проблем студено палене пасат 1.9 tdi pd
проблем студено палене пасат 1.9 tdi pd
Здравейте фенове на VW!Имам много неприятен проблем с Пасат 1.9 ТДИ ПД 116 коня 2000г. Сутрин не пали, въртя на стартер яко около 20 сек. и чак тогава няколко пъти подскача и.....готово. Представяте ли си какъв тормоз е това? Всеки ден! Обиколих доста сервизи и майстори “светила“ в област дизели. “Аз съм го измислил този двигател-казва- дай да погледна“ и нищо! Смених акумулатор и свещи Бош, но това не помогна. Сега последната надежда ми е у приятелите от форума, моля дайте съвет!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем студено палене пасат 1.9 tdi pd
Най-вероятния проблем са ти уплътненията на дюзите, струват около 220 лв.
Тук, във форума няколко човека с този двигател вече минахме по този неприятен път.
В тези "сервизи" и при "майсторите", при които си ходил те посъветваха да смениш акумулатор и подгряващи свещи посред лято за да си решиш проблема?
Тук, във форума няколко човека с този двигател вече минахме по този неприятен път.
В тези "сервизи" и при "майсторите", при които си ходил те посъветваха да смениш акумулатор и подгряващи свещи посред лято за да си решиш проблема?

Да бееее, човече. Ама аз съм си виновен. Но като те прати някой при човек учил в Германия, направил сервиз на АВТ тунинг, хвален от хората, му имаш доверие, че е в час. Но уви! Майстор от тези, които знаят само да звънят в официалното представителство за ново, без да ремонтират. И по метода на изключването почват покупките... Направо ме е страх да не замине нещо друго, че с това въртене ме боли сърцето.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен същия палеше по подобен начин заради тандем помпата, виж дали има теч на нафта.
Не забелязвам течове, двигателя е чист, кората отдолу е суха???
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Потърси Ventoman от форума.
-
- Автомобил:
- Двигател:
С проблем точно като твоя смених:
горивен филтър с прилежащите клапанче и уплътнения
подкачваща помпа в резервоара
тандем помпа
горивопроводи
свещи
Всичко това без резултат.
И накрая един пич от форума се похвали, че сменил уплътнения на дюзите и край с проблемите
Така направих и аз, 1 година вече никакви драми с паленето и 10 дена да я оставя да престои.
горивен филтър с прилежащите клапанче и уплътнения
подкачваща помпа в резервоара
тандем помпа
горивопроводи
свещи
Всичко това без резултат.
И накрая един пич от форума се похвали, че сменил уплътнения на дюзите и край с проблемите
Така направих и аз, 1 година вече никакви драми с паленето и 10 дена да я оставя да престои.
Задължително ще пробвам, звучи направо невероятно. Момчета, благодаря за съветите, ще пиша за резултата. Остава да намеря и съвестен майстор... и готово.
Върни се в “Дизелови агрегати”