Bora tdi PD 116 хвърля антифриза през разширителния съд

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
marttyy
Автомобил: vw passat 5.5 1.9TDI
Двигател:

Bora tdi PD 116 хвърля антифриза през разширителния съд

Мнениеот marttyy » Нед 13 сеп 2009 17:39

От скоро имам бора помпа дюза 116 и забелязах че антифриза се губи. Колата работи перфекто на место и няма никакъв проблем с анифриза и като тръгна до 130-140 не хвърля през разширителния съд , но след 150 започва да го изхвърля. Съмняваме да не е издухала гарнитурата на главата . Възможно ли да е нещо друго за да проверч преди да отварям мотора.

veloceraptor
Автомобил:
Двигател:

Re: Bora tdi PD 116 хвърля антифриза през разширителния съд

Мнениеот veloceraptor » Нед 13 сеп 2009 19:13

И аз съм в подобен филм, само че при мен не издухва антифриз през разширителния съд, а просто изчезва.
Не се сещам за друго освен за гарнитура, на моя колега колата правеше абсолютно същото като при теб. Оказа се гарнитурата. Направи и газ анализ за наличие на въглероден двуокис в антифриза. Това ще покаже веднага дали е гарнитурата.

Потребителски аватар
Malok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Malok » Нед 13 сеп 2009 20:05

Аз имам един такъв въпрос,каде се прави такъв газ анализ на антифриза ?

veloceraptor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veloceraptor » Нед 13 сеп 2009 20:12

Ами в сервизите, които имат такива уредчета. Има няколко начина, с лакмус или с една "епроветка, която всмуква въздух от разширителния съд на охладителната система. Има синя течност в нея и ако се обезцвети, значи има Co2 в антифриза.

Потребителски аватар
marttyy
Двигател:

Мнениеот marttyy » Нед 13 сеп 2009 22:11

значи на 100 % е гарнитурата, щом казваш че твои познат е имал същия проблем. Надявах се да е нещо друга , но маи няма да е. А трудно ли е да се свали главата, защото на другите тди сам свалял, но на помпа дюза малко ми е притеснено :oops: . И имате ли предства колко струва гарнитурата?

danii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danii » Нед 13 сеп 2009 23:26

Гарнитурата ти е 50-60лв на гьотце сваляй смело. :D

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пон 14 сеп 2009 7:00

veloceraptor написа:И аз съм в подобен филм, само че при мен не издухва антифриз през разширителния съд, а просто изчезва.
Не се сещам за друго освен за гарнитура.....

Ако става въпрос отново за ПД, погледни дали от тандем помпата тече нафта. Ако е така, точно под нея минава един маркуч на антифриза, който вече е станал на ла...но.
:012:

Потребителски аватар
sukito
Автомобил: Golf mk4
Двигател: AHF 2000

Мнениеот sukito » Пон 14 сеп 2009 18:42

Аз имах същия проблем оказа се гарнитура на главата. Оправи я навреме, че както е тръгнало да и текат водите да не вземе да роди mhihi

Потребителски аватар
marttyy
Двигател:

Мнениеот marttyy » Пон 14 сеп 2009 21:07

:lol: Все още не е родила ама може и да роди :lol: . Тези ще разпитам колко струва ремонта в сервиз и ако ми кажат някоя страшна цена ще я отварям сам

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Сря 16 сеп 2009 17:53

под 700 лв едва ли ще е...защото ще е глупост да си отвориш колата да смениш гарнитурата и да я затвориш...трябва да снимаш дали не е пукната, да я шлайфаш, да си смениш гумичките, освен гумичките имаш и гарнитурата имаш някакви си още 2 гарнитури на бележката ми пишеше Ex. и Int гарнитура, който не знам какви са не разбирам много...обще взето зависи какви части ползваш, моят ремонт излезе 1100 лв (с ДДС, без ДДС 900 и малко лв.), верно малко по-скъпо, но поне пича взе колата, каза това и има правим ли я, а не като майсторите дето ходих преди това, иди там, смени това...после най-малко седмица ще чакаш, щото аз не правя снимки ми я пращам някъде си...

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 16 сеп 2009 18:06

ми пишеше Ex. и Int гарнитура, който не знам какви са не разбирам много...

Exhaust и Intake демек изходящи и входящи колектори гарнитури.

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Сря 16 сеп 2009 20:43

Да, най-вероятно, имам предвид, че наглед уж е само сваляне на спеканата гарнитура слагане на новата там малко шлайф и всичко е ок...ама пича ми вика това и това и това ти сменям - толкова пари, ако те устройва, защото аз половинчати работи не искам да правя и след 20 дена да дойдеш и да ми кажеш "на оправи я и пак проблем" - всеки майстор си знае какво търси и как, дано колега да попаднеш на свестен майстор да ти оправи колата, или такъв хвален, който да ти обърне внимание, защото аз от прехвален клубен майстор говорейки ми само с недомлъвки и оставяйки ме аз да решавам как да си опрая колата дадох пари за чип и генерация за глупости...и накрая два пъти по толкоз за истинският проблем...

Потребителски аватар
marttyy
Двигател:

Мнениеот marttyy » Чет 17 сеп 2009 19:58

мерси колеги, но все пак се чудя ако я разглобя сам дали ще мога да се справя, че сам свалял преди това ама на помпа дюза не съм и малко се съмнявам да нямам проблеми.Не знам тези дюзи да не ми дадът ядове?

Потребителски аватар
karnobatliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karnobatliev » Вто 29 сеп 2009 17:22

здравей побратиме наскоро имах сьщия проблем сьс сьщия мотор 116 кс и аз доста неща оглеждах преди да я отворя но шом надува през отдушника е гарнитура тя струва около100-130лв комплект гарнитури за дюзите е 80 лв и незнам дали си виждал как са монтирани дюзите в главата и дали ще се справиш сам с тях и помпата 30-40 лв е теста на главата и шлайфа за майсторльк ми взеха 200лв като сложиш антифриз 15 лв килото зимата идва а ти си наливал вода масло 4л е кьм 100лв маслен филтьр 20-30лв гарнитура на капака на клапаните и други дребни маркучлета скоби и тем подобни ще ти излезе кьм 600лв оринтировачно така че беше разхвьрлена колата и ми наближаваше и смяна на ремаци и ролки след15000км аз смених всички и ми излезе 1100лв успех с ремонта

Потребителски аватар
marttyy
Двигател:

Мнениеот marttyy » Вто 29 сеп 2009 21:16

колега вчера я взех от сервиза, защото нямах време сам да я правя ,а и не бях толкова сигурен. Оказа се гарнитура, но главата не била крива и не са я шлифали. Сменили са гарнитурата на главата и сега нямам ядове. Колата тамън я бях купил и беше с този проблем. Смени ли са ремъка , ролките , гарнитурата на главата и гарнитурата на капака на главата. Всичко това ми излезе 700лв.

Върни се в “Дизелови агрегати”