Здравейте колеги фенове и собственици на Фолксваген. Понеже малкия ни семеен автомобил VW Поло стана вече доста малък и тясен за нас, възнамеряваме да си вземем нещо по-голямо.
Харесал съм VW но този път ПАСАТ или в краен случай Vento или Bora. Интересува ме мнението ви относно, това кой модел най-малко прави проблеми при експлоатация, качестов на двигателя, скоростна кутия и т.н., тъй като при някои Полота и Голфове имам информация, че има фабрично проблемни скоростни кутии и двигатели.
И така накратко, насочил съм се към Пасат B5, може и да не е след 2000г., 1,6 кубика - маскимум 1,8, седан, задължително бензинов с газова уредба или да има възможност за монтаж на такава. Познати ми казаха че моделите 1,6 Т и 1,8 Т са с най-здрави и безпроблемни двигатели.До колко това е вярно?
Можете ли да напишете някой ред кои модели с какви двигатели си заслужават и като цяло какви са недостатъците и предимствата на тези автомобили?
И не на последно място, бюджет от около 6500 ще стигне ли за читав такъв автомобил?
Мнение за покупка на Пасат?
Re: Мнение за покупка на ПАСАТ?
за 6500 и с много късмет може да намериш пасат с 1.6 мотор преди 2000г, но според мен 1.6 двигател е малък за тази кола
двигател 1.6Т няма, има 1.8 (125 к.с) и 1.8Т (150 к.с)
двигател 1.6Т няма, има 1.8 (125 к.с) и 1.8Т (150 к.с)
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако не си съзтезател вземи си 1,8 - 125к.с. , има сравнително добра динамика,задължително ръчна скоростна кутия.В никакъв случай не взимай 1,6 - харчи много на това купе и се задъхва.Другото,което мога да ти препоръчам е 1,8т -150 к.с. и 1,9 тди 110 к.с., но те са с турбо и имат по-скъпа поддръжка иначе кефа при турбомотора е несравним с атмосферния.Не се плаши за цената за 6500 можеш да си намериш читава кола особено бензин,разбира се не е изключено и на читав дизел да попаднеш, защото търговците на коли са натясно в момента.Само си направи сметка,че след като вземеш колата трябва да имаш към 1000 лева за обслужване и данъци.Ако нещо те интересува по-подробно пиши ЛС,че ако ти пиша повече неща веднага ще се намери някой да скочи да ме критикува, а вече ми писна да се занимавам с майстори в този форум.Нали уж е създаден да си помагаме,а някои сама гледат да се заядат.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
mili 75 написа:че след като вземеш колата трябва да имаш към 1000 лева за обслужване и данъци.
И газов инекцион.... 1500-600лв.
- paco70
- Автомобил:
- Двигател:
кефа при турбомотора е несравним с атмосферния
баш пак несравним
.с моята атмосверка сам наказал доста турбота
2.8 v6 200ps
баш пак несравним

2.8 v6 200ps

Re: Мнение за покупка на Пасат?
6500лв.
+ 1000лв. обслужване (ако не излезе и някой детайл за смяна) и данъци ако е регистрирана вече. Ако не е, няма да му стигнат.
Само регистрацията е около 250лв. с Екотаксата.
+ 1500лв. Газов инжекцион (Lovato например - може и за 1000лв., но друг евтин)
+ ??? лв. Каско.
Май отидохме на около 10000лв. в най добрия случай.
Поздрави и Успех
+ 1000лв. обслужване (ако не излезе и някой детайл за смяна) и данъци ако е регистрирана вече. Ако не е, няма да му стигнат.
Само регистрацията е около 250лв. с Екотаксата.
+ 1500лв. Газов инжекцион (Lovato например - може и за 1000лв., но друг евтин)
+ ??? лв. Каско.
Май отидохме на около 10000лв. в най добрия случай.
Поздрави и Успех
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Каското е около 600 лева
. Данъците са около 200 лева и те 
п.п. За 6500 по добре се огледай за б4 или астра. Дори и да намериш за 6к пасат... не се знае какви изненади те очакват :/

п.п. За 6500 по добре се огледай за б4 или астра. Дори и да намериш за 6к пасат... не се знае какви изненади те очакват :/
- g_velev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хора вие направо ще ме откажете
10000 лева са май малко много, дори и с обслужването, таксите и т.н.

