Проблем с управлението на Г2 - какво може да е?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
MitkoKK
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с управлението на Г2 - какво може да е?

Мнениеот MitkoKK » Пет 18 сеп 2009 17:26

Дайте съвет колеги - случва се следното (днес за първи път от като я имам) - когато карам и държа прав волан няма проблем обаче тръгна ли да правя ляв или десен завой - имам чуството че няма чуствителност волана - регира но след половин празен оборот все едно луфта е повече от четвърт оборот.Погледнах на място със навит на една четвърт волан - гумите си сочат направо и чак след това завиват -това се отнася и за ляв и за десен завой.Какво може да е , и , понеже не разбирам много, дали не се е скапала рейката.... :( :( или не е толкова страшно.... .
Дайте моля ви съвет какво може да е и колко ще ме отсекат ако трябва да се ходи на сервиз.
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
sharko_11
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с управлението на Г2 - какво може да е?

Мнениеот sharko_11 » Пет 18 сеп 2009 23:17

може да не е реиката погледни помежду педалите има каре което може да му се е разплакала маиката :drunk

Потребителски аватар
MitkoKK
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MitkoKK » Съб 19 сеп 2009 9:53

sharko_11 написа:може да не е реиката погледни помежду педалите има каре което може да му се е разплакала маиката :drunk

Благодяря, ще погледна.

Pepsito_Vw_kz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pepsito_Vw_kz » Вто 22 сеп 2009 0:32

каква кола ? хидравлика има ли ?

Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fripon_X » Вто 22 сеп 2009 12:10

Колега ако си с Г2 (както по горе пише) ситуацията седи така. Относно механичната рейка имаш един варянт отиваш при италянеца плащаш 60 кинта и си обратно на пангара. Рейките са 2 вида едната е с дребни шлици другата е с едри. Трябва предварително да погледнеш с какви си че аз вече веднъж се прецаках. Това е относно механичната рейка а за хидравличната нямам бъкел представа. Сменя се сравнително лесно и сам можеш да го сториш но след това задължително трябва да отидеш на реглаж на предница.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Вто 22 сеп 2009 12:30

колега погледни дали са стегнати болтовете на карето-единия болт е за захващането на кормилния прът а другия болт е за захващането на карето към рейката
ако не са добре стегнати е нормално да имаш голям луфт като въртиш волана наляво и надясно
аз сменях рейка но новата беше с ситните шлици а старото каре с едрите шлици-и познаи кво се получава след около 1000км-луфта наляво и надясно се увеличава и дойде един хубав ден когато карето превъртя в оста на рейката и колата стана науправляема,добре че беше на паркинга......да ги е*а и майсторите дето ми я сменяха

Потребителски аватар
MitkoKK
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MitkoKK » Сря 23 сеп 2009 11:44

Благодаря за съветите колеги.Оправиха се засега нещата.Ходих на сервиз - там не се захванаха веднага да ми кажат -"рейка е" а вдигнаха колата огледаха цялата предница отдолу стегнаха нещо май от към закрепването на рейката, вътре погледнаха карето , стегнаха гайката на волана и за сега колата си е както беше и преди.Все пак ме предупредиха че след всичко това ако пак се появи проблем вече е за рейка.Със механична такава съм и нямам представа с какви шлици е.Дано да знаят ако дойде ред да се сменя.За цялото мероприятие ми взеха 15 лв...
Сервиза е в кв. "Суха река" заедно с една бензиностанция.Втори път вече ходя там и ми решават съответния проблем.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 23 сеп 2009 16:47

Вероятно е почуквало преди това!?За подобно почукване на павета в един сервиз
"майсторите "(няколко на брой) бяха единодушни -рейка,а се оказа 1/4
оборот стягане на долната гайка на карето с 13 ключе.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”