След основен ремонт биелни алгери сигменти турбо
колата е не разработена още на около 500 кма на 300 км харчи по литар масло отзаде не пуши това нормално ли е?

Проблем след основен ремонт на бмв 318 тдс
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем след основен ремонт на бмв 318 тдс
аз не съм специалист,но за 300км по 1литър е много,щом не пуши някаде го изхвърля,проверето по двигатели и някаде на чисто място дали не капе,може и в колекторите,само за инфо моя дзвер е за смяна на гумички на клапаните и се кара основно градско,такъв разход на масло немие давъл,имаш нещо нередно по двг а може и турбото,там също 

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
А турбото как е ? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
сменено (рециклирано)
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
ами ако си сменял само сегменти, без шлайф на блока е нормално да е така. В крайна сметка цилиндъра се износва не кръгло, а елипсовидно и когато сложиш новио сегменти, те са кръгли и съптветно колата започва да гори масло. Това нещо или ще се оправи или ше си остане така, но трябва да минеш поне 1000-1500 км, за да могат те да заемат формата на цилиндъра, да се напаснат един вид.
На моята кола, преди да сменя двигателя, смених само сегменти и ефекта беше подобен, та прецених, че е по-евтино нов мотор втора ръка, от колкото нови бутала и ремонт (буталата бяха малко по-скъпи). Предполагам, че и при теб ще се появи тази дилема
На моята кола, преди да сменя двигателя, смених само сегменти и ефекта беше подобен, та прецених, че е по-евтино нов мотор втора ръка, от колкото нови бутала и ремонт (буталата бяха малко по-скъпи). Предполагам, че и при теб ще се появи тази дилема

-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи ремонта излезна 2700 заради счупеното турбо и главно заради тапия некадарен майстор
Първо намерихме супер турбо 2008ма прозводство за 400 лева
носиме го ,и след като го слага виак турбото е счупено виак тропа,питам го дали е нормален и дали знае че турбо не тропа а вие или не работи
Не вика турбото е счупено,върнахме го онова в магазина и им дадохме 800 да рециклират старото
След като минава 1 седмица никой не звани
Звъня аз кво става
Ами то турбото не е било счупено главата е спукана
-Я па ти не думай(аз знаех че има още нещо смляно щотот на турбото се беха счупили лопатктие ) и така и така се бехме ватрили вече давай докрай
Глвата не стаа за заварки 5 места сцепена и купихме друга
Навсякъде исакт по 600 лева 2ра рака оборудвана намерихме гола за 100 лева с рециклирването и оборудването стапи на 350 ма поне знаем че е читава
Гарнитурите
гарнитура глава-120 лева
Гарнитура картер-45 лева
Гарнитура капак клапани 30 лева
гарнитури колектори 30 лева
дай да смениме сигменти вика тоя 160 лева
ок (така и така сме ватре)
почва да сабира главата и оп звнаи ми
Дай да смениме и билените са ти трагнали ен са скапи виак около 80 лева
Да ,не са скапи 220 лева
разходи 50 лева пътни
и накрая 700 лева труд (трееше да си приспане тоя моя пряител според мене 400 заради турбото ама как и да е)
разбиха колата и откраднаха радиото доакто е седяла пред сервиза напръскана е с некви глупости...
и така
Ако се питате дали съм луд за тоя ремонт не не съм,колата не е моя а на 1 приятле аз купувах само частите защото той беше заети
По въпроса блока не е шлайфан ...
Първо намерихме супер турбо 2008ма прозводство за 400 лева
носиме го ,и след като го слага виак турбото е счупено виак тропа,питам го дали е нормален и дали знае че турбо не тропа а вие или не работи
Не вика турбото е счупено,върнахме го онова в магазина и им дадохме 800 да рециклират старото
След като минава 1 седмица никой не звани
Звъня аз кво става
Ами то турбото не е било счупено главата е спукана
-Я па ти не думай(аз знаех че има още нещо смляно щотот на турбото се беха счупили лопатктие ) и така и така се бехме ватрили вече давай докрай
Глвата не стаа за заварки 5 места сцепена и купихме друга
Навсякъде исакт по 600 лева 2ра рака оборудвана намерихме гола за 100 лева с рециклирването и оборудването стапи на 350 ма поне знаем че е читава
Гарнитурите
гарнитура глава-120 лева
Гарнитура картер-45 лева
Гарнитура капак клапани 30 лева
гарнитури колектори 30 лева
дай да смениме сигменти вика тоя 160 лева
ок (така и така сме ватре)
почва да сабира главата и оп звнаи ми
Дай да смениме и билените са ти трагнали ен са скапи виак около 80 лева
Да ,не са скапи 220 лева
разходи 50 лева пътни
и накрая 700 лева труд (трееше да си приспане тоя моя пряител според мене 400 заради турбото ама как и да е)
разбиха колата и откраднаха радиото доакто е седяла пред сервиза напръскана е с некви глупости...
и така
Ако се питате дали съм луд за тоя ремонт не не съм,колата не е моя а на 1 приятле аз купувах само частите защото той беше заети
По въпроса блока не е шлайфан ...
- npachovski
- Автомобил:
- Двигател:
Хубаво ще е да напишеш в темата кой е тоя сервиз.Някой колега може да се набута да иде там.
-
- Автомобил:
- Двигател:
преди моста на бакурената отдясно посока надежда ако ходиш 1ни пенсионери бачкат там
- ilkomuhata
- Автомобил:
- Двигател:
Имах БМВ Е30 аз също съм сменял само сегменти и не съм имал никакъв проблем 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”