Стъпков мотор на Polo 1,6 AEE ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
me4o21
Автомобил:
Двигател:

Re: Стъпков мотор на Polo 1,6 AEE ?

Мнениеот me4o21 » Пет 18 сеп 2009 13:44

maslinkov написа:1. Не е трябвало да пипаш нищо - 1200об/мин в движение си е нормално /нали имаш датчик за движение, който ги вдига..../
2. Ламбдата не работи на студен двг.
3. "Майсторите" няма как да ти намалят оборотите от насройки на клапата /това не е Жигули/
4. Вероятно са ти ги намалили от предварението на делкото - оправи си го и хай със здраве :lol:

Извинявай, но нищо не разбирам от такива операции. Какво трябва да направя от делкото?
ПП: Сега се сетих, че каза че щял да ми прави центровка. Възможно ли е така да ми е намалил оборотите?

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 18 сеп 2009 14:43

Правилно си разбрал.

me4o21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот me4o21 » Пет 18 сеп 2009 14:59

Добре тогава, възможно ли е тогава от центровката сега при студен мотор да са по-ниски?
А клапата ако изчистя има ли вероятност да се подобри работата на мотора, когато е студен? Проблема е при студен мотор....

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 18 сеп 2009 19:24

На АЕЕ-то клапата се настройва само на компа доколкото знам и ако я изчистиш, после пак ще трябва да я настройваш. Що не се върнеш като рекламация на диагностиката да ти оправят малко центровката?

me4o21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот me4o21 » Пет 18 сеп 2009 19:50

Мерси за съвета. Така ще направя.

mirro_21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirro_21 » Съб 19 сеп 2009 12:27

колега не чисти клапата.аз така преди време направих и 100% треа настроика после щом си АЕЕ.разлика НЯМА да има.единствено на празен ход може да ти работи по добре,(съотвентно и на студен),но е мн малко вероятно(треа да ти е толкова мръсна,че кат махнеш кутията да прелива мръсотия,за да има неква усезаема разлика.
пс:преди време и аз я изчистих и се запъна и не та не и я зарадвах с нов дросел.
не се хвърляи първо в/у стъпковия или дросела.
почни със ак-тора,бобинка.(по малкко пари са и ако си згрешил,че в тях е проблема винаги можеш да ги продадеш(старите)щом са си читави и почти да си избиеш парите и да си "абгреидваш"колицата.
нека ти ги замерят,а ако си обеден ,че е стъпковия аз мога(безплатно)да ти дам 1 да го пробваш и да видиш дали там е разковничето
успех

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Вто 22 сеп 2009 19:45

как не чисти...айде ся глупости на търкалета! Дросела много рядко да не може да се адаптира сам!
Моя дросел го чистя на 4к километра
на скоро преживях притртъпването за нов дросел но ми се размина!
Както и да е... целта на поста ми е следното, че сам се убедих и разбирасе не без помоща и на Анбух, че
адаптация на АЕЕ дросел или МагнетМарели дросел НЕ СТАВА С VAGcom
та... Анбух ми даде насока с ето тази тема:
viewtopic.php?f=5&t=95061&hilit=%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0
но за моя радост, и за съжаление че немога да помогна в момента... не ми се наложи да го търся този софт където и да било.
Това ми е съвета потърси някой майстор с този софт и закачете там да се види какво е положението, пък след това го мисли за смяната!

mirro_21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirro_21 » Сря 23 сеп 2009 16:29

хахаххаа,колега уважавам те ма недеи така моляте!значи от чистенето единствено можеш да загубиш.дори и с памук да я чистиш на 4к все някога ще я надраскаш.ако не си е заводския дросел още от 10-15 години там,ясно е че ще се адаптира сам.но иначе не!и кво колега как е...като я изчистиш след 4к върви на пушка така ли или е по тиха на място от жужене на оса.начи за 4к толкова мръсотия се е събрало,че не търпи отлагане нали.лелеле
по въпроса за вагкома,мога да кажа ДА става с вагком(стига да знаеш каде да отидеш)
ако не вярваш питаи Каспър.преди да смена дросела опитваха с ктс,после с браян бии,после доиде човек чак от плевен за да достави касетата с наи новия софтуер за браян бии,които да не ти казвам колко пара им е изезло за това удоволствие и да оправи се до следващото запалване на колата.и на края кво стана-аз си залагам главата и се кълна в наи милото,че това с ваг кома няма да стане и за 20 мин стана.така карах 2 месеца(без никакви проблеми)докато не сабрах пари за нов дросел.
много маистори и много различни части(ново-старо),та мисля че е безмислено да сравняваме всички двг АЕЕ и да ги слагаме под 1 знаменател.не мисля,че може да се каже иок с това ще стане или няма.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 23 сеп 2009 17:39

