Мнение за Голф 4 1,9 ТДИ 150 к.с. ARL

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Re: Мнение за Голф 4 1,9 ТДИ 150 к.с. ARL

Мнениеот mircho82 » Пет 18 сеп 2009 19:31

jordanpar написа:
bai_ILIA написа:верно ама ТДИ е с половин резервоар, докат 1.8Т пълни празното до горе :)

На всички е ясно че тук в БГ се купуват вече нерентабилните за западняка автомобили и тук се започва сагата за животоподдържащите им операции в лицето на неизбежните ремонти резултат от годинките и пробега на тези автомобили.
Немалко колеги смениха вече комплекти съединител на ПД двигатели,питайте ги дали се чустват приятно от това че са дали 20 процента от цената на колата си за смяна на пълен комплект.А това е най-елементарния пример.

:да:

Най-важния фактор за живота на тези амортизирани автомобили е този който го е стъргосвал преди теб да го е обичал до последно толкова ,колкото ти когато го закупиш, всичко останало е късмет(или си прецакан с някоя трошка) :?

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пет 18 сеп 2009 19:33

Този двигател има и вариант заводски - 160 коня, само че с други букви на мотора и се е монтирал в Сеатите. Повечето от форума го знаят този факт, но го припомням защото е по темата.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Съб 19 сеп 2009 7:08

GodLike написа:ДДС-то от горивото :idea:

кажи им кво е готино да го дърпаш от дъжавата, а и минава за разход :))

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Съб 19 сеп 2009 7:13

jordanpar написа:
bai_ILIA написа:верно ама ТДИ е с половин резервоар, докат 1.8Т пълни празното до горе :)

Нека е вЯрно,както е вярно,че стигне ли се до съпоставка за ремонти и смяна на механично износващи се части,ТДИ ПД ти изпразва до дъно джоба и пита за още,а в частност обекта на темата ARL е още по финансово утежняващ.На всички е ясно че говорим и пишем за едни 7-8-9 годишни автомобили нали,а не чисто нови от магазина.На всички е ясно че тук в БГ се купуват вече нерентабилните за западняка автомобили и тук се започва сагата за животоподдържащите им операции в лицето на неизбежните ремонти резултат от годинките и пробега на тези автомобили.
Немалко колеги смениха вече комплекти съединител на ПД двигатели,питайте ги дали се чустват приятно от това че са дали 20 процента от цената на колата си за смяна на пълен комплект.А това е най-елементарния пример.
Нека се спре най-после суперспамерския спор бензин срещу дизел в тоя форум.Защитната пледоария на привържениците на дизела винаги се е състояла на базата на една единствена точка--разхода на гориво.Това ли е единствения фактор определящ покупката на един овехтял автомобил далеч над първата си младост????

Брат прав си! Винаги съм казвал, че който минава под 15-20 000км на година с ТДИ или ТДИ ПД според мен се вътри яко...И мен ми се кара напомпено 1.8Т ама със средно 30 000км на година пробег просто не мога да си го представя...не познавам хора с такива коли да карат много назад напред...просто не е рентабилно

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 19 сеп 2009 10:29

Ммм дам, готино е, понеже каквото и да се случи с цените на горивата, печките винаги се движат с 20% надолу от цената, отделно икономията от по-малкия разход на 100км :) . Каквото и да си говорим, кола която се кара в ежедневни условия не е само ускорение и звук, а и разход на гориво понеже в случая той е най-голямото перо.

Хубавото на ТДИ-ките е че като ги караш бавно до 100км харчат 5 ~ 5.5л на 100км, което е много икономично. Този разход го постига моята с гуми 235/45/17. Като им стъпнеш на врата си вървят доволно много, може и да не е баш като 1.8T, но двигателя е достатъчно пъргав и динамичен.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 19 сеп 2009 11:00

Не знам какви са тези страхове от ПД.Карам такъв мотор и най скъпото нещо което съм правил по тази кола е слагането на чип.За това че е капризен мога да кажа че не е вярно ама хич.120 000км съм я карал с масло 10w40 и нищо и няма.Проблема е че повечето коли в БГ са докарани с цел максимална печалба без оглед на тяхното състояние.С частите е същото от оригинални по оригинални ни продават и после колата била капризна.Аз лично не бих се замислил грам ако ми трябва Голф да си взема ARL естествено сам от Германия.

Върни се в “Дизелови агрегати”