ако можете да ми кажете на какво се дължи това. Голф 3 1.9 TDI

Върни се в “Дизелови агрегати”