Прав си - вариянти мнооого. Влез в ибей и виж на този номер че има клапи с чип, ръчно полирани, а ако не вярваш, ела да видиш каква клапа ми донесоха от Германия /пак от ибей/. Нали знаеш че нашите клапи са еднакви, само дето ние сме с Бош компютър? /1,0 AER съм/ Та тази клапа няма №, има само емблемата на ФВ и надпис Made in Germany, но най - интересното в нея е че вътре, самата клапа е произведена под ъгъл около 30 гр. /защо ли?/ От катастрофирало Поло 1996г. и си личеше че не е чистена скоро, а сервиза дава гаранция, че работи. Като ми се наложи ще я сложа и ще пиша, макар да очаквам че ще работи като ракета /Полото де/
:lol:

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 23 сеп 2009 18:51

mirro_21 написа:хахаххаа,колега уважавам те ма недеи така моляте!значи от чистенето единствено можеш да загубиш.дори и с памук да я чистиш на 4к все някога ще я надраскаш.ако не си е заводския дросел още от 10-15 години там,ясно е че ще се адаптира сам.но иначе не!и кво колега как е...като я изчистиш след 4к върви на пушка така ли или е по тиха на място от жужене на оса.начи за 4к толкова мръсотия се е събрало,че не търпи отлагане нали.лелеле
...

ми разлика немога да ти кажа дали има, просто си ме радва като е чисто. Немога да я занемаря до толкова че да усетя разлика...просто си почиствам половера...както искаш го наричай вманячаване ли е какво е, но така го правя и нямам проблеми! А относно втората част на пост-а ти е много полезно инфо и е хубаво да раздуеш още, къде? кво що? кой е извършил интервенцията, за да има по-малко хора които да се чудят. А направо да могат да се насочат към решаването на проблема ;)
:beer

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Сря 23 сеп 2009 22:20

Няма яд клапата да се чисти на 5к. От честото чистене не се губи. Губи се от нередовното чистене и якото събиране на гняс в гърловината, защото когато почистиш многото мръсотия компа и оборотите се шашкат и е необходима адаптация на клапата. Anbuch го е казал много добре:
Anbuch написа:... Щом клапата ви е била замърсена компютърът е отчел грешка - "дроселна клапа" Затова дросела се управлява посредством авариен режим фабрично зададен в компютъра. След като сте почистили дросела вече нещата се променят и този авариен режим може да доведе до много високи обороти на празен ход...

Адаптацията съм чувал, че става с VagCom от 4та версия на горе, но не съм го виждал на практика.

Потребителски аватар
Pathfinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pathfinder » Пет 08 яну 2010 13:45

Стъпков мотор е, аз си карам така с променливи обороти, почистиха го, но вътре из него има едни пружинки, четки, и други джаджи, които не подлежат на смяна, след почистването засега при мене върви, но пак си е за смяна, майстора ми предложи че били съвместими от голф 4. Недостатък ДА ЦЕНАТА: втора употреба 200лв, нов аз знам за 700лв (само стъпковия електромотор)
P.S. аз съм с 1.4 16V.....УСПЕХ с ремонта.От много изчетени теми из форума и от ЛИЧЕН опит, това са недостатъците на тези наши POLOверчета СТЪПКОВИ ЕЛЕКТРОМОТОРИ и СКОРОСТНИ КУТИИ :drunk

Потребителски аватар
Tihomircho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihomircho » Пет 28 яну 2011 13:42

Колеги каде точно се намира тоя стъпков мотор :shock Иначе стъковия мотор се чисти и колата може да изкара дълго време след това

gar4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gar4a » Пет 28 яну 2011 14:06

стипковия мотор се намира в дроселовата клапа има едно черно капаче отзад на дросела сваля се и там се намира но незнам какво му се чисти :|

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”