Честит празник (Байрям) на всички празнуващи.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
break
Автомобил:
Двигател:

Re: Честит празник (Байрям) на всички празнуващи.

Мнениеот break » Нед 20 сеп 2009 10:49

groznika написа:
hooligans написа:с едно извинение големо , но ние в България ли живеем или ?
ще ме извинявате но това е върха на Българската простотия...

ПП: справка , нека някой провери в турския форум на ФВ има ли тема за Великден....

ППП: дупетата си ги даваме постоянно , ама айде спрете да се нагъзвате когато не ви карат!!!
:screwy :screwy :screwy

Аз пък ще подкрепя хулигана, не заради личните си крайно националистически възгледи, а заради друго:
В този форум съм вече от няколко години. Всяка година спорим по този конкретен въпрос и всяка година казвам едно и също. До сега не видях нито един мюсюлманин, будист и тн. да пуска тема с която да честити някой празник на колегите си християни...

Допълнително към това лично аз съм и атеист. Кой в какво и в кого вярва хич не ме бръсне. И ислямът и християнството и католицизма и будизма и тн. са ми еднакво безлични, но нали си говорехме за равностойно и колегиално отношение?

Няма да честитя на никой нито рамазан, нито великден нито нищо, но земете се о ръце защото темата е рядко ЛИЦЕМЕРНА ;)

Честитите ислямски празник, а ревахте, че турчин управлявал страната... Ревахте, че новини на турски имало по националната тв... Ревахте от предложението да се направи изучаването на БЪЛГАРСКИ в училищата да не е задължително...

Теологичните и расови различия съществуват още от началото на света и ще останат до края. Колкото и да се залъгваме, че хората били равни, че расизмът бил лошо нещо, че така не се правело в модерното цивилизовано общество... това са фактите.
Да се пусне тема за ислямски празник в български форум намиращ се в България (държава официално изповядваща ортодоксално християнство) и посещаван от основно българска аудитория си е чисто завиране на нож в раната ;)
А защо направо не написахте темата на турски за да им е още по шукар за вниманието на колегите мюсюлмани? :012:

Личното ми мнение е, че не трябва да има такива теми във форумите. Така ще е по-добре и за нас и за тях. Те ще си почетат празника и без вашето лицемерие.

Галин обича да ме квалифицира като провокатор във този форум, но докато аз си играя да си чеша клавиатурата и да се надприказвам с колегите истинската провокация са ей такива теми. Играете си със сух барут...

Подкрепям.И не мога да повярвам,че попадам за пореден път на подобна тема.Нямам нищо против празника и хората ,които празнуват на него.Няма да правя митинг, нито бойкот срещу това,но наистина нужно ли е да се пуска цяла тема за това?Имат си празник -да си го празнуват,защо трябва в АВТОМОБИЛЕН форум,да ме занимават с подобни глупости?Защо?

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Нед 20 сеп 2009 11:10

С двте си ръчички и с единия крак подкрепям :bowdown hooligans :bowdown groznika :bowdown break :bowdown и Chefito разбира се.Които има мерак да ги поздравава да им пусне един СМС а не цяла тема в БГ ФОРУМ.Тези така наречени сънародници ни е,аха маиката на държавата а сега публично ще им правим ЕВАЛА.Аиде няма нужда.В нашоя краи са малко повечко от необходимото и идея си нямате как се работи с такава нация.
Не ги мразя.
Не съм расист.
Просто си имам собствено виждане и се радвам че не съм сам :beer .

пп
Още една душичка на която да благодаря за разясняването на реалното положени в БГ :bowdown AmW :bowdown

Последна промяна от jonn_krissy на Нед 20 сеп 2009 11:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 20 сеп 2009 11:14

Трябва да се помни историята! А тя е такава, че поне на мен не ми позволява да напиша спокойно "честит празник". Дори не ми е приятно, че виждам такава тема, че като пусна националната ни телевизия ми говорят на турски, че като пусна на БТВ или нова гледам турски сериали. Не искам да гледам турска телевизия, не искам да чета за турски празници... искам да спре турцизацията :!:

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 20 сеп 2009 11:18

Пуснах темата защото, преди година , по това време бях твърдо на другата страна, и подкрепях "българското", и не бях грам етнически толерантен, по никакъв въпрос. Но живота така ме завъртя, и такива обрати настъпиха, че просто промениха разбиранията ми. Затова пуснах темата. Хората които празнуват днес, и искам да поздравя, няма даже да напишат мнение в темата, сигурен съм , но това е просто жест, и е най малкото което мога да направя.

п.п. Абе хора, как през интернет определяте само по ник-а каква е религията на човека отсреща :063: :063: незнам....

Тук нещата опират до култура. Ами празнуват хората, нека им е хубаво.!

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Нед 20 сеп 2009 11:37

Така както върви ми се струва, че след някой месец ще пуснете тема и за Банго Васил :screwy :screwy :screwy

Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот balky » Нед 20 сеп 2009 11:40

AmW написа:Трябва да се помни историята! А тя е такава, че поне на мен не ми позволява да напиша спокойно "честит празник". Дори не ми е приятно, че виждам такава тема, че като пусна националната ни телевизия ми говорят на турски, че като пусна на БТВ или нова гледам турски сериали. Не искам да гледам турска телевизия, не искам да чета за турски празници... искам да спре турцизацията :!:

Подкрепям всички, колеги които в часовете по история не са спали....... Намираме се в България, официалния език е Българския(Чл. 3.
Официалният език в републиката е българският) и официалната религия е Християнството(Чл. 13. (3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание) все пак. Едно е факт, че ние сме една от най-толерантните нации ако не е и най-толерантната. Не трябва да се даваме и да лижем подметките на някой. Също имам приятели изповядващи визираната религия, но се погрижих това да стане с други средства на комуникация. Ако на някой не му оттърва - границите са свободни а не като едно време :D Какво правят повечето от нас когато не са доволни от заплащането - стягат си куфарите и отиват да работят другаде. По същата причина аз много обичам да се бъзикам с някой англичанин, когато ме заговори ТУК в България. Чисто просто и културно му обяснявам че ако иска да продължим разговора е добре да ми говори на Български, така както аз говоря Английски, когато се намирам В UK.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 20 сеп 2009 11:56

Weezy написа:Така както върви ми се струва, че след някой месец ще пуснете тема и за Банго Васил :screwy :screwy :screwy

мне, банго васил ше разреши по соломоновски спора.
нека бъдем неутрален религиозно и етнически АВТОФОРУМ.
нещо, което сме все по малко тия дни...
а сполай ви за вниманието.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 20 сеп 2009 21:47

Искам само да допълня, понеже много подкрепяте, а малко четат:

НЕ БЪРКАЙТЕ изповядването на религия и самоопределянето като националност.
Едното няма нищо общо с другото, писал съм го тук в този форум няколко пъти и въпреки, че Ваското е заключил темата си позволявам да допиша.
Прочетете си пак мненията и ще видите какво имам предвид. Цитати мисля няма нужда да давам.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”