Бензин вместо дизел
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Бензин вместо дизел
може и така да е ама ето колегата досега не се е обадил че са му платили нещо ремонт туй онуй сега ако и гнп то е здал багажа пак той ще го отнесе.Така че виновен не собственика на колата няма никаква вина навремето като шофьора си сипваше горивото данее станало нещо.Щото аз бачкам на бетонов възел и ако бетонът е рядък и шофьора разпилее някъде по пътя шефа казва да се оправя както може а акта 500лв.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Аз за това не давам да ми зареждат колата,в момента в който се доближи,го пращам да си почива.Взимам си пистолета и си зареждам.
- fox_vt
и най добре
можеш да го оставиш само да измие стъклата там нема къде да сбърка 

- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2
това лято бях на по4ивка в владая и на връщане кът влизам в софия от владая заредих гориво на ОМВ но пича там ми е сипал бензин вместо дизел шашнах се от цената и проверих сипал ми е carera 95 кат му казах и той се шашна но оправиха проблема източиха бензина и безплатно ми заредиха до горе но това не ми е за пръв път да ми сипват бензин вместо дезел
-
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AEF 1997
fox_vt написа:и най добреможеш да го оставиш само да измие стъклата там нема къде да сбърка

- fox_vt
bread1978 написа:fox_vt написа:и най добреможеш да го оставиш само да измие стъклата там нема къде да сбърка
Има къде да сбърка...за жалост. До сега са ми чупили веднъж предно стъкло и 3 пъти чистачка. Може би само за гуми да помпат...ма и там може да се осерат нещо

- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
колегата да каже какво е станало с колата...
а за гумите има какво да объркат 3,5 дали е добре (атмосфери) после се чудя що по завоите със 130 колата си върти задника, а е със 17ки на 215....
А пък и е нормално, виновният да си плати за щетата - като служител на ОМВ, той е ОМВ...така че да е мислил овреме...а това за избягалите коли има си камери и вече е рядкост
а за гумите има какво да объркат 3,5 дали е добре (атмосфери) после се чудя що по завоите със 130 колата си върти задника, а е със 17ки на 215....

А пък и е нормално, виновният да си плати за щетата - като служител на ОМВ, той е ОМВ...така че да е мислил овреме...а това за избягалите коли има си камери и вече е рядкост
-
- Автомобил:
- Двигател:
А защо бензинджията да винаги виниовен.След като слезете от колата да не би да имате сливи в устата.Можете да кажете дизел за еди колко си.....,ако тогава стане фал бензинджията си е виновен, ма да слезеш да кажеш за 5 10 15 или там колко сипваш и да влезеш да платиш така стават обарквания.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм на това мнение.Момчето на колонката не хвърля боб,за да знае какво да сипе.Като не кажеш бензин,дизел,газ,или вода ако щеш,сипе ли грешното сам си си виновен.Но някой път стават и грешки,за това аз не им давам да ми зареждат.Бил съм свидетел и как собственика на колата бърка горивото,тогава кой му е виновен.Жената до скоро работеше в шел и един пич с Г4 ТДИ си напълни колата с 95 випауър.Като дойде да плаща и жената му казва какво е заредил,тоз щеше да получи удар.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
horsito написа:А защо бензинджията да винаги виниовен.След като слезете от колата да не би да имате сливи в устата.Можете да кажете дизел за еди колко си.....,ако тогава стане фал бензинджията си е виновен, ма да слезеш да кажеш за 5 10 15 или там колко сипваш и да влезеш да платиш така стават обарквания.
Ами аз винаги казвам едно и също нещо: "Дизел за (тва варира според дебелината на портфела)" и пак на 3 пъти се озовавам с повече гориво във колата от колкото съм казал... не ми е приятно да оставям човека да плати за допълнителното гориво което е сложил, обаче обикновено зареждам за колкото пари имам у себе си...
Колкото до това кво гориво сипва, не знам дали е на всички, но в къщи имаме 3 вагена и на всички отвътре на капачката пише DIESEL... не знам какво има да се обърка... а като не е сигурен няма просто да очита дейност а ще погледне отзад колата... обикновено имат означения къф е двигателя... Не казвам че е правилно шофьорите да си мълчат, но все пак на бензинджията за това му плащат, но човека просто гледа да му мине смяната...
horsito написа:А защо бензинджията да винаги виниовен.След като слезете от колата да не би да имате сливи в устата.Можете да кажете дизел за еди колко си.....,ако тогава стане фал бензинджията си е виновен, ма да слезеш да кажеш за 5 10 15 или там колко сипваш и да влезеш да платиш така стават обарквания.
Ми щото на всеки съвременен дизел - поне VW с едни големи бели или черни букви на червен фон си пише Diesel.
Аз досега на тъпанари не съм случвал и като спра просто ме питат какъв дизел предпочитам. Зареждам само от едни и същи бензиностанции и може да се каже, че персонала вече ме познава.
Въпреки всичко когато ги накарох да ми сипят 5л бензин, момчето ме погледна учудено и ме попита дали съм сигурен, понеже колата е дизел. Това става на Шел бензиностанция.
Ако някво лапе ми напълни колата с бензин, защото е достатъчно тъп да не ме попита или да не прочете надписа, няма да търся обезщетение, а ще му счупя главата на място.
Върни се в “Дизелови агрегати”