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
g_velev написа:Хора вие направо ще ме откажете10000 лева са май малко много, дори и с обслужването, таксите и т.н.
Разходите за обслужване и застраховки няма как да ги избегнеш. По добре да знаеш за тях предварително.
Ако 6500 е цялата сума която може да отделиш се замисли за по-евтин автомобил

- kocetoMR
- Автомобил:
- Двигател:
Не е належащо все пак да и наливаш пари веднага след като я вземеш.Първо най важните неща ремъците и регистрацията.Всичко друго търпи отлагане.Аз също търся Пасат Б5,двигателя да е TDI 1.9,черен или сив на цвят с кожен салон.Аз също разполагам с 6500.Трябва да знаеш точно какво искаш и колко струва то.
- g_velev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами така ще бъде всичко с времето си. аз не бързам. Като излезе нещо подходящо и запазено тогава. До тогава ще търкаляме Полото 

- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Аве хора, за какво се мятате така в гьола като не можете да плувате.
Като имате по 6500лв. еми замислете се за Б4, вместо да вземете една Б5ца от първите с най-скопения бензинов двигател, който даже ще харчи много повече от едно ТДИ 110кс. (какъвто Пасат Б4 може без проблем да си купите за 5К). Да не говориме за подръжката след това, частите за Б4 и Б5 са на коренно различни цени. Ами ако се налага след покупката например да смените 2 носача (от осемте алуминиеви на окачването), замислете се. Или ще отложите каското с половин година и само ще й треперите на колата.
Това просто го казвам къто съвет.
Като имате по 6500лв. еми замислете се за Б4, вместо да вземете една Б5ца от първите с най-скопения бензинов двигател, който даже ще харчи много повече от едно ТДИ 110кс. (какъвто Пасат Б4 може без проблем да си купите за 5К). Да не говориме за подръжката след това, частите за Б4 и Б5 са на коренно различни цени. Ами ако се налага след покупката например да смените 2 носача (от осемте алуминиеви на окачването), замислете се. Или ще отложите каското с половин година и само ще й треперите на колата.
Това просто го казвам къто съвет.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kocetoMR написа:Не е належащо все пак да и наливаш пари веднага след като я вземеш.Първо най важните неща ремъците и регистрацията.Всичко друго търпи отлагане.Аз също търся Пасат Б5,двигателя да е TDI 1.9,черен или сив на цвят с кожен салон.Аз също разполагам с 6500.Трябва да знаеш точно какво искаш и колко струва то.
Знаеш ли какво се случва като оставиш каското на отлагане

Първо най евтиния пасат който може да намериш е за около 6500 и или ще е с най умрелия двигател или ще има изненада след време която ще ти струва доста.
Второ първоначалното обслужване (ако е нов внос) не търпи никакво отлагане. Там отиват към 500-600 лева. А и при нова кола винаги в началото се обажда нещо за правене.
Трето регистрацията около 250-280 лева. ГО около 180-190 лева и каско около 600 (ако искаш да не ти зачезне колата)
Та значи по мойте скромни изчисления ако това е бюджета за Б5, то по добре се ориентираите към нещо друго като например Б4 или вектра, астра, омега
и btw драсни едно ЛС като намериш б5 сив или черен с кожен салон и АФН двигател за 6500 и да не е с разбита предница, съединител за смяна или умрело турбо

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Колега не се хвърляи на Б5.
Горещо ти препоръчвам Б4. Прочети за него и ще разбереш разликите.
Б4, 2.0i, 115 к.с, с климатик, комби и газова уредба. Да не говорим за окачване, подръжка и така нататък. Най малкото ще може да ходиш и на риба с него, висок е
Това е колата която търсиш. И ремъците не са 500лв.
Но да не изпадам в подробности, че ще ме анатемосат
Нещо подобно

Горещо ти препоръчвам Б4. Прочети за него и ще разбереш разликите.
Б4, 2.0i, 115 к.с, с климатик, комби и газова уредба. Да не говорим за окачване, подръжка и така нататък. Най малкото ще може да ходиш и на риба с него, висок е

Но да не изпадам в подробности, че ще ме анатемосат