Разреждане на охладителна течност
Разреждане на охладителна течност
Колега , както си стоя и ми хрумна една идея ( а може би простотия
) , има ли проблем ако си разредя антифриза с минерална вода - Банкя , Девин и т.н. ? 
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Разреждане на охладителна течност
За това си има дестилирана вода.
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
и от чешмата няма проблем
- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
Ако сипеш повече вода колега може да ти замръзне.Затова се разрежда когато се налива антифриз.Другия вариант е да идеш и да ти го замерят и така можеш да си направиш сметка колко вода имаш право да слагаш
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Аз направо сипвам чист антифриз без да го разрежрам, вярно малко скъпичко илзлиза ма 20 лева не ме притесняват. Досега не съм имал проблем
-
boi4eto
- Автомобил:
- Двигател:
IceHeart написа:Аз направо сипвам чист антифриз без да го разрежрам, вярно малко скъпичко илзлиза ма 20 лева не ме притесняват. Досега не съм имал проблем
Само концентрат не е добре,понеже доколкото знам замръзва при по висока температура от разредения.
Последна промяна от boi4eto на Чет 17 сеп 2009 12:02, променено общо 1 път.
boi4eto написа:IceHeart написа:Аз направо сипвам чист антифриз без да го разрежрам, вярно малко скъпичко илзлиза ма 20 лева не ме притесняват. Досега не съм имал проблем
Само концентрат не е добре,понеже доколкото знам замръзва при висока температура.
Това го редактирай ,че ще ти се смеят.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Определено само концентрат не е добре защото е по гъст от разредения антифриз и натоваржа помпата а ако е и обикновен повече ще разяжда двигателя.
Разрежда се с дестилирана вода защото тя е пречистена от всякакви примеси(минерали)с цел да не бигорясват цилиндрите(ризите) и датчиците което води до влошена работа на двигателя.Познаите защо на минералната и викат така.Или сипваи преварена от чешмата или дестилирана.
Разрежда се с дестилирана вода защото тя е пречистена от всякакви примеси(минерали)с цел да не бигорясват цилиндрите(ризите) и датчиците което води до влошена работа на двигателя.Познаите защо на минералната и викат така.Или сипваи преварена от чешмата или дестилирана.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
ако нямашдестилирана можеш да превариш и чешмяна и пак става,не че с непреварена нестава де....лично за мен това с дестилираната е малко пресилено......
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
"Дейонизирана"-от всяка бензиностанция,2-3лв ще стигнат и за кафе може да остане.
С "пълен" концентрат няма файда,няма дори и логично обяснение защо някои карат така.Вискозитета на концентрата и разредения се различават и дебита на помпата се променя,второ-способността за топлоотнемане на концентрата са по-лоши от на подходящия разтвор(не бъркайте с точка на замръзване).50/50 си е "хард"-версия за наши условия,за Сибир-вижте в руския сайт.То спирта май покрива някои изисквания,ма се изпарява(изпива)
С "пълен" концентрат няма файда,няма дори и логично обяснение защо някои карат така.Вискозитета на концентрата и разредения се различават и дебита на помпата се променя,второ-способността за топлоотнемане на концентрата са по-лоши от на подходящия разтвор(не бъркайте с точка на замръзване).50/50 си е "хард"-версия за наши условия,за Сибир-вижте в руския сайт.То спирта май покрива някои изисквания,ма се изпарява(изпива)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”