Сложих 17 цола джанта и ми опират в задните калници ?
Сложих 17 цола джанта и ми опират в задните калници ?
Здравейте колеги имам GOLF 3 GTI 115 коня взех си 17 цола джанта и когато минавам през дупка или през някоя неравност на пътя задните гуми ми опират в калниците и ми казаха да сложа спортни червени прожини.Но аз си мисля че след като ги сложа ще ми се свали колата още надолу и няма ли пак да ми опира?Искам някой да ми предложи някоя идея какви прожини да сложа или какво по въпроса мога да сторя?Благодаря Ви.
Последна промяна от batmilko на Сря 23 сеп 2009 12:00, променено общо 1 път.
Причина: един знак ? е достатъчен в заглавието - прочети правилата
Причина: един знак ? е достатъчен в заглавието - прочети правилата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сложих 17 цола джанта и ми опират в задните калници ????????
малко раздувка на задните калници
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Сложи си хубави прОжиниращи прОжини колега и един правописен речник като добавка
Извинявам се за спама, ама не се сдържам понякога!!!!

Извинявам се за спама, ама не се сдържам понякога!!!!
- wizardone
- Автомобил:
- Двигател:
Прожини трябва да я има закачена в правилата 

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Ми, колега, тя колата е направена да върви с до 15, оттам нататък си е извън всякви норми. За да стане трябва да си раздуеш калниците и по пластмасте сигурно ще бараш да станат. Освен това сигурно ще ти свърши работа и по-високо окачване. Но така директно да ги сложиш е абсурд, ако се зачетещ ще видиш, че масово на хората им опират с 15-ки, особено ако няма амортисьори.
Предполагам, че тези манипулации ще ти помогнат, но според мен е по-одачен вариант да се сложет 16-ки. Иначе поздравления за дгантите
, пусни някоя снимка ако можеш.
Предполагам, че тези манипулации ще ти помогнат, но според мен е по-одачен вариант да се сложет 16-ки. Иначе поздравления за дгантите

- dimitar_85
- Автомобил: VW Passat B5.5
- Двигател: AWX 2004g
колега раздуване на калниците би ти излязло малко соленко.кажи параметрите на джантите колко"J" "ET"-то колко е за да се знае малко или много ти опират.аз съм с Голф2 и 15-ски ми жулеха.за мен си си реших проблема като си изпилих вътрешния ръб на калника.незнам дали е най-удачния вариант,но свърши работа.има варианти други 17-ски да не ти жулят но "J"-ти и "ЕТ"-то ти трябва явно да са различни от на сегашните.
С какво J и с какво ET са гумите? Какъв е размера на гумите?
Сложих 17 цола джанта и ми опират в задните калници ????????
Ами размера е 215 на 45 и да ви кажа те не опират толкова много просто тука се двоума какво ще е най изгодно искам също така да видя и други мнения и на мен ми опира само когато ми друсне много това е и 17 цола си е 17 цола да ви кажа аз 

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
тая гума си е сериозен размер
за сравнение:215/45/17 диаметъра на гумата е 626мм
а на по стандартна 195/50/15 диаметъра е 577мм,или разликата е 49мм(5 сантиметра)
наи доброто и евтино решение е да си сложиш по високо окачване,или да сложиш подложки 2 сантиметра под чашката на амортисьора с цел повдигане
пич заповядаи на vw-срещите на летището /пред халето/
за сравнение:215/45/17 диаметъра на гумата е 626мм
а на по стандартна 195/50/15 диаметъра е 577мм,или разликата е 49мм(5 сантиметра)
наи доброто и евтино решение е да си сложиш по високо окачване,или да сложиш подложки 2 сантиметра под чашката на амортисьора с цел повдигане
пич заповядаи на vw-срещите на летището /пред халето/
- hunters
- Автомобил:
- Двигател:
Колега голяма мания е със 17-ски, и аз бях със 215/45/17 мисля беше размера голяма гума с красива джанта BBS лудница много отваряха колата но има едно НО и моите имаха същия проблем и моя голф е ГТИ 115кс. със червени пружини, но за нашите пътища просто нестава мъчи се и колата дига и разхода като качиш по-едри познати и направо сурка и мирише на гума и за това минах на 15-ски и се родих да ти кажа това си е мое мнение но подкрепено с опит както са казали хората не питай старило а патило но ти си решаваш.
Сложих 17 цола джанта и ми опират в задните калници ????????
Прави сте колеги искам да ми кажите за тия червени пружини ще има ли вфект ?Aз смятам да сложа червени и на задните да сложа една подложка по тоя начин искам да не може да се люшка като патка и със подложката да компесирам сваляното на колата защото тука гледам колеги казват че свалят със 50 -60 мм и затова .
- martin4o_mom4e
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PF 1988
Щом ти е толкова мерака за 17 ки , препили си вътрешния ръб на калника с щлайфа и сложи по тясна гума 205 примерно и е раздуй , ама ще си я караш на доста по висока налягане от нормалното , и всичко е ок
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
проблем че са 17ки няма, никакво раздуване и глупости не ти трябват, просто си сложил грешен размер гуми. Оригиналния размер на МК3 GTI е 205/50/15, тоест за да минеш на 17ки гумите трябва да са 205/40/17 където общия диаметър на колелото е само с 1 см по-голям от оригиналния размер, още по добре е 195/40/17 където разликата е 2 мм, но такъв размер надали ще намериш, така че 205/40/17 слагаш и караш без да мислиш за окачване, раздуване и т.н. набутване на пари....
- martin4o_mom4e
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PF 1988
MK4 написа:проблем че са 17ки няма, никакво раздуване и глупости не ти трябват, просто си сложил грешен размер гуми. Оригиналния размер на МК3 GTI е 205/50/15, тоест за да минеш на 17ки гумите трябва да са 205/40/17 където общия диаметър на колелото е само с 1 см по-голям от оригиналния размер, още по добре е 195/40/17 където разликата е 2 мм, но такъв размер надали ще намериш, така че 205/40/17 слагаш и караш без да мислиш за окачване, раздуване и т.н. набутване на пари....
Всичко зависи от ЕТ на джанитете . Ако нещо от порядъка на 8 J или 8.5 J тогава ще иска раздуване на гумите , нещо от порядъка на 3.00 ++ атмосвери .
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”