покупка на автомобил въпрос ???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Nio4ak
Автомобил:
Двигател:

покупка на автомобил въпрос ???

Мнениеот Nio4ak » Съб 19 сеп 2009 20:51

колеги реших да си взимам др. кола и имам 1 2 въпроса
1 колата е със др. номер не е Софийски. колко време мога да карам със него
2ри въпрос горе доло колко пари ще ми иска нотариус
3ти във кат какво ще ми искат и колко пари ще ми искат
колата е голф 3 за 2500 3000лв

Идеята ми е да забавя ходенето до кат
мерси предварително

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Re: покупка на автомобил въпрос ???

Мнениеот Jogo_1 » Нед 20 сеп 2009 8:42

Не мога да бъда сигурен, но онзи ден гледах една със френски и ми казаха, до 2 седмици максимум трябва да сложа бг. По спомени след като купих предната кола / тя си беше с БГ номера/ до 30 дни трябва да я регистрираш в данъчно.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Нед 20 сеп 2009 9:09

нотариуса на мен ми взе 30-40лв. но това във Враца,а за София мисля че ще е различно,а в КАТ ми взеха около 26лв.(това ти го казвам по спомен)ако смениш само талоните на колата,а ако и сменяш и номерата ще ти е по скъпичко,но тук да каже някой колега който знае

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Нед 20 сеп 2009 9:46

можеш да караш 2 седмици с друг номер.
При нотариус задължително отиваш с готов договор(теглиш го от интернет) и той само го подписва. Иначе ако отидеш те да ти го попълнят минимум 80 лева.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 20 сеп 2009 9:54

Vw_wV написа:можеш да караш 2 седмици с друг номер.
При нотариус задължително отиваш с готов договор(теглиш го от интернет) и той само го подписва. Иначе ако отидеш те да ти го попълнят минимум 80 лева.

Толкова ми излезе нотариуса в Благоевград когато прехвърлях колата, на мое име. Значи когато прехвърляш колата на твое име, собственика ако има жена,(съпруга) и тя трябва да дойде да се разпише, за да може да се прехвърли. Значи, после се регистрира колата в даначното и там те глобяват такса за регистриране в даначното и си плащаш данъка, отнема 15 мин.
Конкретно за КАТ, ако регистрационния ти номер не е от твоята област (Примерно) Колата е от Варна, ти си от София, неможе да я прехвърлиш в кат със същите номера, сменят се номерата (70 кинта бяха последно с вдигането на таксите) после сменяш талоните, (малкия и големия и там около 30 кинта,)
Най-добре вземи 300 кинта с тебе та да може да свършиш работата за 1 ден.

Потребителски аватар
bad_look
Автомобил: vw golf 2 GTI
Двигател: PB

Мнениеот bad_look » Нед 20 сеп 2009 12:33

нотариусите вече взимат по 80-100лв за прехвърляне на автомобил в кат ти трябват още 100лв и имаш 10 дни срок да смениш номерата

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Нед 20 сеп 2009 12:41

bad_look написа:нотариусите вече взимат по 80-100лв за прехвърляне на автомобил в кат ти трябват още 100лв и имаш 10 дни срок да смениш номерата

Зависи каква е продажната цена на автомобила, а и от алчността на нотариуса още повече. При продажна цена 1000 лева нотариуса не трябва да ти вземе повече от 50 лева.
При всички случаи си изтегли договор от интернет и само иди да ти удари печата!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 20 сеп 2009 12:44

Vw_wV написа:
bad_look написа:нотариусите вече взимат по 80-100лв за прехвърляне на автомобил в кат ти трябват още 100лв и имаш 10 дни срок да смениш номерата

Зависи каква е продажната цена на автомобила, а и от алчността на нотариуса още повече. При продажна цена 1000 лева нотариуса не трябва да ти вземе повече от 50 лева.
При всички случаи си изтегли договор от интернет и само иди да ти удари печата!

Преди 4 месеца, когато бях при нотариуса ми каза че се дигат цените, колата я писахме 1000 лева защото не можело по евтино, и ми взе 80 кинта с някаква такса излезе 90 лева.
Само колегата когато отива да я пререгистрира в даначното и в кат, преди това да си прегледа документите дали всичко е там, и да си вземе бележката от предишния собственик че данъка на колата е платен иначе без тая бележка може да го накарат да плаща и за миналата година.

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Нед 20 сеп 2009 13:30

От началото на Юли цените на нотариусите са х2

Потребителски аватар
Nio4ak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nio4ak » Нед 20 сеп 2009 19:16

мерси много за информацията :drunk

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 20 сеп 2009 20:48

На мен пролетта норатиуса ми беше около 50 кинта те си правиха договора,в кат е 60 кинта в данъчното май беше нещо към 10-тина лв и застраховката да си прехвърлиш 10-тина лева.

Потребителски аватар
VooDoo-74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VooDoo-74 » Пон 21 сеп 2009 21:18

Предварително се извинявам за спама, но като видях темата реших да се включа. Бях известно време във Швеция и ми се наложи да си купя кола за да ходя на работа с нея. Знаете ли колко ми струва прехърлянето?- НИЩО! Човека от,които купих колата написа имената ми, ЕГН-то и адреса на който живеех на един документ и го постави в пощенски плик ,а него в пощенската кутия. След няколко дена получих по пощата документа за собственост на колата. Това беше всичко. Няма нотариус , нама КАТ, нама разправии и загуба на време.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 21 сеп 2009 21:22

VooDoo-74 написа:Предварително се извинявам за спама, но като видях темата реших да се включа. Бях известно време във Швеция и ми се наложи да си купя кола за да ходя на работа с нея. Знаете ли колко ми струва прехърлянето?- НИЩО! Човека от,които купих колата написа имената ми, ЕГН-то и адреса на който живеех на един документ и го постави в пощенски плик ,а него в пощенската кутия. След няколко дена получих по пощата документа за собственост на колата. Това беше всичко. Няма нотариус , нама КАТ, нама разправии и загуба на време.

Малко нереално, я кажи как точно стават така нещата, Номерата не ги ли смени или си караш със чуждестранните номера ( с тях майче можеш да караш само 6 месеца) нищо че колата се води на твое име, майче за да я минеш на преглед трябва да отидеш там където се води колата, именно държавата или града кадето се води регистрирана колата. Я по-добре дай малко по подробно инфо.

Потребителски аватар
Nio4ak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nio4ak » Пон 21 сеп 2009 21:23

VooDoo-74 написа:Предварително се извинявам за спама, но като видях темата реших да се включа. Бях известно време във Швеция и ми се наложи да си купя кола за да ходя на работа с нея. Знаете ли колко ми струва прехърлянето?- НИЩО! Човека от,които купих колата написа имената ми, ЕГН-то и адреса на който живеех на един документ и го постави в пощенски плик ,а него в пощенската кутия. След няколко дена получих по пощата документа за собственост на колата. Това беше всичко. Няма нотариус , нама КАТ, нама разправии и загуба на време.

може и така да е колега
но тук всеки трябва да гушне $$$$ и всичко е със пари

Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Мнениеот SpeeDLine » Пон 21 сеп 2009 21:24

Здравей колега на мен нотариуса ми взе 80 лв. и карах месец и половина без проблеми със софииски номер :) След това пререгистрирах 100 лв :) и регистрирах в даначното :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”