Кой е най-добрия двигател при Golf 3 ??
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Кой е най-добрия двигател при Golf 3 ??
А не ми стана ясно защо ABF да е "идеалният компромис", след каот е третият по големина двигател на Голф, харчи като за световно, им аскъпа поддръжка (както и всичко по колата) и има поне 200 лв данък...?
С кое прави компромис, че не е фаетон ли?

- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
mania написа:А не ми стана ясно защо ABF да е "идеалният компромис", след каот е третият по големина двигател на Голф, харчи като за световно, им аскъпа поддръжка (както и всичко по колата) и има поне 200 лв данък...?С кое прави компромис, че не е фаетон ли?
Ами компромис защото не върви като 2-та ВР6, но пък е с поносим разход на гориво(само 0.7 литра на 100 км. повече от 8 клапановата 2-ка, но за сметка на това с много по-добро ускорение и максимална скорост) и все пак забавен за каране
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Е да, всеки си има виждане за "компромис", обаче не можеш да ме убедиш, че е един от най-големите мотори на ФВ за времето си, слаган на коли с фул екстри и на далеч по-големи коли (за справка 115, а не 150 е слаган на първия суперб) е компромисен. Ако този е компромисен, значи всичко под него е тотален аут. Да слезем на земята

- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
mania написа:Е да, всеки си има виждане за "компромис", обаче не можеш да ме убедиш, че е един от най-големите мотори на ФВ за времето си, слаган на коли с фул екстри и на далеч по-големи коли (за справка 115, а не 150 е слаган на първия суперб) е компромисен. Ако този е компромисен, значи всичко под него е тотален аут. Да слезем на земята![]()
Не съм казал, че другите са аут и не стават(с изключение на 1.4), а че за мен АБФ е най-добрия мотор за 3-ката(правил съм тест драйв на 3-ки със всички мотори с изключение на по-големия ВР6), а и положението с данъка не е толкова зле(в сравнение с малкото ГТИ е 60лв. на година). Някои казват, че 1.8 моно е най-здравия мотор за Г3, но при положение, че не е забавен за каране аз съм не мерси. Другото нещо е, че всеки иска да си хвали своето вместо да е обективен, но как да си изкривя душата като кажа например, че на Г4, ТДИ 110 е най-добрия мотор(защото карам такъв) при положение, че за мен 1.8Т е най-добрия компромис

-
- Автомобил:
- Двигател:
Стращна тема-над две години и не остарява.
-Ще се присъединя към колегите,които считат мотора-1.8 за най сполучлив.Занимавам се основно с ремонти на двигатели от доста години и мисля ,че това са едни от най преоразмерените и ремонтнопригодни двигатели.
Разгледайте при другите двигатели разположението на алтернатора,стартера,водната помпа,термостат,температурни датчици,Дистрибутор с възможности за лесни корекции и т.н. ... Дългогодищно производство при което са отстранени "детските" болести.
-Ще се присъединя към колегите,които считат мотора-1.8 за най сполучлив.Занимавам се основно с ремонти на двигатели от доста години и мисля ,че това са едни от най преоразмерените и ремонтнопригодни двигатели.
Разгледайте при другите двигатели разположението на алтернатора,стартера,водната помпа,термостат,температурни датчици,Дистрибутор с възможности за лесни корекции и т.н. ... Дългогодищно производство при което са отстранени "детските" болести.

- CyBeR SoUnD
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
sashobas написа:Добре поддържания.Няма съмнения.![]()
![]()
Абсолютно правилно
-
- Автомобил:
- Двигател:
petkov_bb написа:Стращна тема-над две години и не остарява.
Напълно си прав аз също се занимавам с ремонт на двигатели и за мен наи-добрите мотори при голф 3 са 1.8 ABS 1.9 1Z,AFN това са наи-здравите и икономични мотори
- member313
- Автомобил:
- Двигател:
Малко офф топик: Преди 2 години като си избирах колата, мой приятел ме заведе на търг в Мюнхен (аукцион на BCA - British Auction Company), където си купих БМВ 520i туринг. Там наддавах за един пасат B4 2Е 115 к.с. комби, който беше в перфектно здраве и сервизиран с пресен TUV на скромните 999999км пробег.
После купих голф 3 1.6 АЕК на жената да се вози (и така до ден днешен)без никакви съображения за здравината на мотора. Та... накой се беше изказал за добре поддържания мотор... е това е една проверена истина от мен
После купих голф 3 1.6 АЕК на жената да се вози (и така до ден днешен)без никакви съображения за здравината на мотора. Та... накой се беше изказал за добре поддържания мотор... е това е една проверена истина от мен

- pavlingm
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AFN
- Контакти:
VR6 и AFN
Отидете на Горубляне и сравнете цените. Или вижте в интернет.
Това са най-скъпите 3-ки. Пазарът показва най-добре.
- DrJErving
- Автомобил:
- Двигател:
подкрепям повечето колеги...1.8 ABS

- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
AFN! Здрав, икономичен, вървежен, приятен за каране...
- kocho_pushacha
- Автомобил:
- Двигател:
pavlingm написа:VR6 и AFN
това с цената няма много връзка, защото ВР6 е акцизен и затова е по скъп( за справка влез в мобиле.де и ще видиш че АБФ е по скъп и рядък от ВР6), а и не е нищо особено, освен че е много подходящ за тунинг.За AFN е нормално да е по скъп тъй като е дизел и го слагат на последните 3-ки, ако не се лъжа след 96г
- pavlingm
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AFN
- Контакти:
Току що чукнах в http://www.autoscout24.bg (от там си купих моята кола)
Най-скъпият ABF беше 5000 евро, а по-нататък имаше 15 оферти на VR6 между 6000-8000 евро.
Акцизът от 01.01.2010 отпада.
Най-скъпият ABF беше 5000 евро, а по-нататък имаше 15 оферти на VR6 между 6000-8000 евро.
Акцизът от 01.01.2010 отпада.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”