Иска ми се да попитам какви добавки ползвате за подобряване на говивото и по специално за една добавка продавана в Балкан-Стар и Камор-Ауто. Закупих си вече една опаковка. Казва се Desolite/D на фирмата AUTOL-Германия. Според инструкцията се добавя по 500ml на 50l нафта. Опаковката е от 1l и струва почти 25 лв. Според производителя, добавката увеличава цетановото число на нафтата, понижава температурата на замръзване и прави горивото много летливо и хлъзгаво, каквото и да значи това. Естествено има почистващ ефект и допринася за увеличаване на ресурса на двигателя, както и за икономия на поне 5% гориво. Продавача препоръчва целогодишно ползване на добавката, като през летния период е достатъчо да се добавя половин доза т.е. една опаковка за четири резервоара. Ще съм благодарен на всякакви градивни мнения по въпроса и дано не възникнат обичайните полемики, относно българските горива и бензиностанций.
PS. Същата добавка я има и за бензин под името Desolite/В.

Идва сезона на добавките за гориво.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Идва сезона на добавките за гориво.
GENADII написа:Иска ми се да попитам какви добавки ползвате за подобряване на говивото и по специално за една добавка продавана в Балкан-Стар и Камор-Ауто. Закупих си вече една опаковка. Казва се Desolite/D на фирмата AUTOL-Германия. Според инструкцията се добавя по 500ml на 50l нафта. Опаковката е от 1l и струва почти 25 лв. Според производителя, добавката увеличава цетановото число на нафтата, понижава температурата на замръзване и прави горивото много летливо и хлъзгаво, каквото и да значи това. Естествено има почистващ ефект и допринася за увеличаване на ресурса на двигателя, както и за икономия на поне 5% гориво. Продавача препоръчва целогодишно ползване на добавката, като през летния период е достатъчо да се добавя половин доза т.е. една опаковка за четири резервоара. Ще съм благодарен на всякакви градивни мнения по въпроса и дано не възникнат обичайните полемики, относно българските горива и бензиностанций.
PS. Същата добавка я има и за бензин под името Desolite/В.
Звучи добре,но аз добавки не ползвам.Когато стане студено сипвам 1л бензин на резервоар.Лятото слагах и газ пак същото съотношение.
Върни се в “Дизелови агрегати”