по-добри спирачки в дъжда,отколкото на сухо-!?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Re: по-добри спирачки в дъжда,отколкото на сухо-!?

Мнениеот zloby3400 » Нед 20 сеп 2009 22:02

При мен спира по-добре първите 2-3 пъти сутрин като тръгна, след това става по-зле, без значение дали е мокро или не.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пон 21 сеп 2009 9:19

kiko написа:Демек с едно и също усилие на педала при мокро време спира по-добре

май това трябваше да напиша и в първия пост...но си мисля ,че всички дефакто са прави и съчетанието на тези фактори допринася за по-доброто спиране.днес е сухо-и не съм се объркал-спирачките ми вече не са толкова добри...значи е нещо,което не мога да контролирам и променя...
днес един познат просто ми вметна -ами те всички коли с барабани отзад са така..а доста разбира от коли... :roll:

Спира ти по-добре при мокро,щото най-вероятно се събират няколко фактора различаващи се при сухо време.
Сещам се поне за два:
1.При влажно,респективно отдаването на топлина в околната среда от спирачките ти /дискове и накладки/е по-добро и от там по-добро спиране;,
2.Зависи много от марката на дисковете и накладките.
При някои производители спирането при загряти спирачки е по-добро ,отколкото при студени/разбирай скъпите/.
При по-калпавите марки ,при студени спират удивително добре а като позагреят малко леле мале,разлика голяма.
Лични наблюдения имам между ATE и ICER.АТЕ-то струват 80лв и при незагряти спирачки спират...абе задоволително.При загряти обаче спират като луди.
ICER-няма такъв боклук 30лв.,спирането при студени спирачки е лудница,направо те изхвърлят през джама,ама загреят ли малко и....може да се кръстиш да спреш.
Така че колега ето ти го отговора.
Дано съм бил изчерпателен и логично обоснован.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 21 сеп 2009 11:51

Danny boy написа:При някои производители спирането при загряти спирачки е по-добро ,отколкото при студени/разбирай скъпите/.

И не при толкова скъпите. Моя Г2 е с плътни дискове TRW и накладки от същия производител за 100лв общо на двете колела. Като ги позагрея спират по добре. Градско след 4-5 светофара по яко спиране започват да спират с поглед.

kokskok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokskok » Пон 21 сеп 2009 19:32

При мене е така обаче при мене е 100% от гумите значи на сухо ако натепам спираччките и веднага се парзаля а на дъжда буквално са като залепнали

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”